De beste RAGE 2 wapens en waar je ze kunt vinden!

  De nieuwe open world game van Bethesda, RAGE 2, is nu in de winkel verkrijgbaar en brengt een scala aan toffe wapens met zich mee. De meeste daarvan moet je alleen nog wel eerst vinden. Gelukkig helpen we je op weg met het vinden van de beste RAGE 2 wapens!

  Pas op voor spoilers als je de locaties van de RAGE 2 wapens niet wil weten. We bespreken in deze rubriek namelijk alle wapens in de game en waar je ze kunt vinden. Details over het verhaal vertellen we je niet, dus daar zit je veilig.

  Sidewinder Pistol & Ranger Assault Rifle

  We beginnen met het overzicht met de beste RAGE 2 wapens en hun locaties met de gemakkelijkste wapens in de game, namelijk de Sidewinder Pistol & Ranger Assault Rifle. Je start de game praktisch met deze wapens en je hoeft ze dus helemaal niet op te sporen. Toch zijn de wapens heerlijk in de eerste uren van de game, want aan de Ranger Assault Rifle zal je snel verknocht raken.

  Het wapen schiet als een tierelier en kan vijanden op een redelijk grote afstand nog steeds gemakkelijk uitschakelen. Daarnaast is de Sidewinder Pistol fantastisch in benarde situaties door zijn dubbele functionaliteit. Ingezoomd knal je met een paar goede schoten zo iemands kop eraf en uitgezoomd kun je de wapen semi-automatisch gebruiken, waardoor je als het ware altijd twee redelijk goede wapens in bezit hebt.

  Combat Shotgun

  De wapens van de vorige pagina zijn niet de enige wapens die je zonder enige moeite verkrijgt. Je moet wel een klein stukje in het verhaal spelen om het wapen te krijgen, maar dat is snel gedaan. De Combat Shotgun is misschien wel een van de beste RAGE 2 wapens om te gebruiken. De shotgun voelt namelijk ontzettend krachtig en is heerlijk om te gebruiken.

  Vanaf dichtbij kun je namelijk dodelijke schoten lossen door in te zoomen op een vijand. De kracht van het schot neemt dan toe en blaast een vijand kilometers weg, waardoor ze met een klap dood zijn. Zoom je niet in, kun je nog steeds veel schade aanrichten door groepen aan vijanden met een clustershot te raken. Na twee of drie keer schieten liggen de desbetreffende groepen permanent op de grond.

  Charged Pulse Cannon

  Dan zijn we nu aangekomen bij de RAGE 2 wapens die je zelf zal moeten opsporen in de game. Gelukkig kunnen we je daar een handje bij helpen. In het oosten van de Dune Sea regio kun je namelijk de Shrouded Vault Ark vinden, die je toegang geeft tot de Charged Pulse Cannon.

  We kunnen je garanderen dat je dit wapen niet mis wil lopen, gezien je dankzij dit wapen laserstralen kunt gebruiken om je vijanden letterlijk en figuurlijk mee in de as te leggen. Wees alleen wel gewaarschuwd, want het wapen kan bij constant gebruik oververhit raken en daar zit je niet op te wachten. Je wil gewoon constant gebruikmaken van de heerlijke laserstralen die je doen voelen alsof je in een 18+ versie van Star Wars bent beland.

  Firestorm Revolver

  De volgende van de beste RAGE 2 wapens is de Firestorm Revolver, wat op zichzelf al een fantastische naam is. De reden dat je dit wapen wil vinden heeft te maken met zijn mogelijkheden. Met de rechtertrigger schiet je namelijk ontvlambare kogels die je als een soort van mijn kunt laten exploderen met de linkertrigger. Dit klinkt niet zo heel indrukwekkend, maar wanneer je je Overdrive modus activeert, exploderen de kogels zodra ze een vijand raken, waardoor dit ineens een dodelijk wapen vol destructieve mogelijkheden is.

  Nu wil je natuurlijk weten waar je de Firestorm Revolver kunt vinden en dat gaan we je haarfijn uitleggen. De Revolver is te vinden in de Dank Catacomb Ark in de Sekreto Badlands regio. Om precies te zijn in het noord-oostelijke deel van de regio. Wanneer je de kaart voor je hebt, zie je een uitstekende punt van een woestijn en iets daaronder is het wapen te vinden.

  Grav-Dart Launcher

  Naast dat je RAGE 2 wapens hebt die je praktisch veel gaat gebruiken, zijn er ook een wapens die er puur zijn voor plezier. De Grav-Dart Launcher is precies zo’n soort wapen mits je weet hoe je het wapen het beste kan gebruiken. Je schiet namelijk pijlen op vijanden waarmee je vijanden een bepaalde richting op kunt trekken.

  Dit doe je door met de rechtertrigger een pijl te schieten en vervolgens naar de gewenste plaats te mikken en dan gebruik te maken van de linkertrigger. Je moet het wapen alleen wel eerst vinden in de Needle Falls Ark. Die is te vinden ten zuidwesten van Dreadwood in de The Wilds regio.

  Hyper-Cannon

  De beste RAGE 2 wapens die we tot nu toe hebben besproken hebben allemaal hun eigen praktische effect, maar een sluipschuttersgeweer hebben we nog niet gehad. RAGE 2 heeft die ook niet op de traditionele manier, maar de Hyper-Cannon komt wel in de buurt. Het wapen is bruikbaar als je zonder te mikken schiet, maar de ware kracht ontdek je zodra je inzoomt. Dan laad je schoten op die de kracht hebben om door meerdere vijanden heen te boren.

  Het wapen vinden wordt alleen wel een wat moeilijkere opgave. De Hyper-Cannon ligt namelijk verstopt in de Greenhaven Ark, één van de meest noordelijk gelegen plaatsen in de game. De Ark ligt namelijk net als de Grav-Dart Launcher in de The Wilds regio.

  Smart Rocket Launcher

  Voordat we de speciale RAGE 2 wapens gaan bespreken is er eerst nog de Smart Rocket Launcher. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een raketwerper die met een schot vaak een vijand in één klap opblaast. Het wordt alleen nog maar beter wanneer je de tweede manier van schieten ontdekt, want dan splitst de raket zich op in mini-raketten die meerdere vijanden achtervolgen en vermoorden.

  Wees alleen wel gewaarschuwd, want munitie vinden voor dit wapen kan soms best een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen we je al wel vast helpen bij de locatie van het wapen, want de Smart Rocket Launcher zit verstopt in de Strongbox Ark. Deze Ark kun je vinden in de Torn Plains regio en ligt tussen de Chazcar Derby-racebaan en de Old Mall.

  Exclusieve wapens

  Wanneer we het over de beste RAGE 2 wapens hebben, moeten we natuurlijk ook de exclusieve wapens van de game benoemen. Het betreft de BFG-9000 uit DOOM en de Settler Pistol. Die laatste kun je alleen krijgen als je de game in de pre-order had staan en de exclusieve pre-order missie volbrengt.

  De BFG-9000 daarentegen krijg je als je de Deluxe- of Collector’s Edition van de game in huis haalt. Het wapen kun je vervolgens vinden nadat je een bericht krijgt van een neerstortende meteoriet. Volg de komeet naar zijn landingsplek en je kunt het legendarische wapen gebruiken dat ook nog eens één van de beste RAGE 2 wapens is!

  De beste RAGE 2 wapens zijn niet mis!

  Met dit overzicht staat je dus niets meer in de weg om aan de slag te gaan met RAGE 2! De game is te spelen op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. In onze RAGE 2 Review kun je lezen waarom Ralph de game een 8.0 gaf en waarom jij de game dus in huis moet halen als je van open werelden en FPS-games houdt.

  RAGE 2

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.