De beste PC games van 2019 die in de digitale schappen zijn beland

Article
zondag, 22 december 2019 om 17:00
the division 2 pcf1620376494
2019 was weer een mooi jaar als het gaat om games. Met vele grote titels door het hele jaar zijn we zelfs al toppers uit de eerste paar maanden vergeten. In dit lijstje bespreken we dan ook de beste PC games die we het afgelopen jaar hebben kunnen spelen.
In deze lijst met beste PC games van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

10. The Division 2

Ubisoft en Massive Entertainment hebben met The Division 2 laten zien dat ze hebben geleerd van fouten die in het verleden zijn gemaakt. Het eerste deel uit de serie werd met veel beloftes gelanceerd, maar die werden niet allemaal ingelost. Bovendien waren er ook een paar elementen die niet bepaald in de smaak vielen.
Met The Division 2 heeft de ontwikkelaar duidelijk gemaakt dat het heeft geluisterd naar de community. De looter shooter heeft geen kogelabsorberende vijanden meer, Washington DC is heerlijk groot en zit vol met content en de vele wapens zijn verslavend om te verzamelen. Massive Entertainment is bovendien nog lang niet klaar met het ondersteunen van de game en verdient dan ook met recht een plek in deze lijst.
the outer worlds 1f1571739878

9. The Outer Worlds

Als het gaat om het maken van RPG’s dan kun je Obsidian Entertainment met recht een expert noemen. De studio doet niks anders en heeft met The Outer Worlds opnieuw een topper afgeleverd waarin je je kunt verliezen. Liefhebbers van de ontwikkelaar zullen bovendien stukjes gameplay uit andere titels kunnen ontdekken.
Zo zijn de overeenkomsten met Fallout: New Vegas niet te missen. Als speler krijg je ontzettend veel vrijheid om jouw personage en crew helemaal zelf samen te stellen en zelfs de manier waarop je de Halcyon-kolonie redt is helemaal aan jou. Wij kijken nu al uit naar de volgende RPG die Obsidian voor Microsoft zal gaan ontwikkelen.
f1 2019 red bullf1570783263

8. F1 2019

Formule 1 is helemaal hot in Nederland dankzij de verdiensten van Max Verstappen. Volgend jaar zal zelfs de sport weer terugkeren naar ons koude kikkerlandje met de Grand Prix van Nederlander op het circuit van Zandvoort.
Zoals gewoonlijk is ook Codemasters weer druk bezig geweest om een titel af te leveren waarmee je een echte F1-coureur kan laten voelen. Deze keer moet je jezelf eerst opwerken vanuit de Formule 2, maar daarna mag je naast de beste coureurs ter wereld gaan rijden. In F1 2019 kunnen rijders nu bovendien van team wisselen, zodat Hamilton ineens naar Ferrari kan gaan. Het zijn verfrissende elementen, maar bovenal is de gameplay gewoon ijzersterk. Raceliefhebbers zijn dan ook aan het perfecte adres met F1 2019.
apex legends loot boxes zijn alleen cosmetisch 146395

7. Apex Legends

Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft voornamelijk naam gemaakt met de Titanfall-games. Aan het begin van het jaar kwam de studio ineens met de free-to-play game Apex Legends, dat tijdens de aankondiging meteen online werd gegooid.
Toen iedereen van de schok was bijgekomen werd ook snel duidelijk wat voor goede titel Apex Legends daadwerkelijk is. Het speelt duidelijk in op de Battle Royale-hype die is begonnen met PUBG en Fortnite, maar voegt een aantal unieke elementen toe en gebruikt de geweldige gunplay van Titanfall 2. Daarmee heeft Respawn ons een enorm verslavende titel geschonken die nog gratis is ook.
sekiro shadows die twice update past prosthetic tools aan 149869 3

6. Sekiro: Shadows Die Twice

Na Dark Souls 3 maakte From Software bekend dat het voorlopig zal stoppen met de franchise. Dat betekent alleen niet dat de studio stopt met het maken van extreem moeilijke games, want dit jaar konden we onze tanden zetten in Sekiro: Shadows Die Twice.
In Sekiro hebben we niet meer de mogelijkheid om te schuilen achter een schild, de gelijknamige protagonist heeft namelijk alleen een katana en een mechanische arm tot zijn beschikking. Je zal dan ook agressief moeten zijn en het initiatief moeten nemen, maar dat is niet altijd makkelijk wanneer je binnen een paar klappen het loodje legt. Sekiro: Shadows Die Twice is dan ook voor de echte die-hards, maar de doorzetters zullen voor hun moeite rijkelijk beloond worden.
combos infinitos en slay the spire como hacerlos 151465

5. Slay the Spire

De termen roguelike en deck building card game zal je niet vaak in dezelfde zin horen. Samen beschrijven ze wel perfect de indie-game Slay the Spire. Het doel in de game is vrij eenvoudig: bereik de bovenste verdieping van de Spire. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan en je zal dan ook veel runs nodig hebben om het einde te bereiken.
Aan het begin van elke poging krijg je de keuze uit drie karakters, die elk zullen beginnen met een verschillend aantal levenspunten, goudstukken én een ander deck kaarten. In de vele gevechten zal je de kaarten gebruiken om monsters te verslaan, wat weer zorgt voor beloningen waarmee je nieuwe kaarten kan kopen of versterken. Wil je de bovenste verdieping bereiken, dan zal je strategisch te werk moeten gaan in dit verslavende kaartspel.
rango s en devil may cry 5 trucos para conseguirlo 148075

4. Devil May Cry 5

De Devil May Cry-serie staat al jaren garant voor flitsende en keiharde actie en dat is niet anders in het dit jaar uitgekomen Devil May Cry 5. Het verhaal speelt zich af vijf jaar na de gebeurtenissen van deel 4 en spelers zullen dan ook weer kunnen vechten met Dante en Nero, maar ook met het nieuwe personage V. Samen zullen ze Demon King Urizen moeten stoppen om de ondergang van de wereld te voorkomen. Een nobele zaak.
Zoals gewoonlijk bestaat de combat uit aanvallen met zwaarden en ranged weapons, maar in Devil May Cry 5 blijven gevechten divers door de verschillende gameplay-elementen van de karakters. Dante kan wisselen tussen vier stijlen, Nero heeft een mechanische arm waarmee hij vijanden te lijf gaat en V gebruikt ondertussen een boek om zijn eigen demonen mee te commanderen. Capcom heeft alweer aan de wereld laten zien hoe je een geweldige hack ‘n slash maakt.
resident evil 2f1673254806

3. Resident Evil 2

De oude Resident Evil-games staan bekend om de sterke karakters en spannende gameplay, maar helaas ook om de verschrikkelijke camerastandpunten. Zombies zijn namelijk een stuk enger wanneer het vrijwel onmogelijk is om ze aan te zien komen. Capcom dacht er ondertussen ook zo over en heeft besloten om Resident Evil 2 opnieuw uit te brengen - als een 3rd person shooter.
Dat blijkt een gouden zet te zijn geweest. Spelers krijgen opnieuw de keuze om de campagne te doorlopen met Leon S. Kennedy of Claire Redfield, waarbij ze zullen moeten overleven in Raccoon City. Wanneer je het verhaal hebt uitgespeeld met één van de karakters, krijg je de mogelijkheid om het nogmaals te doorlopen met het andere personage. De basis van de game staat nog steeds als een huis, maar met het nieuwe camerastandpunt is het één van de beste games van het jaar geworden.
disco elysiumf1575388900

2. Disco Elysium

Dungeons & Dragons heeft een grote invloed gehad op veel games die de revue zijn gepasseerd, zoals het klassieke Baldur’s Gate II. Disco Elysium laat zich ook inspireren door de pen & paper games van weleer en gebruikt de systemen op briljante wijze.
Spelers nemen in de game een detective onder de knoppen die een moord moet oplossen in de fictieve stad Revachol. In tegenstelling tot veel andere games is er geen conservatief gevechtssysteem, maar zullen problemen moeten worden opgelost door middel van dialogen of skill checks. Dankzij het geheugenverlies van de detective heb je dan ook helemaal zelf de mogelijkheid om zijn vaardigheden en specialiteiten in te vullen. Disco Elysium is niet een game die we vaak zien verschijnen, maar elk aspect is zo goed uitgevoerd dat de RPG niet op deze lijst mag ontbreken.
rdr2 pcf1572598246

1. Red Dead Redemption 2

Het was een lang jaar voor PC-gamers die zaten te wachten op Red Dead Redemption 2. Na de originele release op de Xbox One en PlayStation 4 kwam de western meer dan een jaar later naar de PC toe. Het was gelukkig wel het wachten waard.
In Red Dead Redemption 2 volgen we Arthur Morgan, een ervaren outlaw in de Van Der Linde gang. De bende heeft het niet makkelijk, want de Pinkertons en andere overheidsinstanties zitten op de hielen en de kas is leeg. Binnen de kortste keren mag je dan ook je criminele kunsten laten zien om voor brood op de plank te zorgen. Zoals we van Rockstar mogen verwachten krijgen spelers een meeslepend verhaal voorgeschoteld met zeer menselijke karakters, met al hun positieve en negatieve kanten.
De overgang naar de PC is niet helemaal soepel verlopen, met een aantal technische problemen in de eerste week, maar sindsdien kunnen we voornamelijk genieten van de pluspunten. Op het nieuwe platform ziet de game er namelijk verbluffend uit, is de besturing verbeterd dankzij muis en toetsenbord en zijn alle mogelijkheden van Red Dead Online meteen beschikbaar. We zien het niet vaak dat een game twee jaar op rij Game of the Year genoemd kan worden, maar Red Dead Redemption 2 heeft die eer met recht verdiend.

Het beste van 2019 voor jou op een rij!

Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws

Laatste Reacties