De 5 beste wintersport games - Snowboarden zonder winterjas

  Het is bijna weer tijd voor de Olympische Winterspelen en dat betekent dat we met z'n allen thuis op de bank kunnen genieten van een stukje Hollandse trots in de sneeuw. Helaas zitten wij zelf niet op het niveau van al die topsporters om mee te mogen, dus spelen wij maar de beste wintersport games!

  5. Winter Olympics Lillehammer (1994)

  Over de Olympische Winterspelen gesproken, op nummer vijf beginnen we maar gelijk met een game over de winterspelen: Winter Olympics Lillyhammer. Deze game kwam uit in 1994 en was voor die tijd een prima spel dat zich afspeelde in Lillehammer in Noorwegen.

  Het spel kwam uit op veel verschillende platformen, van de SEGA Genesis tot de Game Boy. De game werd niet ontvangen als één van de beste games, maar wist menig mens wel een flink aantal uur te vermaken. Winter Olympics was uitdagend en met de verschillende soorten sporten was je wel eventjes zoet. Al zouden we een game als dit in 2018 niet pruimen, voor die tijd was het een prima spel!

  4. 1080 Avalanche (2003)

  We pakken de tijdmachine erbij en racen flink wat jaren terug in de tijd. We zijn in 2003 aangekomen bij het spel 1080 Avalanche, een snowboard racespel voor de Nintendo GameCube. 1080 Avalanche kreeg de taak om het populaire 1080 Snowboarding op te volgen en dat is goed gelukt.

  Fans van de franchise waren enthousiast en ook de recensenten waren vrij lovend over het spel. Plezier maken stond dan ook voorop bij 1080 Avalanche, waarbij keihard van de piste afgaan samen ging met een groot aantal toffe trucjes.

  Ubisoft

  3. Steep (2016)

  Dit is de laatst uitgebrachte versie van een wintersport game, althans, die flink op de radar is verschenen van menig gamer. Het spel is ontwikkelt en uitgegeven door Ubisoft in 2016 en speelt zich af in de Alpen. In een open wereld wel te verstaan.

  Extreme wintersporten in de Alpen en ook nog eens in een open wereld laat ons echt watertanden. In onze Steep review gaven we dan ook aan hoe enorm de spelwereld wel niet is en hoe visueel aantrekkelijk het spel eruit ziet. ''Het speelbare Alpengebied in de game is gigantisch en biedt enorm veel grafische pracht en detail. Tevens zijn de semi-realistische physics in de game van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een algehele hoogstaande audiovisuele presentatie.''

  En met de Olympische Winterspelen op komst is er ook een uitbreidingspakket van het spel genaamd Road to the Olympics. De naam zegt al een hoop, je moet je eigen succesverhaal creeëren richting de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea.

  Nintendo

  2. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (2010)

  Games die gebaseerd zijn op een evenement als de Olympische Winterspelen groeien meestal uit tot een flop, maar deze game voor de Wii, Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen, was alles behalve dat!

  Samen met de hele familie op de bank kijken hoe je favoriete personages zich met hun vacht warm houden tussen al het sneeuwgeweld. Mario en Sonic zorgden met deze game ervoor dat je urenlang plezier had met iedereen die besloot een potje te spelen. De onderlinge strijd tussen jou en je broertje moet nog steeds afkoelen, letterlijk!

  1. SSX (2000-2012)

  De onbetwiste nummer één van beste wintersport games: SSX! We kunnen hier dan ook niet kiezen tussen de verschillende delen van dit snowboardspel, want het zijn allemaal gewoon hele toffe games! Voor velen een stukje jeugdsentiment.

  De oude SSX games boden op de PlayStation 2 en Xbox een geweldige ervaring met een soort open wereld ervaring op de hoogte piste. Wanneer er een SSX game op de markt verscheen was iedereen er nog niet klaar mee of de volgende lag alweer in de winkel. Een geweldige franchise.

  Een franchise die in 2012 na een aantal jaar afwezigheid terugkeerde. Het spel was niet zo goed als vroeger, maar absoluut geen slechte game. Met een dikke 8 in onze SSX review waren wij meer dan tevreden!

  De beste wintersport games volgens jou?

  Dit zijn volgens ons de beste wintersport games die er zijn, maar welke games zouden bij jou in de top 5 belanden? Of ben je het volledig eens met onze lijst?

  SSX

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.