Er zijn al verschillende games waarvan insiders denken dat ze worden uitgebracht op de PlayStation 5. Sommige daarvan worden op dit moment zelfs nog verwacht op de PlayStation 4, maar kunnen goed worden doorgeschoven. Dan zijn er ook nog games waarvan we verwachten dat ze op de PlayStation 5 uitkomen als we kijken naar de huidige stand van zaken bij bepaalde Sony ontwikkelaars.

10. The Last of Us Part II

We beginnen deze lijst met PlayStation 5 games met een titel waarvan wordt verwacht dat deze op de PlayStation 4 uitkomt. Dat trekken we dan ook niet in twijfel, maar wel zien we het gebeuren dat de game extra mooi wordt gemaakt zodat deze als PlayStation 5 game kan verschijnen. Dat Sony het al eerder heeft gedaan met The Last of Us speelt hierin een sleutelrol.

Zoals het nu lijkt, is de PlayStation 4 aan het einde van zijn Latijn, net zoals de PlayStation 3 dat was toen The Last of Us uitkwam. Vervolgens verscheen de PlayStation 4 en werd er al snel aangekondigd dat er een speciale remaster van The Last of Us werd uitgebracht op de PS4 met mooiere graphics en dat de DLC standaard bij de game zat. De geschiedenis kan zich maar zo herhalen nu dat het lijkt dat de PlayStation 4 ook zijn eindstation nadert.