De tien leukste kerstfilms om te kijken tijdens de feestdagen!

  “It’s the most wonderful time of the year” zingen we elk jaar weer opnieuw tijdens Kerst. Niet alleen muziek, maar ook films met een heerlijke kerstsfeer kunnen niet ontbreken. Daarom hebben wij de tien leukste kerstfilms op een rijtje gezet om te kijken tijdens de feestdagen. Ho-ho-ho and Merry Christmas!

  Warner Bros.

  10. National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

  We beginnen onze lijst van de leukste kerstfilms met een film uit een franchise, namelijk National Lampoon’s Christmas Vacation. De derde film uit de Vacation filmserie legt de focus op de weg naar het kerstfeest toe en hoeveel stress dit kan opleveren.

  In de film volgen we wederom Clark (Chevy Chase) die voor zijn familie de meest geweldige kerst ooit wil voorbereiden. Wanneer familieleden eerder op de stoep staan dan verwacht wordt Clark geobsedeerd met het laten slagen van zijn geweldige kerst en begint hij langzaam door te draaien. Hoe loopt deze kerst af?

  National Lampoon’s Christmas Vacation is de enige film uit de Vacation franchise die zo populair was dat er een vervolg verscheen, genaamd National Lampoon’s Christmas Vacation 2: Cousin Eddie’s Island Adventure. Voor een vermakelijke avond ben je op deze kerstvakantie aan het juiste adres.

  The Searchers.

  9. A Bad Moms Christmas/Bad Moms 2 (2017)

  In onze lijst van leukste kerstfilms is deze het meest recent uitgekomen. Het vervolg op Bad Moms (2016), genaamd A Bad Moms Christmas draait namelijk nu in de bioscoop.

  De drie moeders uit het vorige deel zijn terug! Maar deze keer moeten de moeders kerst voorbereiden. Een stressvolle taak, maar het kan nog erger. Alle drie de moeders krijgen namelijk bezoek van, je raad het al, hun eigen moeders!

  Er zijn dubbel zoveel moeders aanwezig en het is dubbel zo hard genieten. De absurditeit die de film consistent weet vast te houden kan niet anders dan een lach op je gezicht toveren. A Bad Moms Christmas is over the top en grof op alle juiste manieren.

  Hoeveel chaos gaan al deze moeders veroorzaken? Je komt achter dit antwoord door een bezoekje te brengen aan de bioscoop.

  eOne-Benelux.

  8. Bad Santa (2003)

  Om in het lijstje van leukste kerstfilms te komen hoef je geen familiefilm te zijn. Dit bewijst Bad Santa. Een film die profiteert van grof taalgebruik en een leuk concept.

  In Bad Santa volgen we twee dieven: eentje verkleed als Kerstman en de ander als zijn kleine elven assistent. Op deze manier gaan ze de stad rond om te stelen en chaos te veroorzaken. Ondertussen is ons hoofdpersonage, Willie T. Soke (Billy Bob Thornton) een alcoholist met een seksverslaving. Welke invloed zal dit hebben op zijn dagelijks leven?

  Bad Santa is zoals de titel voorstelt ‘’Bad’’ als het gaat om de humor en grappen. Absoluut een film voor het wat oudere publiek die wat humor tijdens kerst kan gebruiken. Haal je bier tevoorschijn en begin met kijken!

  Warner Bros.

  7. Gremlins (1984)

  We beginnen met onze eerste klassieker uit de lijst van leukste kerstfilms. Gremlins bevat alle elementen voor een leuke film die toch spanning weet vast te houden.

  Gremlins kan namelijk voor de kleine kinderen wat heftig zijn. We zien verschillende Gremlins opgeblazen worden en ook groen bloed komt voorbij. Toch weet Gremlins onze harten te veroveren dankzij Gizmo, de kleine schattige Mogwai waar het verhaal om draait.

  Er zijn bepaalde regels die je moet volgen bij het onderhouden van je Gremlin. Wanneer deze regels worden overtreden kan het avontuur van start gaan. Hoeveel Gremlins kun jij tellen?

  Vanwege het succes van Gremlins is ook Gremlins 2: The New Batch uitgebracht. Een waardig vervolg en ook zeker de moeite waard om een kijkje te geven. Laat je verrassen door de eerste Gremlins en ga door met de tweede film.

  MGM.

  6. A Christmas Story (1983)

  In de Verenigde Staten is het succes van deze film ongekend, maar ook ons kikkerlandje kan meegenieten van A Christmas Story. In onze lijst van leukste kerstfilms weet A Christmas Story met zijn charme keer op keer te vermaken.

  Datde film een groot succes heeft geboekt in Amerika is ook zeker te merken. Zo bestaat er een marathon genaamd de ‘’24 Hours of A Christmas Story’’ die elk jaar op tv wordt uitgezonden. Hierin wordt de film simpelweg 24 uur achter elkaar vertoond.

  De film heeft dus een diepe indruk achter gelaten en gaat over de volwassen Ralphie die terugdenkt aan zijn Kerst van toen hij negen jaar oud was. Het verhaal draait om een cadeau dat Ralphie graag wil hebben, maar zijn ouders weigeren dit cadeau omdat het gevaarlijk kan zijn. Welk cadeau zal Ralphie ontvangen? Om hierachter te komen moet je A Christmas Story bekijken.

  A-Film.

  5. Elf (2003)

  We gaan wederom terug naar het komediegenre binnen onze lijst van leukste kerstfilms. Elf is wel een stuk luchtiger dan onze vorige komedie op de lijst, Bad Santa.

  De film gaat over een elf van de Kerstman, genaamd Buddy, gespeeld door Will Ferrell. Buddy komt erachter dat hij is geadopteerd en dus mens is, en geen elf. Wat volgt is een avontuur waarin Buddy opzoek gaat naar zijn biologische vader. Welke hilarische momenten gaat Buddy onderweg meemaken?

  Elf is vrolijk en charmant. Een film die perfect te zien is met de hele familie. Ga mee op avontuur met Buddy de elf en zie hoe hij zich moet aanpassen aan een wereld vol mensen.

  Disney.

  4. The Nightmare Before Christmas (1993)

  In onze lijst met de leukste kerstfilms zul je deze ook terugzien op Halloween. Disney’s The Nightmare Before Christmas gaat namelijk over twee feestdagen, Halloween en Kerst!

  Deze combinatie lijkt absurd, maar werkt in het eindproduct perfect. Disney heeft van The Nightmare Before Christmas een klassieker weten te maken, mede dankzij de geweldige muziek. Het nummer ‘This is Halloween’ toont ons de wat meer duistere sfeer van de film, maar het nummer ‘What’s This’ toont alle plezier van Kerst en onze jaarlijkse tradities.

  Een heerlijk muzikaal avontuur die een lach op je gezicht weet te toveren. De stop-motion animatie is niks minder dan spectaculair en de muziek zal nog een tijdje in je hoofd blijven hangen. ‘What’s This?’ Dit is The Nightmare Before Christmas, een film die je zeker gezien moet hebben!

  20th Century Fox.

  3. Die Hard (1988)

  We zijn aangekomen bij de top drie leukste kerstfilms en wederom praten we over een echte klassieker. Geen film die je moet kijken voor het gevoel van liefde, maar een keiharde actiefilm die zich afspeelt tijdens kerst. Die Hard is absoluut een film om te kijken tijdens de feestdagen.

  In Die Hard volgen we John McClane (Bruce Willis) een harde politieagent die op kerstavond een groep terroristen moet tegenhouden. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen McClane en de terroristen, voornamelijk hun leider Hans Gruber (Alan Rickman). Zal John McClane de avond overleven en de terroristen stoppen?

  Vanwege het enorme succes van Die Hard zijn er in totaal vier vervolgen bij gekomen. Niet alle vervolgen spelen zich af tijdens kerst, maar sommige zijn zeker de moeite waard. De filmreeks is nu enorm groot, maar we kunnen nooit vergeten waar deze geweldige actiefranchise is begonnen. Die Hard is een essentiële film om te kijken tijdens Kerst!

  Liberty Film.

  2. It’s a Wonderful Life (1946)

  Als we praten over klassiekers, dan praten we over It’s A Wonderful Life. In onze lijst van leukste kerstfilms is dit de meest oude film. It's a Wonderful Life kwam namelijk uit in 1946, maar weet sinds dat tijdstip nog steeds iedereen emotioneel te raken.

  It’s A Wonderful Life gaat over het leven zelf en de beslissingen die je hierin maakt. We volgen in de film George Bailey (James Stewart) die met behulp van zijn beschermengel te zien krijgt op welke manier hij het leven van vrienden en familie heeft beïnvloed. Ook wordt aan George getoond hoe anders het leven zou zijn als hij niet geboren was.

  It’s a Wonderful Life bevat een mooi thema die tot in perfectie wordt uitgevoerd. Vriendschap, liefde en familie staan centraal, zoals het ook hoort bij Kerstmis zelf. Verzamel je familieleden en bekijk één van de meest geliefde klassiekers ooit.

  20th Century Fox.

  1. Home Alone (1990)

  We sluiten onze lijst van leukste kerstfilms af met, je raad het al, een klassieker. Niet zomaar een klassieker, een film die elk jaar keer op keer op verschillende zenders wordt uitgezonden. Home Alone is de definitie van een geweldige kerstfilm voor het hele gezin!

  Niet alleen Home Alone wordt elk jaar uitgezonden. Vanwege het succes is er een hele franchise om Home Alone heen gebouwd en ook de vervolgen zijn vaak genoeg op tv te aanschouwen. Een simpel concept, maar de films zijn avontuurlijk en bevatten genoeg leuke momenten voor jong en oud.

  In de originele Home Alone wordt Kevin achtergelaten door zijn familie en is dus alleen thuis. Maar wanneer twee inbrekers zijn huis willen leeg jatten neemt Kevin het recht in eigen handen. Dit kleine jochie vindt een manier om de inbrekers te slim af te zijn!

  Home Alone bevat leuke personages, grappige momenten en weet ook een heerlijke kerstsfeer met zich mee te brengen. Kortom, alle ingrediënten voor een topavond zijn aanwezig. Bekijk Home Alone niet thuis in je eentje, maar nodig je vrienden en familie uit en begin aan dit avontuur.

  Wat vinden jullie de leukste kerstfilms om te kijken?

  Dit was onze lijst met de leukste kerstfilms om te kijken tijdens de feestdagen. Wij zijn benieuwd wat jullie de leukste kerstfilms vinden om te kijken tijdens de feestdagen. Welke films kijken jullie die niet in onze lijst staan? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.