Dit zijn de beste Shadow and Bone personages

Article
donderdag, 13 mei 2021 om 9:00
shadow and bone ben barnesf1623139016
Het eerste seizoen van Shadow and Bone is een gigantisch succes op Netflix, maar het is soms wel lastig in te schatten voor welk personage je nou moet juichen. Wij hebben in ieder geval de beste Shadow and Bone personages op een rij gezet.
Dit artikel bevat SPOILERS voor seizoen 1 van Shadow and Bone.
Shadow and Bone seizoen 1 zit natuurlijk vol met toffe personages die je aandacht waarschijnlijk wel vast weten te houden, maar wie zijn nou de personages waarvoor je echt aan het juichen bent. Wij hebben de beste Shadow and Bone personages daarom ook voor je op een rijtje gezet zodat je gelijk weet wie je moet toejuichen in het tweede seizoen. De eerste keuze van de beste Shadow and Bone personages ligt natuurlijk wel een beetje voor de hand.

Alina Starkov

Je kan natuurlijk als je een lijst maakt over de beste Shadow and Bone personages niet om Alina Starkov heen. Ze is notabene de hoofdpersoon van de populaire serie op Netflix, maar wat maakt haar zo bijzonder? Nou, afgezien van dat ze de zon tevoorschijn kan toveren met haar handen, is ze ook nog heel menselijk en heeft ze niet zoveel behoefte aan de rol van verlosser. De rol wordt uitstekend vertolkt door actrice Jessie Mei Li die Alina de persoonlijkheid geeft die ze verdient.
Door het verhaal van het eerste seizoen heen leren we Alina kennen als iemand die regelmatig buitengesloten wordt en racistisch behandeld wordt in het land van Ravka vanwege haar uiterlijk. Wanneer blijkt dat zij de enige echte Sun Summoner is, krijgt het verhaal toch een interessante wending, want wie gaat een heilige nou de grond intrappen? Blijkbaar nog zat mensen. Toch doorstaat ze alles en weet ze te ontsnappen van haar vijanden.
shadowandbone season1 00 44 45 13rf1620395061

Kaz Brekker

De leider van de Crows mag niet ontbreken in een lijst van de beste Shadow and Bone personages. Acteur Freddy Carter zet een bijzondere prestatie neer in het tot leven brengen van onderwereldbaas Kaz. De verwachting is ook dat Kaz en zijn Crows een belangrijke rol gaan spelen in het tweede seizoen. Met zijn unieke ingecalculeerde beslissingen weet hij ons iedere keer weer op het verkeerde been te zetten wanneer hij toch wat menselijkheid in zich lijkt te hebben.
Vooral het moment dat Kaz praat over het gedrag van kraaien en hoe de vogels met elkaar omgaan laat zien wat voor een personage Kaz onder de oppervlakte is. Alles wat hij doet, doet hij namelijk niet uit eigenbelang. Natuurlijk wil hij succesvol zijn, maar hij is niet bereid om zijn vrienden en collega's ervoor op te offeren. Zeker zijn relatie met Inej is bijzonder en gaat zeker nog een staartje krijgen in de komende seizoenen van Shadow and Bone.
shadowandbone season1 00 19 43 12r2f1620395813

Inej Ghafa

Weer een van de Crows die een plekje krijgt tussen de beste Shadow and Bone personages, want laten we wel wezen, Inej hoort hier gewoon tussen te staan. Naast haar standvastige persoonlijkheid die maar vast blijft houden aan haar religieuze achtergrond, maakt ze best veel dingen mee. Zeker het moment dat ze voor het eerst iemand vermoordt om Kaz te redden is een ontzettend sterk moment voor een personage dat constant in tweestrijd lijkt te zijn.
Wanneer Inej oog in oog komt met de Sun Summoner, Alina, besluit Inej ook om Alina te laten gaan op basis van haar religieuze overwegingen. Dit terwijl van Inej verwacht wordt dat ze Alina gevangen houdt voor de baas van de Crows, Kaz Brekker. Het kleine beetje wat we te weten komen over het verleden van Inej laat ook zien dat ze diep van binnen een gebroken persoon is. Hopelijk vindt ze in het tweede seizoen een pad naar vergelding en misschien wel een wat 'hechtere vriendschap' met Kaz.
shadowandbone season1 episode3 00 38 54 19rf1620396299

Jesper Fahey

Behoren alle Crows nou tot de beste Shadow and Bone personages? Jazeker, want deze lijst zou eigenlijk niet compleet zijn zonder de humoristische Jesper. Met zijn hilarische comebacks en bijzondere momenten weet hij toch iedere keer weer te verrassen. De scherpschutter van het criminele trio is niet alleen heel gevat en goed met zijn revolvers, maar weet ook vaak op de een of andere manier het belangrijkste lid van de Crows te zijn.
Jesper heeft, simpel gezegd, gewoon veel mazzel door het eerste seizoen heen. Neem bijvoorbeeld het moment dat hij een koets moet uitzoeken om te ontsnappen van het kleine paleis en dat de persoon die ze willen ontvoeren, Alina, in de kofferbak van een van de koetsen kruipt. Veel meer geluk kan je eigenlijk niet hebben toch? Een van de voornaamste redenen dat Jesper in de lijst van de beste Shadow and Bone personages staat is toch wel zijn bijzondere relatie met Milo de geit en het uitzonderlijke verdriet wat Jesper vertoont wanneer hij afscheid moet nemen van Milo.
shadow and bone ben barnes 2f1696412583

General Kirrigan

Sommige acteurs worden intens gehaat doordat ze een schurk zo goed spelen dat ze zelf constant worden gezien als die schurk. Toch is dat met Ben Barnes als General Kirrigan misschien net een beetje anders. De generaal van het tweede leger, en Darkling, is absoluut een schurk, maar toch eentje waar je een beetje sympathie mee kan hebben. Het is namelijk duidelijk dat de Darkling, afgezien van zijn honger naar macht, vooral de Grisha's veilig wil houden.
Overigens is er online ook een hele discussie over de liefdesdriehoek tussen Alina, Mal en Kirrigan. Er zijn flink wat fans die wel wat voelen voor een 'Darklina' verhaallijn waarin Alina slecht wordt, of Kirrigan goed wordt, en Alina samenkomt met de kwaadaardige generaal. Het zou een bijzondere twist zijn, maar dat er veel animo is voor deze twist laat wel zien dat General Kirrigan een van de beste Shadow and Bone personages is.

De beste Shadow and Bone personages

Natuurlijk zijn er nog veel meer personages die je toe zou kunnen voegen aan de lijst van de beste Shadow and Bone personages. Zo heb je namelijk ook nog Mal, Nina Zenik, Baghra en Genya die grote rollen spelen in het eerste seizoen van Shadow and Bone. Het is nog even afwachten wat deze belangrijke personages allemaal gaan doen in het tweede seizoen van de serie, maar het wordt vast een succes. Mocht je het overigens gemist hebben, voordat de serie uitkwam mochten we een interview houden met de cast van de populaire Netflix serie.

Populair Nieuws