Vijf Fortnite season 8 features die we willen zien

  Schieten, springen, bouwen en die Victory Royale pakken, dat is waar het in Fortnite Battle Royale om draait. Het achtste seizoen in Fortnite Battle Royale gaat in een paar weken van start. Dit zijn vijf Fortnite season 8 features we willen zien.

  Ieder nieuw Fortnite seizoen brengt grote veranderingen met zich mee. We hebben het al meegemaakt met Kevin de kubus in seizoen vijf. Aan het begin van seizoen 7 veranderde het zuid-westen van de Fortnite Battle Royale map in een winterwonderland. We weten nog niet precies wat er aan het begin van het achtste Fortnite seizoen gaan gebeuren, maar er wordt volop gespeculeerd.

  Een modus met drie spelers

  Epic Games, de maker van Fortnite Battle Royale, experimenteert volop met limited time modes. Om de paar dagen wordt er een nieuwe modus beschikbaar gesteld, zodat de ontwikkelaar kan zien wat voor invloed dit heeft op de gameplay. De afgelopen weken werd er al een paar keer een nieuwe modus getest, waarvan veel spelers vinden dat het een goede toevoeging zou zijn.

  Op dit moment zijn er drie standaard modi beschikbaar in de populaire battle royale game. Solo, duo en squad, waarbij je alleen, met twee spelers of met vier spelers speelt. Het is dus behoorlijk vervelend, wanneer je met drie spelers bent. Dan moet je er voor kiezen om een van de spelers niet mee te laten doen of je gaat in een squad en heb je constant een nadeel. De afgelopen weken wordt er een aantal keer geëxperimenteerd met Trios. Dat is inderdaad een modus voor drie spelers, waardoor iedereen weer gelijke kansen heeft. Wij hopen dat een van de nieuwe Fortnite season 8 features een permanente Trios modus is.

  Nieuwe locaties

  Het thema van Fortnite season 7 is winter, waardoor een groot deel van de map bedolven ligt onder een dik pak sneeuw. De lente komt eraan en dat zou moeten betekenen dat de sneeuw weer weg gaat, waardoor er plaats wordt gemaakt voor nieuwe locaties en wellicht terugkerende oude locaties. In het gebied dat nu bestaat uit ijsrotsen, sneeuw, Happy Hamlets en Polar Peak lag vroeger het rustige Greasy Grove. Wellicht dat we deze locatie terug gaan zien als een van de nieuwe features in Fortnite season 8.

  Daarnaast maakt het smelten van de sneeuw ruimte voor veel andere nieuwe locaties. De Fortnite map is aan het begin van season 7 namelijk een stuk groter geworden aan de zuidwestelijke kant. Hierdoor zouden er een aantal nieuwe locaties of aangepaste versies van huidige locaties kunnen verschijnen. Het constant veranderen van de map is een van de beste features van Fortnite en we hopen dat dit in season 8 wordt doorgezet.

  Het thema van het nieuwe seizoen

  Er gaan verschillende geruchten rond rondom het thema van het nieuwe Fortnite seizoen. Ieder seizoen in Fortnite Battle Royale. Het afgelopen seizoen had een winters thema, het seizoen daarvoor ging weer over tijdreizen. Het kan van alles zijn en door de toevoeging van verschillende cosmetische outfits denken veel mensen op Reddit dat Fortnite season 8 een aquatisch thema krijgt. Epic Games heeft officieel nog niets naar buiten gebracht.

  Ook worden er de laatste weken verschillende draken-eieren gevonden in het besneeuwde gebied in Fortnite Battle Royale. Daardoor denken een aantal Reddit-gebruikers dat er draken zullen worden toegevoegd in Fortnite. Een van de theorieën hierachter is dat Fortnite season 8 gelijk valt met de release van het nieuwe Game of Thrones seizoen. Waarschijnlijk gaat Epic Games vlak voor de start van het nieuwe seizoen, op 28 februari, een teaser uitbrengen.

  Een nieuwe Battle Pass

  Daarnaast hopen we dat een van de nieuwe features in Fortnite season 8 een nieuwe Battle Pass is. De Battle Pass kan ieder seizoen voor 950 V-Bucks (ongeveer 10 euro) worden gekocht. Hiermee krijg je toegang tot meerdere challenges, waarmee je Battle Stars kunt verdienen. Hierdoor gaat je Battle Pass levels omhoog en hiermee speel je verschillende cosmetische items vrij. Er zijn 100 Tiers en bij ieder level speel je een item vrij. Dit kunnen dansjes, outfits, pickaxes en gliders zijn. Het thema van het seizoen heeft invloed op de items die in de Battle Pass kunnen worden vrijgespeeld.

  Nieuwe wapens

  Fortnite Battle Royale is nog altijd ontzettend populair. Mede dankzij de wekelijkse updates blijft de game verfrissend. Iedere week worden er wapens toegevoegd of verplaatst naar de Vault, waardoor je telkens gebruik maakt van andere wapens. Vond jij de Bolt-action Sniper Rifle en de Heavy Shotgun heel fijn? Helaas, die zijn inmiddels verplaatst naar de Vault. Na enige tijd kunnen de wapens weer terugkeren, maar dit duurt over het algemeen erg lang.

  We hopen dat een van de nieuwe features in Fortnite season 8 weer veel nieuwe wapens zijn. Er is nu nog geen aanleiding voor een specifiek wapen dat zal worden toegevoegd, maar de afgelopen zeven seizoenen zijn we ook zeker niet teleurgesteld als het gaat om nieuwe wapens. Wellicht dat er nog een nieuw pistool komt of dat er weer een semi-automatische Sniper Rifle terugkeert. We zullen het allemaal te weten komen in de komende maanden.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.