Diablo Immortal is een massively multiplayer online actie RPG die je kunt spelen op je smartphone. Het verhaal van de game speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Diablo II: Lord of Destruction en Diablo III. Je kunt kiezen uit een van de klassieke beschikbare classes: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer en Wizard.

De game wordt ontwikkeld met de hulp van NetEase, die ook bekend staat om games als Crusaders of Light en Rules of Survival. NetEase heeft Blizzard ook al eerder geholpen met het uitbrengen van de verschillende titels in China. Op dit moment kun je je al registreren voor de beta van Diablo Immortal. De game kan worden gespeeld op de iPhone, iPad en Android apparaten. De benodigde specificaties voor de mobiele game zijn nog niet bekendgemaakt.

Fans niet blij met de aankondiging van Diablo immortal

De fans van de Diablo serie zijn niet blij met de aankondiging van de mobiele game van Diablo. Dat blijkt wel uit het aantal dislikes op YouTube. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 389.000 dislikes tegenover 15.000 likes. In de comments onder de cinematische trailer van Diablo Immortal gaan de geruchten dat er dislikes worden verwijderd. De teller zou eerder al op 410.000 dislikes hebben gestaan en dat is ruim 20.000 minder dan dat het er nu zijn. Ook de gameplay trailer heeft inmiddels al 153.000 dislikes.

De onvrede van de fans over de aankondiging van Diablo Immortal werd niet alleen geuit door het plaatsen van dislikes. Tijdens een interview op Blizzcon vroeg een fan zelfs aan Blizzard of de mobile game van Diablo een “1 april-grap buiten het seizoen” was. Blizzard ontkende dit en liet weten dat Diablo Immortal een volledige Diablo game is.

De fans van de Diablo serie hoopten op een aankondiging van Diablo 4, maar kregen daarentegen een mobile game voor hun kiezen. Blizzard heeft nog niets bekendgemaakt over een eventuele release van de volgende Diablo game op console.