De tien beste plot twists in films - De popcorn vliegt door de zaal!

Article
zaterdag, 30 juni 2018 om 10:04
de tien beste plot twists in films 134285
Het was één van de beste plot twists in films. Vijf woorden wisten de wereld op zijn kop te zetten. De woorden leverde één van de meest iconische film momenten aller tijden op.
Als we het hebben over de beste momenten in films, zijn een aantal daarvan onlosmakelijk verbonden aan plot twists. Het zijn die momenten die je diep in je hart shockeren en de manier waarop je de film kijkt veranderen. Dit zijn de tien beste plot twists in films.
Pas op, dit artikel bevat flinke spoilers voor de films dus als je een film ziet die je nog niet gezien hebt, lees dan niet verder.

10. TSA uit Get Out

We beginnen deze lijst met beste plot twists met een recente twist. De fantastische horrorfilm Get Out bevatte een kleine, subtiele twist die zeker een plekje verdient. We hebben het natuurlijk over de scène waarin Chris eindelijk uit het horrorhuis lijkt te ontsnappen. Wanneer hij zijn (ex)vriendin Rose weet te overmeesteren en het allemaal voorbij lijkt te zijn, komt er een politieauto aanrijden.
De auto komt aanrijden vlak nadat Chris besluit om Rose niet te wurgen na alles wat ze hem heeft aangedaan. Hij ziet er schuldig uit en steekt zijn handen alvast in de lucht. De twist is dat het geen politieauto is, maar de vliegtuigbeveiligingsauto van zijn beste vriend Rod. De twist benadrukt nog éénmaal dat Rod het meest waardevolle personage uit de film is.
134286 2

9. Alien taal uit Arrival

De twist uit Arrival is één van de beste plot twists in de recente film geschiedenis. De twist helpt je namelijk begrijpen waar je nou eigenlijk naar hebt zitten kijken. Het legt je namelijk uit dat de ‘flashbacks’ die je de hele film ziet, helemaal geen flashbacks zijn. Het is één van de beste plot twists in films, want het zijn beelden van de toekomst die de hoofdpersoon zich weer begint te herinneren.
Hoofpersonage Banks (Amy Adams) leert namelijk gedurende de film te communiceren met de aliens voor wie tijd geen concept is. Voor hen speelt het gehele leven zich gelijktijdig af en doordat Banks een connectie maakt met de aliens, begint zij zich de toekomst te herinneren. Dit betekent dat de gebeurtenissen die we in de film als flashbacks te zien kregen, eigenlijk gebeurtenissen uit de toekomst zijn.
134287 2

8. Amy’s plan uit Gone Girl

Gone Girl is het soort film dat compleet veranderd als je weet wat de twist is. Het wordt ineens een stuk moeilijker uit te leggen waar de film over gaat. Je zou namelijk zeggen dat de film gaat over het mysterie van een man (Nick) die zijn vrouw (Amy) om het leven brengt. De twist die halverwege de film komt, verandert alleen alles.
Nick blijkt onschuldig te zijn, want via een voice-over komt de kijker erachter dat het één groot complot van Amy was. Zij zette haar eigen moord in scène om Nick te verlaten. Het wordt alleen maar krankzinniger wanneer Nick en Amy op het einde door haar plan weer bij elkaar komen, omdat ze haarzelf zwanger heeft gemaakt met Nick’s ingevroren spermacellen. Niet alleen is het een film vol gigantische twists, maar de film bevat dus ook één van de meest gestoorde koppels aller tijden.
134288 2

7. Twist na twist in The Prestige

The Prestige van Christopher Nolan lijkt in eerste instantie een voor de hand liggend verhaal te zijn. Gedurende de film zie je hoe voormalige partners flinke rivalen zijn geworden. We hebben het natuurlijk over illusionisten Robert Angier en Alfred Borden die steeds een stapje verder gaan als het op deceptie aankomt. Het lijkt erop dat Angier aan de winnende hand is, nadat hij Borden laat arresteren voor zijn ‘moord’.
De twist is dat hij helemaal niet dood is en Borden laat vermoorden, maar daar blijft het niet bij. De film vervolgt met de onthulling dat Borden een tweelingbroer heeft met wie hij de alle trucs deed voordat hij de echte Angier doodschiet en daarmee een einde maakt aan de rivaliteit. De film sluit af met één laatste twist, want Angier had nog een scala aan klonen waarmee hij trucs uit had kunnen halen en geeft daarmee een duidelijk beeld van hoe hij in staat was zo ver te komen als illusionist.

6. Mr. Glass uit Unbreakable

Tegenwoordig staat regisseur M Night Shyamalan bekend om al zijn goede (en slechte) twists. Dit is er gelukkig één van het goede kaliber, want deze zet de film in een heel ander daglicht. De hoofdpersoon lijkt al de gehele film geplaagd te worden door ongeluk, terwijl hij door Mr Glass wordt geholpen.
Op het einde blijkt dat hij de hele film achter de schermen alles zo gepland heeft. Hij liet expres een trein crashen om ervoor te zorgen dat David zijn krachten ontdekt. En dat allemaal om zijn ultieme tegenpool te creëren zodat hij zijn rol als schurk kan vervullen. Het is nog steeds één van de beste plot twists in films.
134290 2

5. “What’s in the box?!” uit Se7en

Een goede twist is niet alleen schokkend, maar blijft je ook bij. Soms wordt het zo iconisch dat er jaren later nog over gegrapt wordt en dat is het geval met deze twist. Wanneer je het voor het de eerste keer ziet, word je door emoties overspoeld. De twist begint eigenlijk wel een stuk eerder dan verwacht, want dit gebeurt namelijk al zodra de moordenaar het politiebureau betreedt.
De film lijkt dan op een anticlimax te eindigen totdat de moordenaar de detectives meeneemt naar de woestijn. Vervolgens wordt er een pakketje bezorgd en dankzij de reactie van Brad Pitt’s Detective David Mills weten we ineens dat er geen happy ending in zit. Het hoofd van Mills’ vrouw zit in de doos en wanneer hij erachter komt schiet hij de moordenaar dood. Door deze actie wint de moordenaar alsnog en zijn de zeven zondes moorden uitgevoerd.

4. Hij was al dood uit The Sixth Sense

Ondanks dat je de twist misschien al kent, is The Sixth Sense nog steeds fantastisch. Dit is een teken van een goede twist en dat wordt in deze film alleen maar versterkt als je de film op twee manieren kunt bekijken. De film is namelijk vanuit twee perspectieven te bekijken.
Je kunt de film bekijken als een dokter die een kleine jongen begeleidt en hem helpt te begrijpen wat hij kan. Je kunt de film als je de twist kent ook bekijken uit het perspectief van een kleine jongen die een dokter begeleid en helpt te begrijpen wat hij is. Het is een fantastische twist van Shyamalan die hij nooit wist te evenaren en zeker één van de beste plot twists in films.

3. Gespleten persoonlijkheid in Fight Club

Fight Club is een geweldige film van regisseur David Fincher die volledig draait om de relatie tussen de naamloze held en Tyler Durden. Wanneer hij samen met hem een vechtclub opricht vanwege de drang om in hun vrije tijd te vechten. Naarmate de film afspeelt, lijkt er alleen wat mis te zijn.
Dit blijkt ook zo te zijn wanneer de twist bekendgemaakt wordt voor ons. Tyler bestaat helemaal niet en dus heeft de naamloze held een gespleten persoonlijkheid. Het is allemaal de duistere stem in zijn hoofd die duidelijk maakt dat hij misschien beter een psychiater kan bezoeken.
134293

2. Keyser Söze uit The Usual Suspects

De twist in The Usual Suspects is simpelweg in één woord indrukwekkend. De hele film lang zijn de schrijvers bezig met het verstoppen van de twist en dat doen ze zo goed dat je de twist niet eens gelooft. Hoe langer de scène duurt, hoe meer je de twist gaat geloven. Dit alleen al maakt het één van de beste plot twists in films.
De laatste scène van de film laat zien hoe Verbal die de hele film lang als verdachte gezien wordt, maar van de politie mag gaan omdat hij het niet geweest kan zijn. Vervolgens realiseert de detective zich dat Verbal flink heeft zitten liegen en allerlei namen uit de lucht heeft geplukt om zijn verhaal te maken. Verbal is de beruchte Keyser Söze en glipt onder de neus van de politie weg dankzij zijn geweldige leugens.
De scène is spannend, omdat de politie de twist samen met ons begint te snappen en de achtervolging inzet. Het script maakt de twist alleen maar beter en zorgt voor een van de meest memorabele quotes uit de film. “De beste truc die de Duivel uithaalde is mensen ervan overtuigen dat hij niet bestaat.”
134294

1. “I am your father!” uit The Empire Strikes Back

Natuurlijk is het de twist die de wereld schokte die de nummer één op de lijst met beste plot twists in films verdient. Darth Vader is en blijft één van de meest iconische schurken aller tijden en deze twist was daar een groot onderdeel van. Het gaf het karakter met vier woorden een hele nieuwe dimensie en zorgde voor één van de beste plot twists in films aller tijden.
Waarvan hij in eerste instantie het kwaad zelve leek, werd door de onthulling duidelijk dat Darth Vader zelfs niet voor zijn eigen zoon compassie toont. Daarnaast zag niemand de twist aankomen en geloofden fans in eerste instantie niet dat het waar was. Obi-Wan zei duidelijk dat zijn vader vermoord was door Darth Vader, maar dat hij dat symbolisch bedoelde wist niemand.

Dit zijn de beste plot twists in films

Van deze tien beste plot twists in films viel je vast en zeker uit je bioscoopstoel. Een oorverdovend gegil was misschien ook wel te horen. Laat ons in de reacties weten wat volgens jou de beste plot twists in films zijn. Vergeet ook niet beste films met vliegtuigen te lezen of de tien ondergewaardeerde films op Netflix te lezen, want van deze tien was je bijna vergeten dat ze bestonden!

Populair Nieuws