Wat is de beste streamingdienst voor kids?

Article
zaterdag, 12 maart 2022 om 14:00
disneylogof1632855639
Er komen steeds meer streamingdiensten. Het zijn er inmiddels genoeg dat je keuze misschien niet meer zo afhangt van het formaat van het aanbod, maar wat je bij een streamingdienst precies kunt kijken. Wat is bijvoorbeeld de beste streamingdienst voor kids?

Disney+

Wellicht de koning onder de streamingdiensten voor kinderen is Disney+. Dat viel misschien ook wel te verwachten, want als er iets is waar Disney bekend om is, dan is het kinderfilms. Dat zie je dan ook goed terug in het aanbod, waar vrijwel alle Disney en Pixar-films in voorkomen. Ook staan er veel tv-series van Disney op de dienst, dus ook als je iets zoekt dat wat korter is dan een film kun je goed bij Disney+ terecht.
Disney+ biedt ook de nodige content die wat meer voor volwassenen is, maar die staat in de tak Star, die je kunt vergrendelen met een pincode. Op het vrij toegankelijke deel van Disney+ is ook het één en ander te vinden dat misschien niet geschikt is voor de allerkleinsten (denk aan Marvel en Star Wars), maar dat is dan weer wel heel geschikt voor wat oudere kinderen. Het heeft zin om toezicht te houden, maar buiten Star zul je niet snel iets vinden dat absoluut niet voor kinderogen bestemd is.
netflix logof1579597576

Netflix

Als oer-streamingdienst behoeft Netflix weinig tot geen introductie, maar is het een goede dienst voor de kids? Er is geen tekort aan content op Netflix en ook voor de kinderen is er een hoop te zien. Op het moment zijn er bijvoorbeeld veel series van Nickelodeon te zien, maar ook Nederlandse klassiekers als Nijntje en Kikker zien we terug. Netflix maakt natuurlijk ook eigen series.
Een handig aspect van Netflix is bovendien dat je een Kids-profiel in kunt stellen. Wie via zo’n profiel kijkt kan alleen kinderprogramma’s zien. Ook voor reguliere profielen kun je een leeftijdsgrens instellen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat er ineens een heel volwassen serie begint terwijl je de kinderen even alleen laat met Netflix.
amazon prime videof1620208212

Amazon Prime Video

De streamingdienst van Amazon is waarschijnlijk de goedkoopste op de markt, in ieder geval van de grote namen. In dat opzicht is het misschien een verleidelijke dienst om te nemen. Maar als je hem neemt voor je kinderen kan het zomaar een beetje tegenvallen.
Amazon Prime heeft wel kinderfilms en series in het aanbod, maar het lijkt geen prioriteit. Veel van de programmering waar Amazon furore mee maakt is juist gericht op volwassenen. Je kunt het één en ander voor kinderen zien op de dienst, maar er zijn opties waarbij je veel meer kunt vinden dat echt voor kinderen is gemaakt.
hbo max 1 scaledf1702049380

HBO Max

Een grote nieuwe dienst die onlangs zijn intrede deed in Nederland is HBO Max. Je kunt hier een hoop zien van HBO en Warner Bros. Die staan in tegenstelling tot bijvoorbeeld Disney+ niet direct bekend om hun overwegend kindvriendelijke aanbod. Maar daarmee is niet gezegd dat het er niet is.
Warner Bros. heeft natuurlijk ook films voor kinderen zoals Harry Potter en de LEGO-films. Daar komt bij dat Cartoon Network, Looney Tunes en Scooby-Doo! & Friends belangrijke pilaren zijn voor HBO Max. Je kunt dus in ieder geval op een flinke portie cartoons rekenen, zoals bijvoorbeeld Ben 10, Powerpuff Girls en veel cartoons met DC-helden. HBO Max mag dan niet specifiek op kinderen gericht zijn, er is wel degelijk een kwaliteitsaanbod voor de kids.
viaplay logo no tekstf1643883108

Viaplay

Mogelijk heb je de afgelopen tijd veel gehoord over Viaplay. De streamingdienst is begin maart in Nederland gelanceerd en staat vooral in de belangstelling als aanbieder van Formule 1. Maar de streamingdienst heeft ook veel originele series die we in Nederland ook mogen zien. Die originele series zijn niet heel erg gericht op kinderen, maar daar heeft Viaplay wat op gevonden.
Er is namelijk een deal gesloten waarmee de dienst de komende jaren de exclusieve streamingrechten heeft van veel DreamWorks-films en -series. De kids kunnen dus bij Viaplay terecht voor bijvoorbeeld Shrek en How to Train Your Dragon. Daarmee is Viaplay niet meteen een eindeloze bron aan content voor kinderen, maar het is een begin.
large wheel 16x9f1641571389

SkyShowtime

Er is ook nog SkyShowtime, of liever gezegd, er komt ook nog SkyShowtime. We weten namelijk nog niet wanneer deze streamingdienst beschikbaar wordt, maar hij komt ergens in 2022. Wel kunnen we zeggen dat deze streamingdienst waarschijnlijk best aardig wordt voor de kids.
De bedrijven achter SkyShowtime zijn namelijk de rechthebbenden van Nickelodeon. Zoals gezegd kun je een aantal Nickelodeon-programma’s nu op Netflix zien, maar op SkyShowtime kun je een grotere selectie verwachten. Bovendien is er een goede kans dat deze series wanneer SkyShowtime beschikbaar is ook verdwijnen van Netflix, dus als je kids van Spongebob of iCarly houden wordt dit misschien een belangrijke streamingdienst.
tv 3774381 1920f1589959238

Welke streamingdienst wordt het voor de kids?

Er is geen enkele streamingdienst de helemaal geen aanbod heeft voor kids, maar er is een duidelijk verschil tussen de verschillende diensten. Al met al kan gezegd worden dat Disney+ waarschijnlijk het grootste kindvriendelijk aanbod heeft, aangezien het daar het leeuwendeel van de content is. Ook op Netflix vind je een hoop.
Een wat kleiner maar niet minder goed aanbod zul je zien op HBO Max en SkyShowtime, terwijl ook Viaplay stappen zet om de kids iets behoorlijks voor te zetten. Bij Amazon Prime kun je wel het één en ander vinden, maar vrijwel elke andere dienst heeft meer te bieden.