Top 10 beste Videoland series van dit moment - Pure kwaliteit

Article
vrijdag, 22 maart 2019 om 10:40
top 10 beste videoland series van dit moment 148032 1
Dit zijn de tien beste Videoland series van dit moment. Netflix is niet meer weg te denken in het film- en televisielandschap, maar is zeker niet de enige streaming service waar je je oog op moet houden. Videoland staat namelijk vol met pareltjes als het op series aankomt die je lachend tot een tijdelijke kluizenaar weet om te toveren.
De titels die je in deze lijst met beste Videoland series vindt zijn kwalitatieve hoogstandjes die je met een grote schaal popcorn thuis op de bank wilt kijken. Dit natuurlijk wegens het acteerwerk en een sterk verhaal, maar soms ook gewoon omdat het een guilty pleasure is. Wij veroordelen je niet, want je kunt ook guilty pleasure series in deze lijst met beste Videoland series vinden.

10. The Blacklist

Op de tiende plaats in onze lijst met beste Videoland series van dit moment staat The Blacklist, een spionagethriller met James Spader in de hoofdrol. Hij speelt de beruchte crimineel Raymond “Red” Reddington die zichzelf overgeeft aan de FBI om de criminele onderwereld op te rollen. Dit doet hij samen met nieuwe FBI-agente Elizabeth Keen op verzoek van Red.
Wat volgt zijn vijf seizoenen vol intrige en spanning door een langdurige verhaallijn die door de verschillende seizoenen te volgen zijn. Dit wordt gemixt met een wekelijkse schavuit die in de boeien geslagen moet worden zoals je in een serie als NCIS ook wel ziet. Wat de Blacklist boven zo’n serie uit doet stijgen is het fantastische acteerwerk van Spader en de wendingen die het overkoepelende verhaal soms op zijn kop zetten.
148033

9. Grey’s Anatomy

Zoals we al eerder aangegeven hebben, zijn guilty pleasure series ook zeker een onderdeel van de lijst met beste Videoland series van het moment. Grey’s Anatomy is een serie die je onder deze categorie kunt scharen aangezien de serie zo intens veel seizoenen heeft. De serie is inmiddels al bijna vijftien jaar oud en dat is wel een beetje te zien aan de kwaliteit.
Die was in de jonge jaren namelijk wel een stukje beter en dat is dan ook de reden dat de serie één van de beste Videoland series van dit moment is. De serie gaat over Meredith Grey en haar collega’s die door middel van praktijkwerk hun chirurgische opleidingsprogramma moeten volgen. Het realistische beeld dat de serie weet te schetsen is wat de serie het kijken waard maakt, aangezien deze goed laat zien hoe de wereld niet zwart/wit is maar juist vol grijze vlakken.

8. Temptation Island

Een serie die zich totaal niet bezig houdt met het vertellen van een goed verhaal is Temptation Island, maar dat neemt niet weg dat het één van de beste Videoland series is. Het is de ultieme guilty pleasure serie die Nederland jaar in, jaar uit in de ban houdt en met goede reden. Er is niets beter dan een goede portie leedvermaak en dat is precies wat Temptation Island is. Je zit te kijken naar een hogesnelheidstrein die op een ravijn afstormt, terwijl de rails ophouden bij de afgrond.
Het kan alleen maar fout gaan en wanneer je met een aantal vrienden met het schaamrood op de kaken zit te kijken hoe het fout gaat, kun je alleen maar genieten. Iedereen weet dat het een extreem foute serie is die vrouwen als objecten afbeeld en het op het randje van porno balanceert, maar dat maakt de kijker geen donder uit. Er wordt met volle teugen genoten van “Tempa” en dat maakt het één van de beste Videoland series van dit moment.
148035

7. The Bridge

Op de zevende plaats in onze lijst met beste Videoland serie staat de Zweeds/Deense serie The Bridge. De serie gaat over de vondst van een lijk die precies op de grens van Denemarken en Zweden ligt. Om deze reden moeten de landen samenwerken en zetten ze beide landen een detective op de zaak.
Een goede detective weet ervoor te zorgen dat je niet alleen het verhaal zo snel mogelijk gezien wil hebben, maar ook dat je je innerlijke Sherlock aan het werk zet. Dat is precies wat The Bridge vier seizoenen lang weet te doen, terwijl je langzaam maar zeker van de personages begint te houden. Het is dan ook zeker één van de beste Videoland series die je kunt kijken.
148036

6. Twin Peaks

Een serie die ook je innerlijke Sherlock naar boven weet te halen is Twin Peaks, een serie die recentelijk nog één laatste seizoen heeft gekregen. Twin Peaks stamt namelijk alweer uit het jaar 1990 en is gemaakt door David Lynch, een maker die niet bang is vreemde creaties in zijn series te stoppen. Verwacht daarom flink wat wendingen in het verhaal dat over 48 afleveringen verteld wordt.
Het verhaal gaat over FBI-agent Dale Cooper die de moord van tiener Laura Palmer onderzoekt in het rustige stadje Twin Peaks. Het mysterie rondom de moord op Laura zal je afleveringen naar aflevering in de ban houden, terwijl Lynch zijn unieke visie loslaat op het beeld. Ook het derde seizoen, dat bijna 26 jaar na het tweede seizoen is gemaakt, weet flink te boeien en als je ook maar enige interesse hebt in een goed mysterie is dit een serie die je moet kijken.
148037

5. The Good Doctor

Ziekenhuizen en serie is net zo’n goede combinatie als pindakaas en jam als we kijken naar de lijst met beste Videoland series, want The Good Doctor is alweer de tweede serie de lijst die gaat om het redden van leven. Dit keer volgen we een autist om van te houden, zoals Rox al zei in onze review van het eerste seizoen van The Good Doctor. Die autist heet Shaun Murphy (gespeeld door Freddie Highmore bekend van Charlie and the Chocolate Factory) die naam wil maken als chirurg, maar dat gaat lastig als je communicatie skill te wensen overlaten.
Het verhaal van The Good Doctor is hierdoor dan ook gemakkelijk te volgen en je staat gelijk volledig achter Murphy. Dit heeft mede te maken met het sterke acteerwerk van Highmore en de meerdere lagen die de serie heeft. Je ziet namelijk niet alleen hoe Shaun chirurg probeert te worden, maar ook hoe zijn jeugd moeilijk was door middel van de diverse flashbacks.

4. Peaky Blinders

Op de vierde plaats in onze lijst met beste Videoland series staat de Britse-serie Peaky Blinders. Trek een fles whisky open, trek je mooiste, ouderwetse pak aan en leer een Brits accent zodat je lekker op één lijn zit met de serie. Peaky Blinders is namelijk een gangsterserie die zich in de jaren ‘20 afspeelt in Engeland waarin je de familie Shelby volgt. Leider van de familie Thomas Shelby om precies te zijn.
Hij wordt gespeeld door Cillian Murphy en is zowel intimiderend als charmant en je kunt dan ook niet anders dan van hem houden. Hij heeft grote plannen voor zijn bende de Peaky Blinders en het is een genot om te zien hoe dat verloopt. Je vraagt je namelijk constant af of hij niet in de boeien geslagen zal worden door de politie en dat wordt soms nagelbijtend spannend. Het is dan ook zeker één van de beste Videoland series die je op het moment kunt kijken aangezien het vijfde seizoen onderweg is.
148039

3. Hannibal

Het brons in de lijst met beste Videoland series gaat naar Hannibal, een serie die zowel verontrustend is voor je ziel als intens spannend. In de serie volg je namelijk Will Graham (gespeeld door Hugh Dancy), een expert in het opsporen van moordenaars die te maken krijgt met de duistere praktijken van Hannibal Lecter (gespeeld door Mads Mikkelsen). Lecter werkt namelijk samen met Will aan de zaak en raakt geobsedeerd met de manier waarop Will naar moorden kijkt.
Hij raakt zelfs bevriend met Will en de rest van de FBI en dat terwijl hij in het geheim een kannibalistische seriemoordenaar is. Zijn slachtoffers slacht hij daadwerkelijk waarna hij de lichaamsdelen bereid tot culinaire hoogstandjes. Het is een lugubere bende die Hannibal veroorzaakt, maar oh zo vermakelijk om na te kijken. De kwaliteit is namelijk elke aflevering van de bovenste plank en smaakt, in tegenstelling tot het menselijk lichaam, naar meer.
148040

2. The Wire

De nummer twee in onze lijst met beste Videoland series van dit moment is tevens één van de oudste series in deze lijst, namelijk The Wire. Het is een misdaadserie die draait om een onderzoek naar de drugshandel en moorden in Baltimore, maar dan vanuit meerdere perspectieven. Zo zie je niet alleen het perspectief van de politie, maar ook die van de misdadigers.
De serie wordt gezien als één van de beste series aller tijden en dat heeft te maken met het complexe verhaal en de diepgaande thema’s. De personages zijn complex, maar toch begrijpelijk en leven in een realistisch in beeld gebrachte wereld. Nu je dit gelezen hebt zal het je niet verbazen dat The Wire meer dan veertig keer genomineerd is voor grote prijzen en daarvan acht in de wacht heeft gesleept.
148041

1. The Handmaid’s Tale

Het goud in de lijst met beste Videoland series is ongetwijfeld The Handmaid’s Tale en tevens één van de meest duistere en sombere series. Van de criminele onderwereld tot kannibalen, niets kan tippen aan de afgrijselijke wereld van The Handmaid’s Tale. In de serie volg je June die wordt ontvoerd door een totalitaire regering omdat ze kinderen kan baren (een praktijk die ook wel eens wordt gebruikt in India, maar dat terzijde). Dit is in de wereld van The Handmaid’s Tale namelijk een unicum, waardoor vrouwen als bezit gezien worden van de staat.
Verwacht dan ook vooral scènes waarin je zit kijken naar de meest ongemakkelijke trio aller tijden. June mag namelijk lekker tussen de benen liggen van de vrouw des huizes, terwijl haar man tekeer gaat met June. June is puur bedoeld als wandelende babymachine, maar is van plan om daar iets tegen te doen. Hoe dat verder gaat kun je op Videoland verder zien aangezien de eerste twee seizoenen daar nu te zien zijn. Het derde seizoen komt in juni, dus is dit het perfecte moment om de serie te kijken en daarom is het de beste Videoland serie. Voor de fans telt maar één ding: “Under his eye!”

De beste Videoland series bieden uren aan plezier!

Met de beste Videoland series kun je weer uren op de bank relaxen met een lekker drankje een schaaltje chips. Als je deze series allemaal al gezien hebt, kun je natuurlijk ook schakelen naar een andere streaming service. Zo hebben we een lijst met de beste Netflix aanraders voor je klaar staan die perfect is voor nieuwelingen en veteranen die door het bos de bomen niet meer kunnen zien.
Dit artikel is op 26 mei 2020 bijgewerkt.