Sony heeft tijdens haar persconferentie meer The Last of Us Part 2 gameplay bekendgemaakt. Met een uitgebreide demo werden de eerste gameplay beelden getoond. De demo bevestigd dat je als Ellie speelt in het tweede deel van The Last of Us. In de demo van The Last of Us Part II zien we hoe Ellie gebruik maakt van een pijl en boog.

In de trailer worden meerdere aspecten van de game getoond, waaronder een in-engine cinematic die nogmaals benadrukt dat Ellie lesbisch is. Dit werd vervolgd met de eerste echte gameplay beelden. Hierin zien we Ellie rondsluipen in één van de omgevingen van de game, namelijk een overgroeid winkelcentrum en een bos.

Vervolgens zien we ook een aantal gevechten, nadat Ellie ontdekt wordt door een groep vijanden. Om te winnen gebruikt ze een flink aantal wapens en de omgevingen in haar voordeel. De trailer maakt duidelijk dat Ellie een stuk ouder en duisterder is, want ze is niet bang om vijanden links en rechts om te leggen.

The Last of Us Part 2 gameplay één van vele aankondigingen

De gameplay van The Last of Us Part 2 opende de Sony E3 2018 persconferentie dit jaar. Het is één van de vier grote games waarop Sony zich dit jaar wilde focussen. De andere games zijn Marvel's Spider-Man, Ghost of Tsushima en Death Stranding.

Alle persconferenties zijn geweest op één na. Dinsdag sluit Nintendo namelijk de persconferenties af. Op onze speciale E3-pagina kun je al het nieuws van E3 2018 bijhouden, dus houd XGN.nl in de gaten om niets van de gamingbeurs in Los Angeles te missen!