Beste selfie tips - Hoe je de perfecte selfie maakt

Article
vrijdag, 13 juli 2018 om 15:01
selfie tips hoe je de perfecte selfie maakt 135632 2
Wat is het geheim achter de perfecte selfie? Er zijn veel verschillende manieren om jouw selfie nog beter te maken dan dat hij al was. En daarom hebben wij hier de beste selfie tips voor jou!

5. De achtergrond

Misschien heb je het wel een keer gehad, dat je een selfie maakte en je later de foto bekeek, waarna je opmerkte dat het op de achtergrond niet helemaal netjes is. De foto zelf is mooi, maar de achtergrond knip je er het liefste van af. Dit kun je natuurlijk voorkomen.
Wanneer je een selfie maakt, kijk goed om je heen. Sta je voor een muur? Kijk dan over bijvoorbeeld geen rare vlek of iets anders storends aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat jouw selfie misschien wel mooi is, maar je gaat je steeds meer ergeren aan het storende element. Kijk ook goed of de ruimte achter je goed is opgeruimd, het is namelijk geen mooi beeld als je een mooie selfie hebt, maar het een enorme rommel achter je is.
135637

4. Geen flits gebruiken

Soms is de flits op je telefoon enorm handig. Foto’s die op het eerste gezicht te donker lijken worden, worden door de flits een stuk lichter gemaakt. Dit heeft vaak een enorm goed effect, maar op selfies is dit niet altijd een goed idee.
Als je de flits op de voorcamera gebruikt, bij bijvoorbeeld snapchat, is de foto heel gauw nog steeds te donker als je de foto van iets te ver neemt en te licht als je hem van dichtbij neemt. Als je de selfie met je achtercamera wil maken, dan heb je ook negen van de tien keer dat deze foto overbelicht is. Vaak is de foto ook niet goed genomen omdat je niet goed kan zien wanneer je de goede hoek hebt.
135639

3. De hoek

De hoek waarvan uit je je selfie maakt is enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je een enorme onderkin hebt op de foto, of dat je neus er net een beetje raar op staat. Daarom moet je goed nadenken wat de goede features van je zijn en wat de goede kant van je gezicht is zodat je de beste kant van jezelf laat zien!
Wanneer je een selfie gaat maken, kijk dan hoe je gezicht het beste op de foto komt. Maak een foto van iets verder van je gezicht, een van dichterbij (niet te dichtbij natuurlijk), eentje waarbij je je telefoon iets omhoog houdt en een waarbij je je telefoon een beetje schuin van je gezicht houdt. Zo kan jij kijken welke hoek het beste voor jou uitkomt.
135641

2. Het licht

Bij fotografie is licht een enorm belangrijk element. Is er te veel of te weinig licht? Zijn er veel schaduwen en als deze er zijn, geven deze een mooi effect? Dit is precies hetzelfde bij selfies, en daarom is dit ook een belangrijk element bij het maken van een selfie.
Je wilt dat jouw selfie precies genoeg licht heeft. Niet te veel en niet weinig. Je wilt namelijk niet dat je er als een spook uit ziet, maar als je juist te weinig licht hebt kan je juist details in je selfie zien die je eigenlijk liever niet ziet. Ook is het belangrijk dat je let op schaduwen. Als je bijvoorbeeld een selfie van boven neemt, kan het zijn dat je de schaduw van je telefoon op je gezicht hebt, en dit is natuurlijk niet de bedoeling.
135642

1. Gezichtsuitdrukkingen

Als je nu al de opgesomde elementen hebt opgevolgd, dan komt het laatste en misschien wel het belangrijkste element aan bod: je gezichtsuitdrukking. Hoe kijk je goed voor een selfie? Wanneer sta je er het beste op?
Allereerste, maak nooit een duckface. Je kan je lippen heus iets tuiten, maar niet zodat het overduidelijk is dat je je lippen forceert. Een bescheiden glimlach of een spontane lach doet het veel beter op een foto. Maar het belangrijkste is, wees jezelf. Of je nu wel of niet perfect licht hebt, of je een schaduw op je gezicht hebt, het maakt niet uit want je staat er ongetwijfeld sowieso goed op!

Genoeg van de beste selfie tips?

Als je even genoeg hebt van alle selfie tips en liever even wil lachen om andere mensen hun selfies, dan hebben we hier de beste selfies wereldwijd. Meer op zoek naar iets spannenders? Hier zijn de meest gevaarlijkse selfies.