Top 5 beste sterfscenes in games!

  Sinds het bestaan van geweldadige games zijn er ook gruwelijke sterfgevallen. Een hoop bloed, ingewanden, pijnlijke martelingen en ongemakkelijke situaties zorgen voor dat er tal van absurde sterfscenes in games zijn. Wij keken naar de beste sterfscenes in games!

  Tientallen jaren hebben gamers sterfscenes in games voorbij zien komen die gruwelijk en agressief waren, anderen zorgden juist weer voor de nodige opluchting en zelfs humor.

  Het wordt steeds gebruikelijker om in games op een overdreven manier aan een einde te komen, je zou er als gamer bijna aan gewend raken! Wij keken naar de beste sterfscenes door de jaren heen en maakten hier een top 5 van.

  5. F.E.A.R - Douglas Holiday

  De game F.E.A.R. mag dan wel een tijdje geleden zijn uitgekomen, spelers van de game zullen de dood van Douglas Holiday nog steeds wel weten! De spookachtige shooter joeg een hoop mensen de stuipen op het lijf.

  Wanneer je met Holiday een kamer betreedt, liggen en bungelen er overal lijken. Wanneer je als tweetal verder loopt, begint het licht keihard te knipperen. Op een zeker moment zie je dat Holiday wordt opgetild en tegen elke mogelijk deel van een plafond en muur wordt aangeslingerd. Uiteraard laat dit overal de nodige bloedsporen achter.

  Douglas probeert zich nog vast te houden aan de kozijnen van een deur, maar toch is de bovennatuurlijke kracht te sterk. Wanneer je gaat kijken waar hij gebleven is, zie je het lichaam van Douglas uit een raam hangen.

  Wanneer hij erin wordt gesleurd, volgt er een enorme wolk met bloed. Het laatste wat je ziet is een geest die wegvliegt. Brr, griezelig!

  4. GTA 5 - Trevor Philips

  Wanneer de verhaallijn van GTA 5 tot een einde komt, raak je in een bloedstollende achtervolging met Trevor. Dit geflipte karakter rijdt in razend tempo weg, nadat je hem als Franklin tijdens een woordenwisseling onder schot houdt. Na een aantal minuten vol adrenaline spookrijden, botst Trevor op een afgelegen plek tegen een tank met benzine aan, die begint te lekken.

  Vervolgens komt er een moment waarop je als speler kunt kiezen of je op deze plek Trevor daadwerkelijk van kant maakt, of dat je toch voor Michael gaat. De meest logische keuze is het ongeleide projectiel Trevor, omdat de grootste kans bestaat dat hij je nog wel eens in de problemen zal brengen.

  Natuurlijk kan Trevor niet op een normale manier sterven, en volgt er een flinke ontploffing vanwege de plas benzine. Een krankzinnige dood voor een krankzinnig karakter!

  3. Mortal Kombat X - Mileena

  Als we het hebben over gruwelijke sterfscènes in een game, kunnen we uiteraard niet zomaar aan Mortal Kombat voorbijgaan. deze reeks vechtspellen kent sinds het eerste deel al een rijke geschiedenis aan gruwelijke manieren om aan je einde te komen. De zogeheten fatality liet al veel karakters uit elkaar spatten.

  Niet alleen tijdens het gevecht is het feest bij Mortal Kombat, ook in de story modes wordt ervoor gezorgd dat er genoeg bloed vloeit. Zo ook op het moment dat Mileena gevangen wordt genomen door Kotal Kahn in Mortal Kombat X. Omdat hij zich te goed voelt om haar te doden, laat hij het doen door D’Vorah.

  Hierop volgt een soort kus des doods, waarbij het karakter ervoor zorgt dat Mileena’s gezicht door duizenden kleine parasieten binnen no time wordt opgegeten. Een onsmakelijk einde.

  Gears of War 2 - Benjamin Carmine

  In de Gears of War serie hebben spelers een hoop bad guys zien komen en gaan. In deze reeks games worden de soldaten in levensgevaarlijke situaties verwikkeld, waarbij het lang niet zeker is of iedereen hier heelhuids vanaf komt.

  De strijd tegen de meedogenloze locust heeft namelijk al een hoop mensenlevens gekost, in Gears of War 2 moet Benjamin Carmine het ook vergelden. Nadat de groep soldaten wordt opgeslokt door een enorm wezen met slachttanden, wordt Carmine aangevallen door een kleiner, maar evengoed gruwelijk beest. De groep probeert nog te schieten, maar het is te laat.

  Met een open ribbenkast ligt Carmine hulpeloos in een plas vol zuur. Met de nodige pijn en moeite vraagt hij zijn teamgenoten om te vertellen aan zijn familie en vrienden, dat hij van hen houdt. Tragisch is het zeker.

  1. God of War 3 - Helios

  Als er één karakter binnen games, of de Griekse mythologie niet boos moet maken, dan is het de spartaanse krijger Kratos wel. Met brute kracht hakt, zaagt, slaat en schopt hij er op los. Het maakt niet uit wie er voor hem staat en hoe groot en sterk je bent, er wordt gehakt van je gemaakt.

  Dat Kratos meedogenloos en agressief is, kon ook zonnegod Helios in God of War 3 niet meer navertellen. Wanneer hij liggend op de grond smeekt om hulp, is Kratos het helemaal zat.

  En wat doet Kratos als hij ergens klaar mee is? Juist, hij trekt de kop van iemands romp. En zo geschiedde, Kratos staat met een bloederig, afgescheurd hoofd van Helios in zijn grote klauwen. Nog meer bloederige, mooie screenshots van de game vind je hier!

  F.E.A.R.

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2006

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.