De 5 Beste Simulatie Games van 2018 - Beter dan het echte leven

Article
zaterdag, 08 december 2018 om 10:00
xgn google image
Het echte leven kan soms heel ingewikkeld zijn, maar het kan ingewikkelder! Simulatiegames zijn nog steeds mateloos populair en gamers zinken uren in het draaiend houden van virtuele bedrijven. Dit jaar zijn er ook weer simulators uitgekomen waar je uren van je leven in kan verspillen. Dit zijn de beste games in de categorie simulatie in 2018!

5. Jurassic World Evolution

De Jurassic Park films hebben inmiddels wel bewezen dat het draaiend houden van een dinopretpark niet zo makkelijk is als het lijkt. Als kijker denk je dan misschien “dat zou ik beter kunnen!” Ontwikkelaar Frontier Developments (Planet Coaster, Elite: Dangerous) geeft je met Jurassic World Evolution de mogelijkheid om deze woorden om te zetten in daden. In Jurassic World Evolution ben jij de baas van je eigen Jurassic World pretpark en moet je het park succesvol maken. Of gewoon alle bezoekers laten opeten door een T-Rex.
In de game kun je kiezen uit één van vijf verschillende eilanden, elk met een eigen klimaat. Daar bouw je aan een dinopark waar je met allerlei factoren rekening moet houden. Zijn mijn dino’s wel goed gevoed? Zijn mijn dinosoorten gevarieerd genoeg voor de bezoekers? Kunnen de dino’s het wel met elkaar vinden? Allemaal afwegingen die je moet maken om jouw park zo succesvol mogelijk te maken.
Dit betekent niet dat Jurassic World Evolution een perfecte game is, want vooral het gebrek aan content was bij release een groot minpunt. Toch is de game één van de beste simulatie games van 2018 waar spelers de komende tijd nog genoeg plezier aan kunnen beleven. Check in onze Jurassic World Evolution review wat wij van de game vonden.
143013

4. Surviving Mars

Als je de kans had om naar Mars te verhuizen om een nieuw leven te beginnen, zou je dat dan doen? Je moet wel snel beslissen want in Surviving Mars verhuis je niet alleen naar de rode planeet, je wordt ook nog eens aangewezen als baas van de gloednieuwe marskolonie. Jij moet de kolonie zo goed mogelijk zien uit te breiden en er voor zorgen dat de kolonisten het overleven.
Dit doe je door gigantische koepels te plaatsen waarin de nieuwe steden gebouwd worden. Deze steden hebben gebouwen als fabrieken, bars en winkels. Jij bepaalt hoe je nieuwe samenleving ingericht wordt; kies je voor een kolonie waarin iedereen keihard moet werken voor een mager loontje, of zorg je voor een utopia waar iedereen gelukkig is?
In onze Surviving Mars review keken we ook naar de game. We waren onder andere enthousiast over de diepgang van het bouwen, de groei van al je nederzettingen en de hoeveelheid content. Dit maakt het zeker één van de beste simulatie games van 2018!
143014

3. Football Manager 2019

De beste stuurlui staan aan wal, of in dit geval staan de beste voetballers aan de zijlijn. Iedereen die wel eens een voetbalcoach bekritiseerd heeft, mag het zelf proberen in Football Manager 2019, het nieuwste deel in de jaarlijkse serie. Jij bent een manager die een voetbalteam naar de absolute top moet brengen. Je regelt nieuwe spelers voor het team, bepaalt strategieën tijdens het spel en je beheert de financiën. Dit klinkt misschien makkelijk, maar er staan allerlei obstakels op je pad die het een stuk moeilijker maken.
Dit is niets nieuws voor wie bekend is met de Football Manager serie die inmiddels al sinds 2004 bestaat. Toch heeft de game een hoop nieuwe features toegevoegd om de gameplay nog diepgaander te maken. De game heeft nu video assistent scheidsrechters, meer diepgaande trainingsmogelijkheden en voor het eerst de toevoeging van de Duitse Bundesliga licentie.
De game werd goed ontvangen door de Football Manager fans op Steam, die de nieuwe features met open armen ontvangen. Een verdiende plek op deze lijst met beste simulatie games van 2018 dus! Wil je meer weten, check dan ook onze special met vijf toffe Football Manager 2019 features.
143015

2. Bridge Constructor Portal

Het concept van Bridge Constructor is simpel: verschillende voertuigen moeten van de ene naar de andere kant van het scherm komen. Jij moet een brug zien te bouwen die het gewicht van die voertuigen kan ondersteunen. Als je de bruggen niet goed bouwt, kan alles in elkaar storten. Bridge Constructor Portal voegt daar ook nog eens de portal serie aan toe om het nóg gekker te maken.
De setting van Aperture Science wordt gecomplimenteerd door de stem van de robot GLaDOS (weer ingesproken door Ellen McLain), die je door de game heen leidt. De proefpersonen in de testfaciliteit krijgen niet alleen te maken met jouw brug bouw-skills; ook Portal-obstakels zoals Turrets en bijtend zuur staan je in de weg.
Al deze nieuwe toevoegingen zorgen voor een Bridge Constructor ervaring met nog meer variatie en diepgang dan voorheen. Zeker één van de beste simulatie games van 2018! Oorspronkelijk kwam Bridge Constructor Portal eind 2017 uit voor PC op Steam, maar de consoleversies kwamen pas dit jaar uit.
143016

1. Two Point Hospital

In de jaren ‘90 werkte ontwikkelaar Bullfrog Productions aan verschillende simulators, waaronder Theme Hospital. Nadat de studio begin deze eeuw werd gesloten door uitgever EA, was de hoop van fans op een nieuwe Theme Hospital game vrijwel zinloos. Gelukkig wisten originele makers van Theme Hospital, Mark Webley and Gary Carr, een nieuwe studio op te richten die dit jaar met Two Point Hospital kwam. Het is een soort spiritueel vervolg op de oude Bullfrog game.
In Two Point Hospital ben jij de baas van een ziekenhuis die ervoor moet zorgen dat alles goed verloopt. Je moet genoeg kamers maken voor patiënten, faciliteiten voor medewerkers en het juiste personeel huren. Als je een slechte manager bent kunnen patiënten overlijden waarna ze het ziekenhuis als geest terroriseren. De gameplay is zoals verwacht diepgaand, met ontzettend veel opties om het ziekenhuis tot in de kleinste details aan te passen.
Ook de humor uit Theme Hospital is goed aanwezig in Two Point Hospital. In andere woorden: de klassieke gameplay van de jaren ‘90 is weer helemaal terug. Two Point Hospital zal samen met Planet Coaster en Cities: Skylines klassieke simulators terugbrengen onder een nieuwe naam. Wat ons betreft is de game daarom één van de beste simulatie games van 2018.

De beste simulatie games van 2018, heb jij ze gespeeld?

Dit jaar kwamen er niet ontzettend veel goede simulatie games uit, maar de games in deze lijst zijn allemaal zeker de moeite waard. Heb jij één van deze games gespeeld? Laat het gerust aan ons weten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties