Beste Switch handheld games die er prachtig uitzien

  De Nintendo Switch is inmiddels al meer dan een jaar op de markt te vinden en in die tijd zijn er pareltjes links en rechts verschenen. De Switch positioneert zich alleen op bijzondere wijze doordat de games op twee manieren goed uit de verf kunnen komen. Dit zijn de beste Switch handheld games die er prachtig uitzien.

  Natuurlijk hebben we een overzicht van de beste Switch graphics die je laten zien wat het beste in de dock is. Deze titels zien er alleen ook super uit wanneer je de Nintendo Switch meeneemt op reis. De kleuren spetteren van het scherm en de schoonheid druipt bijna op je handen van de volgende tien titels.

  10. Rayman Legends

  Een remaster heeft er nog nooit zo mooi uitgezien en al helemaal niet in handheld modus. Rayman Legends doet namelijk precies wat het wil doen en dat is een schilderij tot leven laten komen. De verf zou door de schoonheid bijna uit het scherm druipen als je naar de game kijkt.

  Dat heeft te maken met de felle kleuren die stralen in de donkere oerwouden en de artstyle die doet denken aan waterverf. Elke tint is duidelijk anders en voegt alleen maar toe aan de sfeer van de game. Knotsgek en wonderschoon wordt in Rayman Legends gecombineerd en dat maak het één van de beste Switch handheld games die we spelen door zijn pracht en praal.

  9. Owlboy

  Pixelart is een soms onderschatte klasse die voor de mooiste games kan zorgen en al helemaal op een kleiner scherm. Dit is voor Owlboy precies het geval op de Nintendo Switch, want het is één van de beste Switch handheld games vanwege de schoonheid. Door 16-bit pixelart te combineren met de hedendaagse technologie ontstaat er een prachtplaatje dat meer dan nostalgie is.

  Het wordt alleen maar duidelijker dankzij de kleine animaties in de game, want de subtiele verandering van Otis’ ogen bijvoorbeeld doet de pixelart pas echt leven. Daarnaast schreeuwen de kleuren niet echt, maar zijn ze juist subtiel totdat een schaduw ze aanraakt. Dan zie je waar de game zijn schoonheid naar een nieuw niveau tilt, waardoor je de game vooral in de nacht wil spelen.

  8. Crash Bandicoot N-Sane Trilogy

  Wees gerust, je Nintendo Switch crasht niet van de game ondanks dat de titel dat misschien doet vermoeden. De Crash Bandicoot N-Sane Trilogy zorgt er alleen voor dat de bandicoot nu op alle huidige consoles terecht is gekomen, maar in tegenstelling tot de PlayStation 4 Pro en Xbox One X versies van de game heeft de Switch geen Fur-K (4K). Je zou het bijna niet geloven, maar de game lijkt hierdoor alleen nog maar beter te passen op de Switch.

  De Nintendo Switch versie is hierdoor namelijk wat minder helder en de kleuren lijken allemaal een tikkeltje donkerder en dat heeft zijn voordelen. De game lijkt hierdoor namelijk meer op de originele games die op de PlayStation uitkwamen. De ‘lelijke’ versie ziet er als één van de beste Switch handheld games juist meer uit als het origineel en daarover mogen we zeker niet klagen.

  7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Je zou The Legend of Zelda: Breath of the Wild misschien hoger op deze lijst verwachten. Een fantastische game met een geweldige artstyle zouden genoeg moeten zijn om deze game op de eerste plaats te zetten, maar dat is niet het geval. De game ziet er nog steeds fantastisch uit, maar als één van de beste Switch handheld games zijn er toch een paar gebreken.

  In de handheld modus van de Switch zijn er namelijk een paar kleine minpunten te vinden. Zo lijkt het telkens donkerder te worden wanneer je in een bos zit en als het dan ook nog eens nacht is, mag je wel een zaklamp op je Switch schijnen om nog iets te kunnen zien. De game wordt dan gewoon een stukje moeilijker te zien en dat helpt niet mee als de camera ook soms net iets te ver van Link af lijkt te zitten.

  6. L.A. Noire

  LA Noire wist flink wat jaren geleden al een goede indruk achter te laten wegens de fantastische setting en deze remaster op de Nintendo Switch weet dat naar het volgende niveau te tillen. In de handheld modus van de Switch zien de details er nog net zo mooi uit als dat je je herinnert.

  Het is vooral terug te zien in de gezichten en hoe Los Angeles in de jaren 40 tot leven is gebracht. Er mogen hier en daar wat verouderde onderdelen zijn als het op belichting en animatie aankomt, maar dat neemt niet weg dat het spel er indrukwekkend uitziet. Het is dan ook zeker één van de beste Switch handheld games om te spelen wegens grafische klasse.

  5. Xenoblade Chronicles 2

  Twinkel twinkel kleine Rex, waarom schittert de wereld van Xenoblade Chronicles 2 zo complex? Het zal je vanaf de eerste momenten wel opgevallen zijn dat de game daadwerkelijk straalt. Van personages tot landschappen, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het springt er in kleuren wel uit en dat maakt de game zo mooi.

  Niet alleen in de dock kun je optimaal genieten van Xenoblade Chronicles 2, maar ook in handheld modus. Alles is goed belicht, waardoor je geen last zult hebben van een vervelende zon die je scherm moeilijk zichtbaar maakt en de artstyle heeft daar zeker wat mee te maken. Toen zeiden we al dat de mist effecten nog net zo mooi waren als toen de game een half jaar geleden uitkwam en als we het in handheld modus spelen kunnen we nog steeds over die pracht en praal spreken.

  Epic Games

  4. Fortnite

  Je zou bijna stiften pakken om op je scherm te tekenen, want Fortnite is zo kleurrijk als een door driejarige ingekleurd kleurboek. Fortnite is zo vrolijk en kleurrijk in een wereld die draait om het worden van een massamoordenaar. Op de Switch is dat perfect want de artstyle vergt maar weinig kracht om toch mooi te zijn.

  Dat maakt het dan ook al één van de beste Switch handheld games die er prachtig uitziet. Je hoeft niet elk detail te zien, maar het feit dat je overal heen kunt en toch functioneel voor een Victory Royale kunt gaan is geweldig. Het is dan alleen maar een bonus dat je gemakkelijk crossplay kunt starten met de Xbox One, PC en Mobile.

  3. Captain Toad: Treasure Tracker

  Het maakt niet uit op welke console de game uitkomt, zodra je de prachtige beelden van Captain Toad en Toadette ziet smelt je hart als sneeuw voor de zon. Je krijgt bijna een beroerte wegens de schattigheid en het grafische pracht en praal speelt daar een grote rol in. Het komt onder andere door de fantastische belichting die de game laat stralen in het holst van de nacht.

  Wanneer je Toad ziet in Treasure Tracker vraag je je bijna af waarom Mario in zoveel games de hoofdrol heeft en Toad alleen in deze. De schattige held straalt van alle kanten en dat komt niet alleen door de belichting. Het heeft namelijk ook te maken met het kleurrijke toneel dat voor de speler bekend staat als een level.

  2. Octopath Traveler

  De game zag er vanaf de eerste trailer al bijzonder uit door de nostalgische sfeer die ontstaat wegens de vervaagde hoeken van het scherm. Het is een bewuste keuze die alleen maar extra goed uitpakt dankzij de speciale functie van de camera. Die vervaagt namelijk alles om je heen, waardoor de wereld ontdekken een extra laag krijgt.

  Daarnaast voelt de game in handheld modus als een klassieke game die je op de Gameboy zo met je mee had willen nemen, maar dan met een grafische boost. Dat komt door de HD-2D pixelart die alles tot in de puntjes laat stralen. Elke omgeving voelt uniek en dat terwijl het eruit ziet als een game waarvan je zou zweren dat je die 25 jaar geleden al aan het spelen was.

  1. Super Mario Odyssey

  De onbetwiste eerste plaats op deze lijst met beste Switch handheld games is toch wel Super Mario Odyssey. De game is één en al kleur waardoor plezier maken niet zo moeilijk is. De felle kleuren geven je de neiging om jezelf in het spel te transporteren omdat je er ook zo kleurrijk uit wil laten zien.

  Het contrast van de wereld met Mario en zijn vrienden zorgt voor een spektakel dat je in je meest kleurrijke fantasie nog niet kan nabootsen en het scherm vol geluk wil je eigenlijk overal mee naar toe nemen. Daarom is het de mooiste game in handheld modus en zeker de game die je moet spelen. Het helpt natuurlijk ook dat de game zowel docked als onderweg gemakkelijk te spelen is.

  De beste Switch handheld games om in te lijsten

  Dit zijn de beste Switch handheld games om bij weg te zwijmelen. Je kunt ook lezen over de beste Switch graphics die het maximale uit de docked versie van Switch games trekken. Het is in ieder geval zeker dat er pracht en praal te vinden is op de Nintendo Switch.

  Owlboy

  Verkijgbaar vanaf 1 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.