Top 10 Playstation 4 games die je gespeeld moet hebben

Article
vrijdag, 25 maart 2016 om 17:30
xgn google image
Er is weinig tot geen kans dat je nog nooit van de Playstation 4 hebt gehoord. Mocht je de gelukkige zijn die er eentje heeft of gaat halen, dan moet je absoluut deze top 10 Playstation 4 games in je bezit hebben. Plezier is gegarandeerd.
Bij het vormen van deze top 10 Playstation 4 games zijn alleen retail games meegenomen, dus games die alleen digitaal te downloaden zijn komen er niet in voor. Natuurlijk zijn er honderden toffe Playstation 4 games, maar dit is de collectie die je echt gespeeld moet hebben!

10. Middle-earth: Shadows of Mordor

Shadows of Mordor was misschien wel de grootste verrassing van 2014. In de game speel je Talion, een boogschutter die samengesmolten is met de geest van een belangrijke elvenkoning. Gezamenlijk moet je wraak zien te nemen op de monsters van Sauron, om je geliefden te wreken.
De game is het best te beschrijven als Assassin's Creed in het Lord of The Rings rijk. Flitsende, maar diepgaande gevechten wisselen zich af met stevig klauterwerk waar Ezio nog wel wat van kan leren. Je hebt in deze game enorm veel opties tot je beschikking waaronder beesten besturen, uiteenlopende missies uitvoeren en hordes aan vreselijke monsters afslachten.
Hiernaast brengt deze game een slim hiërachie systeem in beeld waarbij Orks onderling strijden om de rangschikking en hoogste posities. Hierbij kan zal je steeds weer bepaalde leiders kunnen helpen door te groeien, om vervolgens hun tegen je eigen doelen op te zetten. Met de toevoeging van bekende Lord of the Rings figuren zorgt Shadows of Mordor voor een unieke en interessante spelervaring waarmee het spel de zesde plaats in de top 10 beste Playstation 4 games behaald.
88494 2

9. Uncharted: The Nathan Drake collection

Drie epische verhalen van Nathan Drake, maar dan in een fris jasje! In Uncharted: Drake's Fortune zal je moeten zien te ontsnappen aan piraten. Uncharted 2: Among Thieves brengt je weer naar de ijzige himalaya's om een verloren stad te vinden. Uncharted 3: Drake's Deception bracht je daarentegen weer naar de andere kant van de wereld, en wel naar de hete woestijnen.
Eigenlijk is het een soort van valsspelen om drie titels op nummer acht te zetten in de top 10 beste Playstation 4 games, maar je kan deze collectie gewoon niet laten liggen.
88502 2

8. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Een open wereld waarin je met de Big Boss mag spelen is een concept voor een goede game. Metal Gear Solid V voldoet dan ook aan alle verwachtigen en stelt je eigenlijk nooit teleur. De game blijft trouw aan de serie, door aan te moedigen om geen vijanden te vermoorden.
Het doel was om kruipend, met of zonder kartonnen doos, je targets om te leggen op een zo'n stil mogelijke manier. Het leven van een geheime elite eenheid is in Metal Gear Solid V niet bepaald eenzaam, aangezien je een breed scala aan bondgenoten in kan zetten. Mocht je deze game nog niet gespeeld hebben, dan moet je zo snel als de wind het spel op je Playstation 4 spelen!
88503 2

7. Fallout 4

Fallout 4 bestaat uit het bekende Fallout-recept, maar met talloze toevoegingen. Honderden wapens die volledig te customizen en creëren zijn in combinatie met even zoveel locaties om alle geheimen van te ontdekken, zorgen voor ongelofelijk veel speelplezier. Voordat je alle quests en bezigheden in Fallout 4 voltooid, hebt ben je zeker al de legende van de Commonwealth geworden!
Fallout 4 is een shooter RPG in een grote open post-nucleaire wereld waarbij niets, maar dan ook helemaal niets, echt veilig is. Deathclaws, uit de kluiten gewassen krabben en mutanten zullen je het leven net zo zuur maken als de geradieerde lucht die je inademt. Wil je maanden lang met een game vooruit kunnen, dan moet je Fallout 4 aanschaffen.
88504 1

6. Alien: Isolation

Het spelen van Alien: Isolation is in principe het volgen van een doodnormale dag in een 'verlaten' ruimteschip terwijl je opgejaagd wordt door een gruwelijke alien en nog een aantal andere abominaties. Ondertussen ga ga je je met de minuut ongemakkelijker voelen door de overweldigende atmosfeer die de game uitstraalt. Vaker dan een keer, keken wij dan er dan ook enorm tegen op om weer door een donkere luchtschacht hheen te kruipen, zonder enige vorm van verdediging te hebben. Om vervolgens direct in de klauwen van het buitenaardse wezen terecht te komen.
Er valt zeer weinig op Alien: Isolation aan te merken, maar als er dan toch iets genoemd moet worden is het wel het feit dat de game misschien iets te intens is. De hoeveelheid aan schrikmomenten stapelen zich dan ook op tot het zoveelste hoogtepunt van de game, om je vervolgens compleet kapot te laten schrikken. Alien: Isolation heeft een tweede plek verdiend in de top 10 beste Playstation 4 games, want een spel met deze uitwerking kom je maar zelden tegen.
88505 1

5. GTA V

Rockstar's grootste creatie ooit, GTA V, is een beest van een game. Drie verhaallijnen lopen door elkaar heen waarbij je de levens van een gangster, een zakenman en een psychopaat gedeeltelijk aan door elkaar heen laat lopen. Werkelijkwaar niks is te gek in deze game, waarbij je het enorme gebied van Los Santos kan verkennen.
Ook online kan je je helemaal uitleven. Neem het op tegen andere spelers of werk samen in grote heists om bakken vol met geld te verdienen. De talloze missies en opdrachten houden je een geruime tijd bezig, maar ook het sparen van auto's draagt bij aan de charmes van de gigantische game. GTA V hoort daarmee thuis op plaats 5 in de top 10 beste Playstation 4 games.
88506 1

4. The Last of Us: Remastered

Er is maar een antwoord op de vraag wat je moet doen als er een zombie-uitbraak uit het niets opkomt, namelijk het vinden van een medicijn. In The Last of Us zal je dan ook op zoek moeten gaan naar een middel tegen het uitsterven van de mensheid. Nog steeds wordt The Last of Us bekroond om een ijzersterk verhaal en zenuwslopende gameplay. Daarmee vormt het zeker een aanrader om je PS4 geheugen mee vol te storten.
In het spel volg je het verhaal van Joel, een alleenstaande man wiens dochter tijdens omgekomen is tijdens het ontsnappen aan mensen die getroffen waren door een gevaarlijk virus. Hij probeert zijn hachje te redden door zich aan te sluiten bij de Fireflies, een rebellenfactie die erop gebrand is een geneesmiddel tegen het virus te vinden. Je enige hoop is de immune Ellie, die je moet zien te begeleiden door de vergane wereld.
88507 1

3. Until Dawn

Stel je gaat met je vrienden kamperen in de bergen wanneer het sneeuwt en je geen kant op kan gaan. Zal je dan naar buiten gaan om monsters te gaan jagen of gezellig binnen te blijven? In het geval van het clubje jongeren van uit Until Dawn is dit geen moeilijke keuze.
In deze verhalende game moet je telkens keuzes maken die het verloop van het verhaal sterk beïnvloeden. Elke keuze heeft een butterfly-effect waarbij de kleinste acties de grootste gevolgen kunnen hebben. Hierdoor wordt de game ontzettend spannend aangezien je nooit weet of de personages zullen overleven door je eigen eventuele verstandsverbijsteringen. Deze game moet je sowieso in je collectie hebben, mocht je fan zijn van onverwachte horrorverhalen en een steeds kleiner clubje overlevenden.
88513 1

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Het derde deel uit de Witcher-franchise is groter, beter en epischer dan alle verhalen van Geralt of Rivia bij elkaar. Nogmaals ga je opzoek in de mystieke wereld om de grootste gevaren aan te vechten waar je 's nachts schreeuwend van wakker wordt. In de game kan je gemakkelijk meer dan 100 uur verliezen, aangezien deze 30 keer zo groot is als de vorige delen. Het doorlopen van het diepgaande en complexe verhaal van Wild Hunt zal niet snel vervelen en brengt de game daamee op een derde plaats in de top 10 beste Playstation 4 games.

88514

1. Bloodborne

Hoe kan het ook anders dan dat er een PS4-exclusive op de eerste plaats staat. Bloodborne is alleen niet zo maar een game, het is namelijk een ruwe kristal die je ongenadig zult straffen mocht je deze vast willen pakken. Je zult je totaal verliezen in het spel met een van de hoogste moeilijkheidsgradaties die je ooit gezient hebt, maar het is het helemaal waard. Voor wie het spel durft aan te raken voelt Bloodborne als een warm bad bij thuiskomst, waarin je hulpeloos ligt rond te spartelen.
Je zult tientallen uren spenderen om de geheimen van de stad Yharnam aan het licht te brengen. Gigantische baasgevechten, complexe dungeons en vooral de moeilijke gameplay zorgen ervoor dat je dit kunstwerk niet mag laten liggen. Bloodborne is de absolute nummer 1 van de top 10 beste Playstation 4 games, en moet je gespeeld hebben om het maximale uit je Playstation 4 te behalen!

Populair Nieuws