PlayStation 4.5 features - Wat we willen zien met de nieuwe console!

Article
vrijdag, 25 maart 2016 om 17:07
xgn google image
De nieuwe PlayStation is in aantocht. Door sommigen wordt de nieuwe console de PlayStation 4.5 genoemd, anderen noemen het de PlayStation 4K vanwege de vermoedde 4K ondersteuning, wat hopen wij voor de PlayStation 4.5 features? Dat lees je hier.
Deze lijst bestaat voor een deel uit verwachtingen, voor een ander deel bestaat deze lijst uit features die we hopen te zien. De verwachtingen zijn misschien voor de hand liggend, maar ze zouden toch teleurstellen als de features niet worden toegevoegd.

4K ondersteuning

Deze feature is eigenlijk hetgeen waardoor het nieuws over de PlayStation 4.5 de wereld in werd gebracht. Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat Sony zou werken aan een nieuwe PlayStation met 4k ondersteuning. Bijzonder nieuws, aangezien we eigenlijk nog maar halverwege de console cycle zijn.
4K ondersteuning zou een zeer welkome vernieuwing zijn op de console, wanneer dit wordt toegevoegd kunnen we games van een nog hogere beeldkwaliteit verwachten. Zeker als je bedenkt dat we de grenzen van HD beginnen aan te tikken met de huidige consoles. 4K support zou de console ook een bijzondere voorsprong geven op de concurrentie. Aangezien het de eerste console zou zijn die 4K ondersteuning heeft.
Beeldresolutie is natuurlijk niet alles, daar zijn we ons ook van bewust, maar het is toch wel prettig als de schoonheid van je game niet onder doet voor de gameplay van een spel. Dat laatste moet met 4K ondersteuning alleen maar beter lukken.
88510

VR Support

Zo, die open deur is ingetrapt! Natuurlijk zou een PlayStation 4.5 of een PlayStation 4K Virtual Reality ondersteuning. Sony presenteerde immers vorige week met veel bombarie haar nieuwe VR bril. Het zou gek zijn als de Japanse Consoleboer ineens besluit om de nieuwe PlayStation zonder VR support uit te brengen.
Dat gezegd hebbende, het kan natuurlijk ook zijn dat Sony hetzelfde doet als Nintendo met haar 2DS. Misschien wil Sony wel een nieuw marktsegment aanboren en denkt ze dat te kunnen doen door een ander soort console op de markt heeft die niet dezelfde features heeft als zijn grote broer.
Uiteraard hopen we eerder op het eerste dan op het laatste, aangezien wij eind oktober graag met een PlayStation VR op ons hoofd zitten. Zij het om Minecraft te spelen, zij het om vijanden uit de lucht te knallen in EVE Valkyrie. Het maakt ons niet uit, als we in oktober maar met die VR bril aan de slag kunnen.
88511

Backwards compatibility

Wie denkt er nou niet terug aan de tijd dat hij als Crash Bandicoot door de wereld heen sjeesde om Dokter Cortex te verslaan, of aan de tijd die je doorbracht met Cloud en Aerith in Final Fantasy 7? We weten dat Sony al voor een deel Backwards Compatibility biedt op haar PlayStation network, maar daar staan nog lang niet alle titels in.
Shooters zoals Black of Timesplitters. Bijzondere titels zoals Jack & Daxter of Sly Cooper, hoe tof zou het zijn als je deze weer eens ouderwets kon spelen met een PlayStation controller in je handen? Klassiekers spelen op een hagelnieuwe PlayStation console lijkt ons heerlijk, want die SCART-kabel van onze oude consoles begint toch wel aardig af te takelen.
Dus Sony, als u daar bent, breng ons een zee aan titels waarvan we spontaan een nostalgisch gevoel krijgen, stel ons tevreden en wij kopen uw nieuwe console. Dat lijkt ons wel een goede deal eigenlijk.
88512

Goede software

Wat zit er achter open deur nummer 1? Inderdaad, we willen gewoon alleen maar goede software. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om, je kunt nog zo’n goede console hebben, maar als er geen content voor die console is dan houdt het toch een klein beetje op.
Uiteindelijk is dit waar het allemaal op neerkomt, al zou Sony een PlayStation 5 aankondigen halverwege de console cycle, het zou ons niet uitmaken wanneer ze daar GTA 6, Final Fantasy 15 en Red Dead Redemption 2 exclusief op uit zouden brengen. Natuurlijk is dit een belachelijk idee, maar wel een om duidelijk te maken dat Software nog altijd belangrijker is.
Want wie wil er nou een console kopen waarmee hij enkel naar een XMB zit te kijken? Niemand toch? Goed, die XMB is dan wel in 4K op je ultra hd tv, maar dat is volgens ons niet waar je die setup van 2000 euro voor hebt aangeschaft, of wel?
Het komt erop neer dat we best een nieuwe console van Sony willen zien, als ze daadwerkelijk vernieuwend is en ons omverblaast met nieuwe titels zullen wij de eerste zijn die vooraan staat om deze aan te schaffen. Het zou gek zijn als Sony niet wist wat ze doet, zeker aangezien ze op dit moment zo’n grote voorsprong op de console concurrentie heeft.

Populair Nieuws