Top 5 beste simulatie games van 2015

Article
maandag, 28 december 2015 om 15:39
xgn google image
Games spelen wordt steeds realistischer. Grafisch zien games er steeds beter uit en de mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Het lijkt er daarom op dat dit een goed jaar voor de simulatiegames is geweest. Wij keken naar de beste simulatie games van 2015!
Ondanks het realisme dat steeds belangrijker wordt in games, was het even zoeken naar de beste simulatiegames van 2015. Het jaar heeft ons een hoop gebracht en er zaten hele goede, maar ook tegenvallende titels bij. De vijf leukste hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

5. Goat Simulator

Ontwikkelaar Coffee Stain Studios begon deze simulator allereerst als een grap, waarna zij uiteindelijk toch besloten actie te ondernemen door de Goat Simulator uit te brengen, Met als eindresultaat een hilarische game. Dit jaar kwam de game voor de Xbox One en de 360 uit, dus we besloten hem in de lijst op te nemen!
In Goat Simulator speel je, zoals de titel al een beetje doet vermoeden, een geit. Deze geit heeft een buitengewoon plakkerige tong, waarmee hij alles kan vastpakken en wegslepen. Het enige uiteindelijke doel van Goar Simulator is er voornamelijk voor zorgen dat er zoveel mogelijk chaos en anarchie ontstaat in de stad waar de game zich afspeelt.
Het spel zit vol met rare glitches en easter eggs, waardoor de game, ondanks de kleine omvang, erg vermakelijk is en blijft om te spelen. Van trampolinespringen tot satanistische rituelen uitvoeren, het is allemaal mogelijk in Goat Simulator!
83983

4. De Sims 4 Beleef Het Samen

De basisformule van De Sims is al zo oud als de weg naar Rome. Je regelt een huishouden met een aantal fictieve karakters en zorgt ervoor dat hun leven in goede banen wordt geleid. Wat dat betreft is de game na vier delen, ondanks nieuwe features een redelijk uitgekauwd concept geworden. In onze review van De Sims 4 schreven we dan ook dat hij ons wat tegenviel en bovendien een hoop features juist waren weggelaten.
Gelukkig zijn er altijd nog uitbreidingen die het niveau een beetje omhoog weten te tillen, zoals De Sims 4 Beleef Het Samen. Deze uitbreiding biedt je de mogelijkheid om Sims aan te sluiten bij exclusieve clubs, op basis van bijvoorbeeld karakter, stijl, ambities en interesses.
Daar waar de vorige uitbreiding van de game meer gericht was op de carrière van de Sims, is deze volledig gericht op het sociale leven van de personages. Je ontdekt de nieuwe wereld van Windenburg, die is geïnspireerd door Europese steden.
Word lid van verschillende clubs waar de Sim zich thuis kan voelen. Is er geen club die bij een Sim past, dan kun je in de game zelf je eigen club oprichten, waarbij anderen zich dan weer aansluiten. Elke club heeft een clubhuis, dat je uiteraard zelf bouwt.
Zoek in de game zelf sociale aangelegenheden op, zoals een discotheek, koffiecorners, maar ook een kampvuur behoort tot de mogelijkheden. De Sims 4 Beleef het samen is een prima toevoeging op het wat magere vierde deel van de Sims!
83984

3. Project CARS

In simulatiegames is er doorgaans één ingrediënt zeer belangrijk: realisme. Je ziet dat games überhaupt een stuk realistischer worden en dat is ook positief voor het genre simulatie. Zo ook met de simulatieracer Project CARS!
Wat speciaal is aan de game, is dat het voor raceliefhebbers, maar zeker ook door raceliefhebbers is gemaakt. Het woord CARS in de titel staat voor Community Assisted Racing Simulator, wat niets meer inhoudt dan dat de ontwikkelaar de kritische community heeft gevraagd om mee te denken in het proces naar wat er beter kan.
Dit leverde de zeer complete racing sim op die Project CARS is geworden. In de game heb je de keuze uit 67 verschillende auto’s en deze kun je tot in de puntjes customisen. Bepaal zelf hoe groot onderdelen op je scheurijzer worden en watvoor materiaal je gebruikt. Het voelt alsof je elk schroefje zelf kunt aandraaien en dat heeft zo zijn voor- en nadelen.
Het kan voor de leek misschien lastig zijn om de vele mogelijkheden te begrijpen, maar des te perfecter de game is voor ware raceliefhebbers!
83986

2. Cities Skylines

In Cities Skylines bouw jij je eigen stad en zorg je voor de voorzieningen en de ontwikkeling ervan. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het bouwen. Maak torenhoge wolkenkrabbers, leg elektriciteit- en waterleidingen aan, bouw op een zo efficiënt mogelijke manier wijken en houd de bewoners van je fictieve stad tevreden.
Als de mogelijkheden die geboden worden in de reguliere game nog niet genoeg voor je zijn, bestaan er een hoop mods deze mogelijkheden flink kunnen uitbreiden. Zo bestaan er mods waarmee de architectonische aspecten van een bekende stad of stadsdeel kunt nabouwen, waaronder Brooklyn of Sint Petersburg.
Wat bijvoorbeeld ook kan, is een stad bouwen met futuristische kenmerken. Kortom, de mogelijkheden in Cities Skylines zijn eindeloos en deze zorgen ervoor dat de speler een stad naar zijn of haar hart kan bouwen.
83987

1. Forza Motorsport 6

Forza Motorsport is een serie die al een flinke tijd meedraait en de echte liefhebber weet dat de serie bij iedere editie er wat realisme betreft een schep bovenop doet. Na een iets teleurstellend vijfde deel konden mensen dit jaar genieten van wat wij in de review van de game “één van de meest complete en volmaakte racesimulatoren ooit verschenen” durven te noemen.
In Forza Motorsport 6 maak je keuze tussen maar liefst 450 glimmende, gedetailleerde auto’s, waarmee je kunt racen op 26 verschillende parcours, die ook nog eens meerdere variaties hebben. Online heb je de mogelijkheid om het op te nemen tegen maximaal 24 andere snelheidsduivels.
In deze racing simulator kan de speler zijn auto zelf volledig modden en aanpassen op de omstandigheden van de race die je moet rijden. Zorg bijvoorbeeld voor meer grip tijdens regenachtige momenten door speciale banden onder je bolide te monteren.
Forza Motorsport 6 is een racegame die tot nu toe het dichtst bij de realiteit staat en daarom verdient deze game de nummer 1 positie in de lijst beste simulatie games van 2015.