Top 10 beste open world games op de Switch tot nu toe

  De Nintendo Switch bevindt zich nog in haar jonge jaren, maar dat neemt niet weg dat er al flink wat toppertjes zijn binnen het genre. Wij zetten de tien beste open world games op de Switch voor je op een rijtje, zodat je weet waar je flink wat tijd aan kunt spenderen

  Als we het hebben over de beste open world games wordt er natuurlijk gelijk gedacht aan titels als The Witcher III en Fallout. Die zijn alleen niet op de Switch te vinden, maar wel in onze lijst met beste open world games aller tijden. Hier lees je over de tien beste open world games op de Nintendo Switch.

  10. South Park: The Fractured But Whole

  We beginnen deze lijst met de beste open world games op de Switch met South Park: The Fractured But Whole. Deze RPG met het klassieke South Park-sausje is uitgesproken, grof en niet bang om bepaalde grenzen te overschrijden. Al deze elementen zorgen er al voor dat de game lijkt op een lange aflevering van de grove animatieserie, maar het beste aan de game is toch wel de open wereld.

  Je kunt namelijk op eigen houtje het stille bergstadje verkennen, waarin je op zoek bent naar geheimen en flink wat vijanden tegen het lijf loopt. Door de wereld te verkennen, level je dus al snel en verdien je betere uitrusting. Daarnaast kun je ook een scala aan extra missies doen door de wereld te verkennen en daarom staat de game op de tiende plek in onze lijst met beste open world games op de Switch.

  9. LEGO City Undercover

  Een game hoeft niet per se grof te zijn om in ons lijstje met beste open world games op de Switch te belanden. LEGO City Undercover is daar het perfecte voorbeeld van, want de game weet een gezellige LEGO-wereld op te bouwen die we met plezier kunnen ontdekken. Je zou denken dat je zo klaar bent met de game, maar niets is minder waar. Je bent namelijk minstens 25 uur zoet en dan heb je nog niet eens alles gevonden.

  Wat de game zo aantrekkelijk maakt om te spelen, is dat je met twee personen gelijktijdig de wereld kunt ontdekken. De game is namelijk via local split screen volledig samen te spelen, waardoor je niet in je eentje de LEGO-wereld hoeft te verkennen. De game hoeft er dan ook niet baanbrekend uit te zien om voor veel plezier te zorgen.

  8. Dragon Quest Builders

  De Nintendo Switch is nu al een platform dat bekendstaat om het grote aantal oude games dat opnieuw wordt uitgebracht en daar is niets mis mee. Dat zorgt er namelijk voor dat games als Dragon Quest Builders opnieuw kunnen stralen in het spotlicht. Voor deze game is dat maar goed ook, want door de heruitgave kunnen we de game mooi in deze lijst met beste open world games voor de Switch zetten.

  De game mixt namelijk op slimme wijze RPG-elementen met de gameplay van Minecraft. Het resultaat is een heerlijke cocktail waar je minstens 50 uur mee bezig bent zowel thuis op de bank als onderweg. Wie had ooit gedacht dat de schattige wereld van Dragon Quest zo goed samen zou gaan met de gameplay van Minecraft? Deze game en het vervolg bewijst dat er veel mensen heel blij van worden in ieder geval.

  7. L.A. Noire

  Rockstar Games staat natuurlijk al jaren bekend om de fantastische open wereld games die ze uitbrengen en op de Switch is dat niet anders. Red Dead Redemption 2 mag er dan wel niet te vinden zijn, maar L.A. Noire wel en dat is dan ook zeker één van de beste open world games op de Switch. Het heeft onder andere te maken met het type open wereld dat voorgeschoteld wordt: namelijk Los Angeles in de jaren ‘50.

  Het is namelijk net alsof je in de wereld van een oude detective-film rondloopt en dat is een setting die niet bepaald gebruikelijk is. LA Noire laat dan ook zien dat de jaren ‘50 springlevend zijn met meer dan genoeg activiteiten naast het verhaal. Op deze manier wissel je een fantastisch verhaal af met allerlei leuke ervaringen en is er op elk moment wel iets om van te genieten.

  6. Assassin’s Creed Odyssey

  Het zou je misschien verbazen dat Assassin’s Creed Odyssey in deze lijst met beste open world games op de Switch zit aangezien de game in Nederland niet op het platform is verschenen. Internationaal gezien is dat wel het geval, namelijk in Japan. Daar is de game via een speciale cloud-streaming service te spelen op de Switch.

  Hierdoor kunnen we deze fantastische titel van Ubisoft niet vergeten, want de reusachtige wereld van het Oude Griekenland is fenomenaal. Met zo’n negentig uur aan geheimen om te ontdekken ben je zeker een tijdje zoet en dat terwijl je van elk moment geniet. Er zijn dan ook genoeg memorable momenten die je bij zullen blijven tijdens je avontuur met Alexandra of Alexios.

  5. Minecraft: Nintendo Switch Edition

  Op de vijfde plaats in onze lijst met beste open world games voor de Switch staat de oorspronkelijke bouwplaats van onze dromen: Minecraft. Het is inmiddels alweer acht jaar sinds Minecraft voor het eerst uitkwam en sinds die tijd is de game alleen maar beter geworden. De Nintendo Switch-versie is al helemaal top door de toevoegingen van exclusieve Nintendo-elementen zoals Mario-pakken.

  Minecraft is door zijn simpele gameplay een ijzersterke open world game, want je kunt daadwerkelijk alles doen wat je wil. Zweinstein nabouwen, een land tot in het kleinste details na maken; het is allemaal mogelijk in Minecraft. Minecraft geeft je de ultieme vrijheid om te doen wat je wil en je kunt jezelf dan ook eindeloos verliezen in deze grote, open wereld.

  4. Xenoblade Chronicles 2

  Xenoblade Chronicles 2 is de eerste (en zeker niet de laatste) open wereld game van Nintendo op deze lijst met beste open world games voor de Switch. Dat heeft te maken met de reusachtige wereld Alrest die je kunt ontdekken met hoofdpersonen Rex en Pyra. Het resultaat is een diepgaande RPG die zonder moeite 70 uur van je leven rooft door je de vrijheid te geven om op ontdekkingsreis te gaan.

  Alrest zit dan ook vol met fantastische beesten en monsters om tegen te vechten. Deze zullen namelijk op je pad komen terwijl je het verhaal speelt en je de geheimen van de wereld probeert te ontdekken. Wanneer je dat allemaal gedaan hebt, kun je zo aan de slag met de DLC Torna - The Golden Country die de game naar een nog hoger niveau tilt. Het is simpelweg één van de beste open world games op de Switch.

  3. Super Mario Odyssey

  In 2017 wist Nintendo met Super Mario Odyssey een bescheiden open wereld te maken die we zeker niet mogen vergeten als we het hebben over de beste open world games op de Switch. Met Mario en Cappy kon je namelijk een aantal verschillende open werelden ontdekken, waardoor de omgevingen constant werden opgeschud. Super Mario Odyssey brengt in dat opzicht dan ook niet één open wereld met zich mee, maar verschillende, kleinere open werelden.

  Wat deze werelden zo leuk maakt om te ontdekken, zijn de verschillende geheimen in de vorm van manen. Deze moet je namelijk verzamelen gedurende de game en in totaal zijn er bijna duizend manen te vinden. Daar blijft het alleen niet bij, want er zijn ook nog ontzettend veel kostuums en andere verzamelobjecten te vinden. Tel alles bij elkaar op en je hebt één van de beste open world games die je op de Switch kunt spelen.

  2. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Wie denkt aan open world games op de Switch, denkt natuurlijk aan The Elder Scrolls V: Skyrim en dat is niet gek. Skyrim en een open wereld zijn net zo nauw verbonden als koffie en cafeïne. Ze kunnen gewoon niet zonder elkaar, maar bij Skyrim gaat dat nog net een stapje verder. Skyrim wist in 2011 namelijk het open wereld genre een nieuwe betekenis te geven.

  De wereld van Skyrim heeft altijd wel iets nieuws te bieden en leeft daadwerkelijk, iets wat al snel duidelijk wordt zodra je een draak over je hoofd ziet vliegen. Het lijkt dan ook een onmogelijke taak om de wereld van Skyrim om te buigen naar je wil, maar dat is juist de fantastische uitdaging die je te wachten staat. Onderweg zal je memorabele personages in grote mate ontmoeten en onvergetelijke momenten beleven. Het is dan ook zeker één van de beste open world games op de Switch.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Er is zonder twijfel maar één game die we op de eerste plaats kunnen zetten in onze lijst met beste open world games voor de Switch en dat is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game wist letterlijk een frisse wind door het open wereld genre te blazen door je de mogelijkheid geven om alles te doen wat je hartje begeert. Zo kun je overal op klimmen en is er meer dan genoeg om te ontdekken in de levende wereld van Hyrule.

  Daarnaast kun je de natuurwetten aan je laars lappen en in je voordeel gebruiken. Zo kun je schepen laten vliegen, vijanden elektrocuteren en nog veel meer. Breath of the Wild is de ideale game voor iedereen die zin heeft in een avontuur vol grandioze ontdekkingen en staat daarom op de eerste plaats in onze lijst met beste open world games voor de Switch.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch en Wii U.

  De beste open world Switch games zijn grandioos!

  Met de beste open world games op de Switch ben je honderden uren zoet. Daarnaast is de Switch nog niet eens twee jaar oud, dus kunnen er nog vele, fantastische games uitkomen op het systeem. Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete open world game op de Switch is.

  South Park: The Fractured But Whole

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.