Dat Skyrim voor de Switch eraan zat te komen, was al sinds de reveal van de hybride console bekend. Wanner die uit zou komen, was al die tijd niet bekend. Tot vandaag, nu Nintendo officieel bevestigd heeft dat de Skyrim Switch release op 17 november is.

Skyrim Switch release gaat gepaard met leuke extra's

The Elder Scrolls V Skyrim voor de Switch is geen typische port, zoals andere games dat wel eens willen zijn. Zo kent deze versie van de RPG optonele motion controls die je met je Joy-Cons kunt doen. Ook zit er een heus Zelda kostuum, inclusief Master Sword in de game. Deze kun je vrijspelen door een Zelda Amiibo met je Switch te verbinden of door er in de game op zoek naar te gaan.

De Skyrim Switch release is trouwens niet het enige van Bethesda dat bekend werd gemaakt vannacht. Nintendo zei namelijk ook dat Wolfenstein 2 en DOOM eind dit jaar en begin 2018 naar de Switch komen.

The Elder Scrolls V Skyrim kwam in november 2011 uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC en werd een ware klassieker. Niet gek dus dat er vorig jaar een opgepoetste heruitgave kwam op de PlayStation 4, Xbox One en PC en nu dus Nintendo Switch.