De beste PlayStation 5 features om naar uit te kijken bij release

  De geruchtenmolen rond de PlayStation 5 begint steeds harder te draaien. Nadat er eerder geruchten waren over de PlayStation 5 release, wordt er ook steeds meer gespeculeerd over de mogelijke features van het systeem. Wij zetten de beste PlayStation 5 features waarover wordt gespeculeerd op een rijtje en laten je ook weten wat de XGN redactie graag wil zien.

  Omdat we het hier specifiek hebben over de beste PlayStation 5 features hoef je niet te verwachten dat we het hier over games gaan hebben. Over de PS5 games die we willen zien kun je op de site namelijk al lezen. We richten ons hier op de features die de PlayStation 5 echt uniek maken, zoals PlayStation VR een unieke feature is voor de PS4. Over VR-gesproken…

  5. Draadloze VR ervaring

  Er gaan verschillende geruchten rondom PlayStation 5 features, zoals een nieuwe versie van PlayStation VR. De nieuwe versie zou naadloos aansluiten op de PlayStation 5 en wat het één van de beste PlayStation 5 features om naar uit te kijken maakt, is dat het om een draadloze versie zou gaan. Daar houden de geruchten alleen niet op.

  De nieuwe PlayStation VR zou namelijk ook geen apart systeem meer nodig hebben dat je nog aan moet sluiten aan de PlayStation. Hierdoor is de nieuwe versie een stuk handiger om te gebruiken dan het huidige model, want de bekabeling van het huidige systeem zorgt nog wel eens voor problemen. Verschillende insiders claimen dat de nieuwe versie rond dezelfde tijd als de PlayStation 5 moet verschijnen, maar voor nu is dat nog pure speculatie.

  XGN

  4. Universele crossplay

  De volgende van de beste PlayStation 5 features om naar uit te kijken is de volledige integratie van crossplay met andere consoles. De PlayStation 4 begint de laatste tijd steeds meer games te accepteren die crossplay willen met de Nintendo Switch en de Xbox One, maar het is nog lang niet mogelijk met alle games. De PlayStation 5 zou daar verandering in moeten brengen, wegens een specifieke reden: een vernieuwd PlayStation Network.

  Verschillende insiders speculeren dat de PlayStation 5 zal lanceren met een volledig nieuwe versie van het PlayStation Network. Dit zou er in ieder geval voor moeten zorgen dat de online service van Sony een stuk beter werkt, waardoor crossplay ook weer een stuk makkelijker is. Het zou helemaal fantastisch zijn aangezien je dan gegarandeerd met je vrienden kunt gamen, ongeacht welk platform ze gebruiken.

  3. Daadwerkelijke 4K HDR beelden

  De PlayStation 4 Pro is een knap staaltje techniek die in staat is om 4K HDR beelden op je scherm te toveren, maar het is helaas nog geen échte 4K te noemen. De PlayStation 4 Pro maakt namelijk gebruik van checkerboard rendering, waardoor er geen pure 4K ervaring wordt aangeboden. Eigenlijk worden de beelden alleen in een hogere resolutie gerenderd en uitgebeeld, waardoor je in de waan wordt gebracht dat je naar 4K zit te kijken.

  De PlayStation 5 moet een échte 4K ervaring gaan bezorgen zoals de Xbox One X dat ook doet. Dit heeft ook het voordeel dat de performance van het systeem een stukje beter zou worden, want door het checkerboarding moet de PS4 Pro kiezen tussen graphics en beeld. Dat is met de PlayStation 5 als het goed is allemaal verleden tijd.

  2. De beste PlayStation 5 features volgens de redactie

  Ook op de XGN-redactie wordt er al halsreikend uitgekeken naar de release van de volgende PlayStation. Flink wat redacteuren kijken uit naar features waarover nog geen enkel gerucht gaat, maar wat wel een mooie toevoeging zou zijn. Hieronder zetten we de beste PlayStation 5 geruchten volgens de redactie dan ook even kort voor je op een rijtje.

  • Theo Weber - 4K Blu-Ray ondersteuning
  • Sonja van der Meer - Breng PlayStation EyeToy terug
  • Ralph Beentjes - Zelf de graphics instellen
  • Jimmy Kemkes - Geruisloos systeem
  • Kevin van den Essen - Betere UI

  Als het aan Theo ligt krijgt de PS5 net zoals bij de Xbox One S en X varianten de mogelijkheid om 4K Blu-Ray’s te kijken en wil Sonja graag dat de PlayStation EyeToy terugkeert. Ralph wil net als op de PC een mogelijkheid om zelf in te stellen hoe mooi de graphics zijn en Jimmy wil in rust kunnen gamen, dus mag het systeem wel geruisloos zijn. De PlayStation 4 Pro doet je soms namelijk nog wel eens denken dat de console zo onder je tv wegvliegt. Als laatste wil Kevin dat de UI een stukje overzichtelijker wordt, want op de PS4 is het soms nogal een rommeltje.

  1. Backwards compatibility

  Op de eerste plaats van de beste PlayStation 5 features om naar uit te kijken staat natuurlijk backwards compatibility. Wanneer een nieuwe console op de markt verschijnt, wil je natuurlijk niets liever dan al je oude games meenemen naar de volgende generatie. Door middel van backwards compatibility is dit dan ook mogelijk en als we insiders mogen geloven, gaat de PlayStation 5 deze functie bevatten.

  Mocht dit gerucht waar zijn, zou dat betekenen dat de PlayStation 5 alle games die op de PlayStation 4 zijn uitgebracht ook speelbaar zijn op de PS5. Mits deze feature op de dag van de release beschikbaar is, kun je dus al vanaf het eerste moment flink wat games spelen op je nieuwe systeem. Dit is erg handig bij de release van een nieuwe console, want dan zijn er immers nog niet zoveel games om te spelen en dus kun je met de oude games wel alvast aan de slag met je nieuwe systeem.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.