Dit zijn de beste Resident Evil games volgens jullie [uitslag poll]

Article
donderdag, 24 januari 2019 om 13:01
dit zijn de beste resident evil games volgens jullie uitslag poll 145616
Vanaf 25 januari gaan we weer broekpoepen voor gevorderden met Resident Evil 2 Remake. Naar aanleiding van de release van deze game vroegen wij jullie vorige weet wat de beste Resident Evil game is. De stemmen zijn inmiddels geteld en dit is de top 5 beste Resident Evil games volgens jullie.
We hebben Resident Evil 2 Remake niet in deze poll meegenomen, omdat de game op het moment van de poll nog niet is uitgekomen. Wel ging Calvin al aan de slag met deze toffe remake. In onze Resident Evil 2 Remake review gaf hij aan dat er constant spanning is, de graphics en geluid indrukwekkend zijn en dat de game een hoge replay-waarde heeft.

5. Resident Evil

Dat ook games die ruim twintig jaar geleden uit zijn gekomen nog populair zijn blijkt maar weer uit de nummer vijf in deze lijst met de beste Resident Evil games volgens jullie. Hier staat namelijk de originele Resident Evil die al in 1996 uitkwam voor de PlayStation. Later werd de game ook nog uitgebracht op onder andere de Sega Saturn, PC, Nintendo GameCube en de Nintendo Wii. In 2002 werd er al een remake uitgebracht voor verschillende nieuwe consoles.
De eerste Resident Evil game speelt zich af in Raccoon City. Hier kun je spelen als Chris Redfield of Jill Valentine, beiden onderdeel van een groep topagenten die bekendstaan als de S.T.A.R.S. De twee gaan op onderzoek uit, omdat er een paar leden uit het team vermist zijn. Al snel zitten ze gevangen in een gebouw en worden ze omringd door zombies. Je speelt als één van de twee karakters en moet een weg vinden uit deze met zombies gevulde hel.
145617

4. Resident Evil 3: Nemesis

Ook Resident Evil 3: Nemesis is een van de oudere games uit de populaire horror franchise. Toch heeft deze game een plekje weten te bemachtigen in deze lijst met de beste Resident Evil games volgens jullie. Resident Evil 3: Nemesis kwam in 1999 uit en werd goed ontvangen door de critici. In deze game zien we voor het eerst het monster Nemesis, dat in bepaalde situaties achter je karakter aanloopt.
In Resident Evil 3: Nemesis neem je het wederom op tegen hordes aan zombies. Jill Valentine probeert uit Raccoon City te ontsnappen, omdat de meeste mensen door het T-virus zijn veranderd in zombies. Tijdens haar ontsnappingspoging komt ze Brad Vickers, een van de S.T.A.R.S. leden, tegen, maar hij is vermoord door een nieuwe tegenstander. De Nemesis is een monster dat is ontwikkeld om de laatste getuigen van de experimenten met het T-virus uit te schakelen. Alsof er nog niet genoeg zombies waren, mag je het nu ook tegen de Nemesis opnemen.
145618

3. Resident Evil 4

Resident Evil 4 staat op de derde plaats in deze lijst met de beste Resident Evil games volgens jullie. Resident Evil 4 is het zesde deel in de serie en kwam in 2005 uit. Eigenlijk zou de game exclusief voor de GameCube beschikbaar zijn, maar Resident Evil 4 kwam ook uit op de PlayStation 2. Later werd de game ook nog uitgebracht op onder andere de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.
In deze game ga je aan de slag als Leon S. Kennedy, een ex-politieagent uit Raccoon City. Hij gaat op een missie om de dochter van de Amerikaanse president te redden. Ze is namelijk ontvoerd door een mysterieuze sekte. Het blijkt dat de mensen die zich bij deze groepering hebben aangesloten, worden gecontroleerd door een parasiet. Het verhaal speelt zich af in een ongespecificeerde plaats in Spanje. Door de critici wordt Resident Evil 4 als een van de beste games aller tijden gezien.
145619

2. Resident Evil 7 biohazard

We zijn aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste Resident Evil games volgens jullie. Resident Evil 7 biohazard is een van de nieuwere games uit de franchise. Voor de release van Resident Evil 2 Remake is het zelfs het nieuwste deel. De game kwam in 2017 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In mei van 2018 werd de game ook uitgebracht op de Nintendo Switch. Een van de toffe nieuwe features van Resident Evil 7 biohazard is dat de game in VR kan worden gespeeld. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan onze Resident Evil 7 biohazard review.
In Resident Evil 7 biohazard ga je aan de slag als Ethan Winters. Hij is op zoek naar zijn vrouw, maar haar terugvinden gaat helemaal niet makkelijk worden. Ze zou namelijk in verlaten plantage zitten opgesloten. Het grote probleem zijn de bewoners van de plantage. Er woont namelijk een kannibalistische familie. Je kunt hier niet zomaar voor een kopje koffie aankloppen, want dan kun je wel eens als snack worden gebruikt.
145620

1. Resident Evil 2

De eerste plaats wordt ingenomen door Resident Evil 2. Inderdaad, de game waarvan er morgen een remake wordt uitgebracht. De originele game kwam al in 1998 uit. Het verhaal speelt zich ongeveer twee maanden na de gebeurtenissen in de originele Resident Evil af. De bewoners van Raccoon City zijn veranderd in zombies door het T-virus.
In deze game ga je aan de slag als Leon S. Kennedy, een ex-politieagent, en Claire Redfield, een studente die op zoek is naar haar oudere broer Chris. Ze gaan samen op pad naar het politiebureau van Raccoon City. Hier komen ze erachter dat bijna het hele politiekorps is vermoord. Ze gaan allebei hun eigen weg en proberen weg te komen uit Raccoon City, voordat ze zelf ook het avondmaal van een van de zombies worden.

Populair Nieuws