10 bijna perfecte games - Het beste van het beste

  Er zijn de afgelopen jaren veel goede games uitgebracht. Om de beste hieronder nog een keer te benoemen, schrijven wij over 10 bijna perfecte games die zijn uitgebracht. De ene game doet niet onder voor de ander, dus ons advies: speel ze vooral alle 10!

  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Iedereen heeft wel eens gehoord van Skyrim. Misschien ben je een mega-fan sinds de launch of heb je de game alleen langs horen komen in de wandelgangen. Dit is een game die zijn voorganger, in dit geval Oblivion, heeft overtroffen.

  De sfeervolle wereld zit boordevol content die spelers kunnen ontdekken. De gameplay van het spel is soepel en er wordt gewerkt met een flexibel levelsysteem. Als kers op de taart zijn er epische drakengevechten, waardoor Skyrim een game is die je gespeeld moet hebben!

  Inmiddels alweer bijna zeven jaar geleden (!) hebben wij de The Elder Scrolls V: Skyrim review geschreven. Het spel hebben wij toen met een 9,7 beloond. Dat de game de tand des tijds doorstaan heeft is wel duidelijk, gezien de game al talloze keren opnieuw uitgebracht is. Zo heeft deze game twee maanden geleden nog een Switch-versie gekregen.

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

  The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D is een remaster van de originele Ocarina of Time game voor de Nintendo 64 uit 1998. Het spel heeft onwijs veel verbeteringen vergeleken met de oude versie en is daarom super leuk om te spelen. De wereld met alle locaties en dungeons is hetzelfde, maar graphics, personages en details in de wereld hebben een verbetering gekregen.

  Wederom volgen spelers Link op zijn avontuur om het koninkrijk van Hyrule te redden. Ganondorf is namelijk van plan om het koninkrijk te verwoesten. Spelers moeten Ganondorf zien te stoppen en prinses Zelda redden. Link reist tussen twee tijden, het verleden en de toekomst, om zo de schurk te stoppen.

  Ben je benieuwd wat wij nog meer dachten van het spel? Lees dan onze The Legend of Zelda: Ocarina of Time review. Wij geven het spel een 9,4.

  The Last of Us

  The Last of Us was overduidelijk een van de meest gehypete games van 2013, naast GTA 5. De game ziet er dan ook prachtig uit en heeft een sterk en emotioneel verhaal. Hoe de band tussen twee hoofdpersonages Joel en Ellie zo kan ontwikkelen is geweldig om te zien en te volgen.

  Tijdens The Last of Us is er een virus uitgebroken. Tess en Joel, overlevers van een zombie-achtig Cordyceps virus, kunnen wapens krijgen als zij Ellie, een meisje dat immuun is voor het virus, naar een basis brengen. Deze basis is in bezit van een organisatie die tegen de regering vecht genaamd Fireflies. Wanneer Tess en Joel op zoek zijn naar Ellie, gaat niet alles volgens plan.

  De game is alom geprezen vanwege de emotioneel meeslepende verhaallijn, sterke gameplay en het audiovisuele ontwerp. Niet dat we de game in onze The Last of Us review een 9 geven.

  Persona 5

  Ben je fan van JRPG’s, dan mag Persona 5 echt niet missen tussen je games. In Persona 5 nemen spelers de rol aan van de protagonist, die je zelf een naam kan geven. Dit personage heeft onterecht een strafblad gekregen en verblijft hierdoor bij een voogd. Op tijd thuis zijn is niet altijd even makkelijk, vooral wanneer je een dubbelleven lijdt.

  Persona 5 heeft maar liefst 80 tot 100 uur aan gameplay om spelers zoet te houden. De cutscènes laten lijken alsof je een anime aan het kijken bent en zorgen ervoor dat je nog meer het verhaal in wordt gesleept. Dit gecombineerd met het unieke en toffe design van de game en Persona 5 is een echte must-have.

  Wij waren ook zeer tevreden over deze game in onze Persona 5 review. Het spel heeft van ons namelijk een 9,3 gekregen.

  Horizon: Zero Dawn

  De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games heeft ons en game gebracht waar we trots op kunnen zijn. Horizon Zero Dawn combineert namelijk een hoop dingen, zoals en grote groene wereld, maar ook dieren die uit metaal bestaan. Spelers nemen de rol aan van Aloy, een vrouw die jaagt op deze beesten. In de wereld zijn verschillende geheimen te ontdekken en puzzels op te lossen.

  De game heeft een open wereld en is daadwerkelijk prachtig om naar te kijken. Er zijn bergen en wouden waar zowel grote als kleine mechanische monsters in rondlopen. Het contrast van de groene gebieden en technische elementen in het spel zijn interessant om naar te kijken. De open wereld zit vol met uitdagingen voor iedereen.

  Deze prachtige game hebben wij volledig mogen verkennen en in onze Horizon Zero Dawn review lees je waarom wij het spel een 9,7 geven.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Wanneer iedereen dacht dat het niet beter kon na The Witcher 2, daar kwam het derde deel in de Witcher serie tot leven. De game kreeg al voor de release super veel aandacht en is door maar liefst anderhalf miljoen mensen gereserveerd. In de eerste twee weken na de release werden er nog eens vier miljoen exemplaren verkocht.

  Dit is ook wel logisch, want The Witcher 3 is een fenomenale game. De graphics van het spel laten het doen lijken alsof je er middenin zit. Mede door de grote mate van vrijheid in de gameplay, waar jouw keuzes het verhaal beïnvloeden, raakte bij veel mensen de juiste snaar. Iedereen die van een prachtige wereld vol actie en emotie wil genieten moet The Witcher 3 dus zeker in huis halen.

  In onze The Witcher 3: Wild Hunt review geven we de game een dikke 9,5.

  Super Mario Galaxy

  Natuurlijk roept Super Mario Galaxy een hoop nostalgie op bij vrijwel iedere gamer. Zoals elke Mario-game is de verhaallijn hetzelfde riedeltje (dat nooit oud lijkt te worden): prinses Peach uit handen zien te houden van Bowser. In Super Mario Galaxy gebeurt dit in de ruimte.

  In deze Mario game is er dan ook een zwaartekrachtsysteem in werking, waardoor Mario gebonden is aan de planeten. Verder zijn de levels van de game erg gevarieerd. Wellicht speel je geen games meer met je Wii, en heb je daar ook helemaal geen zin in, maar Super Mario Galaxy zal je het tegendeel bewijzen.

  Deze game is een van de weinige met een 10 op onze website. Lees hier meer over in onze Super Mario Galaxy review.

  Half-Life 2

  Deze puzzel first-person shooter is ontwikkeld door Valve en is de grondlegger geweest voor veel games. Hieronder valt de Counter Strike franchise, Garry’s Mod en Team Fortress 2. Maar los van de eer die het spel hiervoor verdient, is de game zelf natuurlijk ook te complimenteren.

  Half-Life 2 is onderhand door veel mensen misschien wel vergeten, maar het is een van de games die echt geprezen moet worden. Het spel heeft maar liefst 39 Game of the Year prijzen gewonnen en een Game of the Decade award in 2012 bij de Spike Video Game Awards. In de game nemen spelers de rol aan van Gordon Freeman, een man die de wereld moet redden door aliens uit een andere dimensie te verslaan.

  Grand Theft Auto V

  We kunnen deze lijst natuurlijk niet maken zonder Grand Theft Auto 5. Rockstar Games heeft het spel ontwikkeld en vijf jaar na de release van het vorige deel uitgebracht. GTA IV, dit vorige deel dat in 2008 uitkwam, was ook al een succes en om dit te overtreffen moest Rockstar Games een grandioze game neerzetten.

  Ook fans hadden dit door en waren erg benieuwd naar de nieuwe Grand Theft Auto game. De hype rondom het spel was ongekend, van enkele screenshots waar de halve wereld op z’n kop voor stond. tot aan de map die werd uitgelekt en onderzocht door deskundigen.

  GTA 5 heeft naar de hype opgeleefd en doet dit nog steeds. Een belangrijk onderdeel van het spel zijn de drie hoofdpersonages die een sterk verhaal neerzetten. Lees hier onze Grand Theft Auto V review. Deze legendarische game heeft van ons een 9,5 gekregen.

  Red Dead Redemption

  Even iets heel anders dan GTA 5: Red Dead Redemption. Rockstar Games heeft de steden achterwegen gelaten en neemt ons mee naar het wilde westen. De game ontbreekt vrij weinig, er is een mooie open wereld, genoeg missies om te spelen en belooft een goede multiplayer ervaring.

  Tijdens Red Dead Redemption kruipen spelers in de huid van John Marston, ex-crimineel. Ook al heeft hij zijn criminele leven achter zich gelaten, hij wordt er toch weer ingesleept. The Bureau, voorloper van de FBI, dwingt Marston namelijk om achter de leden aan te gaan van zijn oude bende.

  Lees hier onze Red Dead Redemption review.

  Bijna perfecte games volgens jullie

  Dit was onze lijst met 10 bijna perfecte games. Wat vinden jullie bijna perfecte games? Of heb je misschien wel dé perfecte game gevonden? Laat het ons weten in de reacties!

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.