Beste PlayStation 4 exclusives 2019 - Deze titels lijken nog te komen!

  Sony is van plan om dik uit te pakken. Er verschijnen flink wat exclusives, dus tijd voor een overzicht van de PlayStation 4 exclusives 2019. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de games die straks zullen uitkomen.

  Vorig jaar konden we genieten van titels als God of War en Marvel's Spider-Man. PlayStation heeft daarmee sterke nieuwe titels aan haar grote verzameling aan games mogen toevoegen. Alhoewel nog niet alle titels met honderd procent zekerheid zijn aangekondigd, ziet het er naar uit dat er ook dit jaar weer een sterke line-up klaarstaat. Tijd voor een lijstje met PlayStation 4 exclusives 2019, zodat jij er geen een hoeft te missen.

  Ghost of Tsushima

  Vorig jaar werd de game nog getoond tijdens de E3 Sony persconferentie. Sindsdien bleef het enorm stil rondom Ghost of Thushima. Momenteel is het nog niet bekend wanneer de game precies uitkomt, maar het lijkt erop dat deze nieuwe game mogelijk dit jaar zal verschijnen. Dat wordt dus nog even afwachten, maar het zou niet gek zijn als ergens binnen de komende maanden meer nieuws wordt bekendgemaakt over een releasedatum.

  In ieder geval neemt deze exclusieve titel ons mee naar het Japan van 1274. We maken dus een flinke sprong terug in de tijd. In eerdere beelden zagen we grote landschappen in het verre Oosten en zagen we veel actie. Eerder zagen we al hoe je de held uithangt door op je paard een horde vijanden tegemoet te rijden om ze daarna in elkaar te hakken.

  Het lijkt erop dat Ghost of Tsushima gameplay elementen van Assassin's Creed Origins zal gaan lenen. Zodoende moeten tijdens de gevechten slagen worden getimed en moeten aanvallen ontweken worden. Tijdens de laatste beelden tijdens E3 2018 werd ook duidelijk dat je een grappling hook kunt gebruiken om gebouwen te beklimmen en dat we hier te maken hebben met een open wereld game.

  Death Stranding

  Death Stranding wordt mogelijk de nieuwe favoriete game van onze hoofdredacteur Rox. Waarom? De aanwezigheid van Mads Mikkelsen spreekt boekdelen. Met Death Stranding kunnen we een game verwachten waarbij veel bekende namen een rol in deze game vertolken. Daarnaast is Hideo Kojima belangrijk bij de ontwikkeling van deze game. Zeker niet een naam om eventjes aan de kant te schuiven!

  Ondertussen is bekend dat flink wat bekende gezichten een grote rol in deze game zullen vertolken. Wat die rollen precies in gaan houden is nog een goed bewaard geheim, maar het is met de huidige lading namen allemaal erg veelbelovend. Zo zien we naast Mads Mikkelsen ook The Walking Dead-acteur Norman Reedus. Tijdens de E3 2018 conferentie van Sony werden hier ook nog eens de namen Léa Seydoux (Jamses Bond Spectre) en Lindsay Wagner (Fuller House, Greys Anatomie) aan toegevoegd. Dit maakt ons benieuwd wat Sony allemaal in petto heeft.

  Death Stranding heeft veel in huis om een goed verhaal te kunnen vertellen. De verwachtingen liggen hoog. Reden genoeg om naar deze PlayStation 4 Exclusive 2019 uit te kijken. En natuurlijk naar een releasedatum, want vooralsnog is het nog niet honderd procent zeker wanneer we nu eigenlijk die game mogen ervaren.

  Days Gone

  Twee jaar geleden werd Days Gone al aangekondigd tijdens de E3 2016. Daarna viel er een redelijke radiostilte. Alhoewel veel fans met smart op de titel zitten te wachten, moet er toch nog even worden gewacht voor deze nieuwe exclusieve game in de schappen ligt. Oorspronkelijk zou het spel vorig jaar al uitkomen, maar fans moeten toch nog even tot volgende maand wachten voor de zombie-apocalypse uitbreekt.

  Days Gone is een nieuwe post-apocalyptische game vol zombies waarin je in de huid van de overlevende Deacon St. John kruipt. Het is aan jou om in wereld te overleven waarin een wereldwijde zombie-epidemie weinig heel laat van de wereld. Het wordt voornamelijk interessant om te zien hoe deze game zich onderscheidt van andere zombie games.

  Door de jaren heen is er het één en ander bekendgemaakt en zodoende werden er vorig jaar al flink wat Days Gone features bekendgemaakt tijdens E3. Net voorafgaand aan E3 2018 is de releasedatum van de game onthuld. Days Gone komt in ieder geval op 26 april 2019 naar naar de PlayStation 4. Noteer dus die datum als je hem niet wil missen!

  The Last of Us Part 2

  In de The Last of Us review wist het eerste deel maar liefst een 9.0 te halen, omdat het visueel een plaatje is om je vingers bij af te likken. Ook werd volgens de review je een erg sterk verhaal voorgeschoteld op een adembenemende setting. De verwachtingen voor dit tweede deel liggen hoog. Als het een beetje van hetzelfde niveau als de eerste game wordt, dan kunnen we een ijzersterke nieuwe game verwachten.

  In dit avontuur ga je opnieuw op pad met Ellie en Joel. Dit eerste personage werd al uitgebreid getoond tijdens de beelden die tijdens de E3 persconferentie van Sony werden getoond. Ellie zal je hoofdpersonage worden voor in ieder geval het eerste deel van dit nieuwe spel. Uiteindelijk heeft ze een pijl en boog om hordes vijanden af te maken.

  We zijn benieuwd wat The Last of Us 2 voor een ervaring weet te bieden. Op het moment is er geen duidelijke releasedatum voor dit spel, maar het lijkt erop dat we mogelijk dit jaar nog met de titel aan de slag kunnen gaan. Zo zou Naughty Dog hebben aangegeven dat in 2017 al ruim 50 a 60 procent van de game was afgewerkt.

  Concrete Genie

  De volgende in deze lijst met PlayStation 4 exclusives 2019 is Concrete Genie, de nieuwste game die voornamelijk interessant moet worden voor mensen die zich uren kunnen vermaken met PlayStation Virtual Reality. Dit Fantasie verhaal is compatible met VR waarbij ontwikkelaar Pixelopus je wil onderdompelen in een wereld vol kleur en maffe wezens.

  In de game volgen we de jongen Ash. Nee, niet de Ash die de hoofdrolspeler is in de anime van Pokémon! Deze Ash is een eenzame jonge die wordt gepest en daardoor maar een treurig leventje heeft. Dat leventje wordt wat opgekleurd wanneer hij merkt dat hij schilderijen tot leven kan wekken. Dit haalt de kunstenaar in Ash naar boven om op zijn eigen manier het vervuilde kleine vissersdorpje Denska weer een stukje schoner te maken.

  Momenteel is er nog geen definitieve releasedatum bekend voor Concrete Genie. Het duurt nog eventjes voor jij met een reusachtige kwast de grootste schilderwerken tot leven kunt roepen. Waarschijnlijk komt de game eind dit jaar uit.

  MediEvil

  Met MediEvil duik je in een game die oorspronkelijk al de harten van duizenden gamers heeft kunnen veroveren. Dit spel heeft zichzelf in 1998 al kunnen bewijzen toen het voor het eerst speelbaar was op de originele PlayStation. Nu is het mogelijk om opnieuw de sfeer van deze spelwereld te proeven in een remaster die exclusief voor PlayStation staat gepland. De game zou oorspronkelijk vorig jaar al verschijnen, maar dit wordt nu dus zeer waarschijnlijk dit jaar!

  Ín het spel neem je de rol aan van een skelet. Jij mag het tegen een hele horde aan ondoden opnemen en hebt het doel voor ogen om een kwaadaardige tovenaar te verslaan. Je hebt een gekke relatie met die tovenaar. Door de magische fratsen van die toverkol ben jij weer tot leven gewekt. Je bent trouwens niet de enige die ongevraagd weer tot leven is gewekt, aangezien dit voor alle ondoden geld waar jij dit spel de strijd mee aan zal gaan.

  Yakuza 5 als laatste beste PlayStation 4 exclusives 2019

  We sluiten deze lijst met de beste PlayStation 4 exclusives 2019 af met een titel die redelijk niche is, maar toch de harten van menig gamer kan gaan veroveren. Yakuza heeft in ieder geval al een speciaal plekje in het hart van hoofdredacteur Rox verkregen en daardoor kan deze exclusieve remaster van Yakuza 5 niet ontbreken in dit lijstje.

  Deze game is een direct vervolg op Yakuza 4. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel eindigde, wat het verhaal het interessantst zal maken voor spelers die de serie al een langere tijd volgen. In de game bezoek je maar liefst vijf verschillende grote Japanse steden, terwijl je in de huid kruipt van maar liefst vijf verschillende protagonisten. Yakuza 5 laat je opnieuw kennismaken met de mafia. Dit keer gaat het om de gevaarlijke Japanse mafia die iedereen met alle liefde alle hoeken van de onderwereld laat zien.

  Concrete Genie

  Verkijgbaar vanaf 8 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.