The Walking Dead season 6 episode 9 recap - verwachtingen episode 10

  Afgelopen maandag konden we eindelijk weer verder met het spannende zesde seizoen van The Walking Dead. De mid-season finale bracht genoeg spanning met zich mee en maandag konden we eindelijk weer verder met het verhaal. Ben je benieuwd naar een volledig verslag, lees dan onze The Walking Dead season 6 episode 9 recap.

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.

  De aflevering begint met de groep bikers die op het pad van Daryl, Sasha en Abraham zijn gekomen. We hebben deze groep in de laatste aflevering niet meer gezien, dus het is goed om deze karakters eindelijk weer in actie te zien. De groep bikers troggelen al snel de wapens af van het trio en laten nochalant de naam Negan vallen, een van de meest geanticipeerde karakters van het moment.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  Een explosief begin

  Hoewel we Negan nog niet meteen te zien krijgen, wordt de spanning van zijn debuut wel hevig opgebouwd. Al snel wordt Daryl door een van de mannen naar de achterkant van de truck geleid, om hun overige wapens in te leveren. Het idee is om Daryl en zijn groep terug te leiden naar Alexandria. Abraham en Sasha blijven achter met de rest van de bikers en krijgen al snel een wapen op zich gericht wanneer ze vragen stellen over Negan.

  Abraham en Sasha lijken niet lang meer in leven te blijven, totdat er plotseling een mega-explosie plaatsvindt op de plek waar de bikers stilstonden. Daryl komt al snel terug met een bazooka in zijn handen en de man die met hem meeliep op de grond. Quasi-nonchalant stappen ze hun truck weer in en rijden terug naar huis.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  Blending in

  Vervolgens keren we terug naar waar de beelden van de mid-season finale ophielden. Rick en zijn groep hebben net het huis verlaten en proberen voorzichtig door de menigte zombies te lopen zonder op te vallen. Hoewel de paniek op hun gezicht staat, krijgen ze het voor elkaar om bij het meer aan te komen zonder ongelukken. Rick besluit vervolgens om terug te keren naar het punt waar de auto’s staan om daarmee de zombies weg te leiden.

  Gabriel besluit om eindelijk heldhaftig te doen en neemt Judith mee naar zijn kerk om haar daar veilig te houden. Rick en de rest van de groep beginnen vervolgens met het plan. Jessie vraagt aan Gabriel of hij Sam mee wil nemen, maar Sam besluit bij zijn moeder te blijven. De groep splitst hier en zet hun plan voort.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  In gezelschap van de Wolf

  Rosita, Morgan, Carol en Tara zijn nog steeds samen in een van de leegstaande huizen en Carol en Morgan komen er net na hun gevecht achter dat de Wolf Denise heeft meegenomen. Verder zien we hoe Glenn en Enid in een kerk zijn aangekomen, waar Glenn op zoek is naar wapens en samen stellen ze een plan op om Maggie te redden van het platform waar ze omsingeld is door zombies. Glenn probeert meteen Enid om te praten om in Alexandria te blijven bij de mensen om wie ze geeft.

  De Wolf en Denise zitten te schuilen, terwijl de Wolf plannen maakt om te ontsnappen met Denise. Samen rennen ze door de menigte waar ze aankomen bij een ladder, maar wanneer Denise oog in oog staat met een van de walkers besluit de Wolf om haar te redden. In dit proces wordt hij zelf gebeten.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  Een niet zo dapper mannetje

  We keren weer terug naar de groep van Rick, waar we zien dat Sam het moeilijk heeft. Hij denkt steeds terug aan de woorden van Carol en stopt met lopen. Hij raakt snel in paniek en wordt gepakt door meerdere zombies die hem op begin te eten. Jessie raakt hierdoor ook in paniek en wil Sam’s hand niet loslaten. Dit zorgt er al snel voor dat ze ook een slachtoffer wordt van de zombies.

  Rick is ondertussen in shock, aangezien hij duidelijk gevoelens had voor haar. Carl probeert ondertussen zijn hand los te rukken van Jessie, die hem stevig vasthoudt. Rick besluit dat de enige oplossing is om haar hand af te hakken zodat Carl vrij kan komen. Als dat nog niet genoeg is, richt Ron vervolgens een wapen op Rick en Carl, hoewel Michonne net op tijd hem tegen kan houden met haar zwaard.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  Duidelijke referenties met de stripboeken

  Zoals bij de mid-season finale al voorspeld werd krijgen we eindelijk duidelijke overeenkomsten met de originele stripboeken van The Walking Dead. Zodra Michonne haar zwaard in Ron’s borst steekt vliegt er een kogel door de lucht, die dwars door Carl’s oog vliegt. Hij zakt vervolgens in elkaar en Rick en Michonne moeten snel door de menigte rennen om Carl te kunnen redden.

  Vervolgens zien we hoe de Wolf nadat hij gebeten wordt door Carol wordt neergeschoten, terwijl de rest van de groep Denise probeert te redden. Terug bij de ziekenboeg keert Denise terug naar haar patiënten en arriveren ook Rick en Michonne samen met een gewonde Carl. Rick, geteisterd en in paniek, keert terug naar buiten om zijn frustratie op de zombies af te richten.

  the walking dead season 6 episode 9 recap

  Samenwerken

  Michonne is duidelijk in paniek wanneer Rick ervandoor gaat, en zodra Denise haar niet nodig heeft met Carl rent ze naar buiten om Rick bij te staan. Dit inspireert al snel andere inwoners van Alexandria en de groep tegen de zombies wordt steeds groter. Samen slachten ze zoveel mogelijk zombies af als ze aankunnen. Bij deze groep hoort ook Gabriel, die er eindelijk is achtergekomen dat God niet alles oplost, en dat hij zelf ook durft te vechten.

  Terug bij Glenn en Enid zijn de twee aangekomen bij Maggie en leidt Glenn de zombies af terwijl Enid Maggie van het platform haalt. We krijgen al snel een flashback wanneer Glenn weer bijna doodgaat, maar hij wordt al snel gered door Daryl, Abraham en Sasha. De groep stapt samen in de grote olietank en Daryl laat de benzine in het meer waardoor er een gigantisch vuur kan worden aangestoken. Dit zorgt ervoor dat veel van de zombies op het vuur afgaan en zichzelf verbranden.

  De laatste scene is de ochtend na de slachtpartij waar we kunnen zien dat de straat bezaaid is met lichamen. Rick zit aan het bed van Carl, vol verdriet, bang dat hij zijn zoon verloren heeft. Gelukkig eindigt de aflevering met hoop, wanneer Carl in Rick zijn hand knijpt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.