Beste Switch exclusives 2019 - Om flink naar uit te kijken

  Net als voor andere platformen kunnen we ook voor de Nintendo Switch flink wat exclusieve titels verwachten. Voornamelijk volgend jaar zal het stormlopen. Dit zijn de beste Switch exclusives 2019.

  We beginnen de lijst met een game die eigenlijk eerst niet in deze lijst thuishoorde, maar door omstandigheden alsnog een 2019 exclusive titel is geworden.

  Yoshi

  Het gaat hier natuurlijk over Yoshi, een game die jammer genoeg ontbrak tijdens de Nintendo persconferentie op E3 2018. Deze game stond oorspronkelijk voor dit jaar gepland, maar is zeer recent nog uitgesteld naar 2019. Momenteel moeten we dus nog even wachten tot we opnieuw met ons groene vriendje op avontuur mogen gaan.

  In ieder geval zijn er al wel flink wat details bekend over deze nieuwe Yoshi game. Zo schreven wij vorig jaar al een Yoshi Switch preview nadat de game op E3 2017 werd getoond. Opvallend is het dieptegebruik van de game. Zo kun je 2D zowel aan de voorkant als de achterkant van de stukjes karton die het level vormen, weer nieuwe geheimen ontdekken.

  Er is nog geen exacte releasedatum voor Yoshi Switch onthuld.

  Fire Emblem Three Houses

  Een andere game in deze lijst is de nieuwe Fire Emblem die in 2019 naar de Nintendo Switch moet komen. Dit wordt de eerste main Fire Emblem game die je op deze draagbare console kunt spelen. Eerder konden we al wel met de Fire Emblem helden spelen in Fire Emblem Warriors. Een echte RPG-titel zoals de core games komt pas volgend jaar echt uit.

  Fire Emblem Tree Houses was net als Yoshi oorspronkelijk aangekondigd voor 2018. Tijdens de E3 kregen we nieuwe beelden van het spel te zien en werd bekend dat de game toch pas in 2019 verschijnt. De game lijkt daarentegen al redelijk vergevorderd. Tijdens de E3 werd ook pas bekendgemaakt dat deze game Three Houses zou gaan heten.

  De nieuwe Fire Emblem staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019.

  Volgende beste Switch Exclusives 2019: Daemon X Machina

  Graag hadden we Metroid Prime 4 op deze plek gezet, maar het is nog niet zeker wanneer deze game uitkomt. Daarom richten we ons nu op Daemon X Machina. Deze game hoort namelijk ook zeker te weten thuis op het lijstje beste Switch exclusives 2019.

  Tijdens de Nintendo Treehouse van de E3 werd de nodige gameplay getoond. Zo wordt duidelijk dat dit spel vol met actie komt te zitten wanneer jij plaatsneemt in je mech. Je schiet alles aan gort terwijl je door de lucht vliegt. De Treehouse aflevering wordt bovenaan deze pagina getoond, zodat jij zelf alvast een indruk van de gameplay krijgt.

  De game wordt ontwikkeld door dezelfde mensen die ook al aan Monster Hunter Stores en Panzer Dragoon Orta werkten. Zo wordt het spel geregisseerd en geleid door Ken Awata en Ken Karube. De produceer van de Armored Core-serie, Kenichiro Tsukuda, heeft ook zijn naam aan deze game verbonden.

  Bayonetta 3

  Na het succesvolle Bayonetta en Bayonetta 2 gaan we nog een vervolg zien. Opnieuw mag de heks het weer opnemen tegen verschillende engelen. Want nog steeds zal ze op de vlucht zijn voor al de gevaren die voor haar op de loer liggen.

  Tijdens de E3 hebben we niets nieuws van Bayonetta 3 vernomen. Jammer want deze titel staat wel op de verlanglijst van heel veel gamers en had Nintendo zeker geholpen om de E3 2018 naar haar hand te zetten. Voor Nintendo is het bijzonder dat er een game als Bayonetta verschijnt, omdat half ontblote lijven en andere sexy poses van deze heks niet typische dingen zijn die je vaak in een Nintendo game voorbij ziet komen.

  Hoewel het eerste deel voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verscheen, is de serie sinds Bayonetta 2 exclusief voor Nintendo. Nintendo heeft hier dan ook voor 2019 een titel in handen waarmee het zeker naar de concurrentie kan pronken. Sony en Microsoft hebben vast ook wel interesse in de titel, deel 1 verscheen oorspronkelijk enkel op de PlayStation 3 en Xbox 360.

  Pokémon 2019

  De grootste onthulling moet toch nog wel de Pokémon RPG van 2019. Voor mensen die denken dat Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu dé core Switch games zijn: dan heb je het mis. In 2019 komt er namelijk nog een Pokémon game aan die naar wat nu bekend is niet al die Pokémon Go elementen zal kennen. Kortom; tegen wilde Pokémon vechten in plaats gewoon een Pokéball en berries naar hun hoofd gooien.

  Vooralsnog is er vrij weinig over deze Pokémon Switch game bekend en gaat vooral de aandacht uit naar de nog te verschijnen games Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee. Maar wanneer deze games uit zijn zal de nieuwe Pokémon zeer waarschijnlijk het nieuwe paradepaardje van Nintendo worden. Dat betekent dat we dan zeer waarschijnlijk een heleboel nieuwe details over Pokémon kunnen verwachten.

  Naar welke Nintendo Switch 2018 exclusive kijk jij het meest uit?

  Fire Emblem Three Houses

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.