Fire Emblem Warriors Review - Hyrule Warriors, maar dan beter?

  Fire Emblem Warriors ligt in de schappen en je kunt dus aan de slag op het strijdveld. Eerder bleek een soortgelijke formule succesvol toen The Legend of Zelda zijn eigen Warriors-game kreeg. Maar werkt het hier ook? Lees het in deze Fire Emblem Warriors review.

  Fire Emblem, een franchise met een heleboel helden en vijanden. Alhoewel de game voldoende personages kent, voorzagen we voordat het spel werd opgeleverd wel één probleem: hoe houd je het spel spannend als het gros van alle fighters het moet hebben van close combat? Oftewel: zie het bovenstaande plaatje en tel het aantal zwaarden!

  Waar de wereld van The Legend of Zelda zich nog leende voor verschillende vechtmethodes, was het even spannend of de wereld van Fire Emblem Warriors dat ook kon. Want wordt het niet eentonig met zoveel zwaardvechters die allemaal het doel vervullen om wat vijanden neer te rossen?

  Fire Emblem Warriors Review

  Hersenloos vijanden vermoorden!

  In Fire Emblem Warriors sla je er flink op los en probeer je in de ondertussen wel bekende hack & slash-gameplay zoveel mogelijk vijanden af te maken. Je krijgt verschillende missies en defeat conditions voorgeschoteld, terwijl je met je helden hieraan probeert te voldoen. Vaak genoeg kun je naast de verschillende hoofdmissies ook een hoop submissies uitvoeren die ervoor kunnen zorgen dat je aan condities voor bonussen voldoet of je weer wat makkelijker bij je hoofddoel geraakt.

  Eigenlijk gebeurt nu met Fire Emblem hetzelfde als een flinke tijd terug met The Legend of Zelda is gebeurd. De ouderwetse games van Dynasty Warriors worden opnieuw op de kaart gezet, enkel dit keer met een nieuw sausje. Natuurlijk wekt dit vragen op of het een goede keuze was. Fire Emblem is namelijk van origine best een tactisch spel, dus past dat wel binnen een concept waarin je met de gedachten op nul rond mept op verschillende breinloze vijanden?

  Fire Emblem Warriors Review

  Toch nog wat tactiek

  Eigenlijk is dit wel gelukt, want het tactische kernelement van Fire Emblem is ook teruggebracht in deze game. Zo kunnen liefhebbers van zoveel mogelijk dode vijanden nog steeds als een idioot op al die poppetjes inhakken, maar is er toch een laag toegevoegd die zeker past binnen het franchise van Fire Emblem. Niet alleen geeft het spel je de mogelijkheid om van tevoren (en tijdens het gevecht) verschillende personages aan te sturen, maar moet je vaak ook switchen van personages die zich op verschillende plekken op het strijdtoneel bevinden.

  Maar daar stopt het niet, want zo is er nagedacht over sterktes van personages, maar ook over zwakten. Dit wordt uitgedrukt met de wapendriehoek, wat simpelweg inhoudt dat zwaardvechters sterker zijn tegenover bijlgebruikers, bijlgebruikers sterker zijn tegen mensen die met een speer in de hand vechten en speervechters op hun beurt… je raadt het al… een voordeel hebben ten opzichte van zwaardvechters.

  Deze laag van zwaktes en sterktes is ook wel nodig om Fire Emblem Warriors interessant te houden, zeker als je terugkomt op de grote hoeveelheid close combat characters.

  Fire Emblem Warriors Review

  Een hoop verschillende personages

  En als we nu toch over de personages spreken; het mag opgemerkt worden dat het er best veel zijn! Zo ga je aan de slag met maar liefst 20 verschillende personages. Het leuke hieraan is dat je veel bekende gezichten voorbij ziet komen uit geliefde Fire Emblem games. Voor de doorgewinterde Fire Emblem-gamer is deze game dan ook een feest van herkenning aangezien het een mix brengt van de leukste personages uit verschillende games.

  Maar opvallend is ook het hele grote roster aan nieuwe personages. Het is wel fijn dat deze personages er ook tussen zitten, omdat ze er voor zorgen dat het spel ook toegankelijk is voor mensen die eigenlijk niet zo bekend zijn met de Fire Emblem-franchise. Ook in Hyrule Warriors werden toentertijd nieuwe personages geïntroduceerd, wat het spel eigenlijk ook verfrissend hield om te blijven spelen.

  Een standje moeilijker

  Je zult ook wel even bezig zijn met het spelen van dit spel. Niet alleen kan je minimaal 10+ uur steken in het voltooien van de story mode, ook kan je diezelfde modus daarna nog op verschillende moeilijkheidsgraden opnieuw spelen. Je kunt het spel op easy, normal, hard en lunatic spelen, afhankelijk van hoe hoog je je eigen skills inschat. Tussen levels door kun je ook van niveau wisselen mocht je het spel te moeilijk of in sommige gevallen te makkelijk vinden.

  Voor de echte die hard-fans die het spel volledig uit willen spelen zorgt dit ervoor dat je wel een flinke tijd bezig bent. Zo moet je het spel maar liefst 4 keer uitspelen om het spel op alle verschillende difficulties te kunnen behalen. Mocht je het spel in eerste instantie op lunatic uitspelen, dan is het wel enigszins zonde dat je daarna alle lagere difficulties ook moet spelen om mooi in je overzicht overal te hebben staan dat je écht alles hebt behaald.

  Fire Emblem Warriors Review

  Maar daar stopt het niet!

  En als dat nog niet voldoende is, zal je regelmatig naar de levels terugkeren omdat je ook nog andere dingen kunt voltooien. Zo heb je bijvoorbeeld Anna’s Shop, een winkeltje dat te midden van het strijdveld verschijnt wanneer je aan een bepaalde criteria hebt voldaan. Een voorbeeld van zo'n criteria is bijvoorbeeld het afslachten van 1.000 vijanden. Wanneer je dan naar dit winkeltje gaat, krijg je een puzzelstukje, oftewel één van Anna’s Memento’s.

  Naast de main game kun je je ook nog aan de history mode wagen. In deze mode krijg je verschillende historische gevechten uit Fire Emblem voorgeschoteld, waardoor je epische verhalen uit het verleden opnieuw kunt uitvechten. Dit maakt het spel leuker voor de doorgewinterde fan.

  Fire Emblem Warriors Review

  Fire Emblem Warriors Review - veel speelplezier!

  Fire Emblem Warriors kent voldoende content om zeker dik twintig uur met het spel zoet te zijn. Wanneer je erop kickt om zoveel mogelijk vijanden van slagvelden te verwijderen, dan is Fire Emblem Warriors ook het ideale spel! Waar het voornamelijk gaat om vijanden een kopje kleiner maken, wordt er op een toffe manier toch wat tactiek aan het spel toegevoegd. Uiteindelijk heb je een game die leuk is voor zowel de fans als mensen die niet echt bekend zijn met de franchise.

  Meer lezen over Fire Emblem Warriors? Bekijk dan eens onze uitgebreide preview.

  8

  De plus- en minpunten

  • Veel personages
  • Toch een vleugje tactiek
  • Voldoende content
  • Voor fans en leken van de franchise
  • Hordes vijanden staan er levenloos bij
  • 4 keer game uitspelen om alles te behalen

  Fire Emblem Warriors

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.