De meest opvallende game releases (week 44)

Article
zondag, 06 november 2022 om 15:00
the chantf1667560410
Het is weer een nieuwe week met nieuwe game releases. Ondanks dat er niet al te veel grote nieuwe games uitgekomen zijn deze week, zijn er toch een aantal opvallende games releases deze week.

The Chant

Halloween mag dan wel geweest zijn, maar dat betekent niet dat horrorgames stoppen met uitkomen. Eén van de game releases van deze week is namelijk The Chant. Met deze game maakt ontwikkelaar Brass Token een debuut. Wij hebben ondanks dat The Chant wat verbeterpunten heeft, wel genoten van deze originele horrorgame. The Chant is te spelen op de Xbox Series S/X, PlayStation 5 en PC.
The Chant is een singleplayer action-adventure horror game met een third person perspectief. Op een eiland is een spiritueel resort waar alles perfect lijkt en mensen hun trauma's en problemen kunnen verwerken, tot alles op een gegeven moment in een nachtmerrie verandert. Het is de bedoeling om de geschiedenis van het eiland te ontrafelen en te overleven van verschillende enge wezens en leden van een cult.
harvestellaf1664198435

Harvestella

Games waarin je een boerderij onderhoudt zijn al jaren populair, zo is Stardew Valley ook een groot succes. Square Enix dacht een eigen twist te geven aan het genre. De game is gemaakt in een anime stijl die we van de uitgever gewend zijn en het speelt zich af in een fantasierijke wereld. De game is uitgekomen op Steam en de Nintendo Switch.
Naast het rustige boerenleven heeft Harvestella nog meer te bieden. Buiten de woonplaats Lethe Village is namelijk een hele wereld te ontdekken, waar je het ook nog eens in gevechten op moet nemen tegen allerlei wezens. Daarnaast heeft Harvestella ook een verhaallijn waarin je de wereld moet redden tegen een duisternis die de seizoenen verstoren.
wrc generationsf1666965003

WRC Generations

Als games als Harvestella en The Chant niks voor jou zijn en je liever van racen houdt, is deze week ook WRC Generations uitgekomen. Dit is de elfde game in de WRC-serie. Dit is overigens ook de laatste WRC game die door de Nacon studio KT-Racing ontwikkeld wordt. WRC Generations is te spelen op de PlayStation en Xbox consoles en PC.
WRC Generations heeft een paar upgrades ten opzichte van de voorgaande games gekregen. Zo zijn er nu voor het eerst hybride wagens, een nieuwe league-systeem en diverse engine mapping-configuraties. Ook kun je in WRC Generations een eigen team creëren en deze leiden. Rally race fans kunnen dus hun hart ophalen in WRC Generations.