Top 10 beste open world games om naar uit te kijken

  Dit zijn de tien beste open world games om naar uit te kijken de komende jaren. Gamers kunnen de laatste jaren hun genot niet op met het grote aantal open wereld games dat op de markt verschijnt. Wij zetten de tien beste open world games om naar uit te kijken voor je op een rijtje!

  In deze lijst met beste open world games om naar uit te kijken kun je de grootste toppers van de komende tijd verwachten. Wel moeten de games een grote, open wereld bevatten en daardoor vallen er ook al snel een aantal games af. Verwacht hier dan ook geen Final Fantasy VII Remake, want daarvan is het tot op de dag van vandaag niet zeker of het de titel een open wereld gaat bevatten.

  10. The Elder Scrolls VI

  Wel kunnen we er vanuit gaan dat het volgende deel in The Elder Scrolls een open wereld gaat bevatten. Je hoeft alleen maar terug te kijken naar de eerdere games in de reeks: Morrowind, Oblivion en Skyrim. Die laatste wordt tot op de dag van vandaag nog steeds kapot gespeeld. Hoewel we tot nu toe alleen nog maar een kleine teaser van de game hebben gezien, spreekt de status van deze legendarische reeks voor zich en kunnen we niet anders dan de game meenemen in deze lijst met beste open world games om in de gaten te houden.

  Die kleine teaser bevat namelijk ook al hints over de setting van het volgende deel in The Elder Scrolls volgens Todd Howard, de regisseur van de game. Online wordt gespeculeerd dat de setting High Rock zal worden, maar die regio is in een eerder game al een keer bezocht. Als er een nieuwe locatie aangedaan wordt voor het zesde deel wordt het volgens de fans met een Sherlock Holmes-mindset de regio Yokuda voordat deze naar de diepste krochten van de oceaan zonk. Het moge duidelijk zijn dat een mogelijke locatie al genoeg reden is om uit te kijken naar de game voor velen en dat terwijl The Elder Scrolls VI op het moment nog geen releasedatum heeft.

  9. Dying Light 2

  Ook Dying Light 2 heeft tot op de dag van vandaag nog geen releasedatum gekregen, maar dat is geen reden om niet naar de game uit te kijken. Het verrassend goede eerste deel van deze survival horror game gaf je een grote, met zombies gevulde wereld om te ontdekken. Dat ging gepaard met een flinke dosis angst en adrenaline, omdat de personificatie van de dood letterlijk om elk hoekje verscholen zat.

  Het tweede deel belooft voor dezelfde stijl te gaan, maar dan een maatje groter en dat is reden genoeg om deze game in het lijstje met beste open world games om naar uit te kijken te zetten. De trailer tijdens E3 2018 toonde al dat keuzes een grotere rol gaan spelen in het vervolg en dat parkour terugkeert. Zombies zijn in het vervolg alleen niet meer de enige vijand, want er zijn ook verschillende vijandige bandieten die op jacht zijn naar overlevingsmiddelen. Dat betekent dat de dreiging nu van zowel de mensheid als de ondoden komt!

  Dying Light 2 komt op de PlayStation 4, Xbox One en PC uit, maar wanneer is nog niet bekend.

  8. Biomutant

  In Biomutant hoef je gelukkig niet bang te zijn voor hordes aan ondoden. Deze actie-RPG van THQ Nordic laat je namelijk spelen als een coole wasbeer met een ooglapje die een open wereld vol gemuteerde beesten moet zien te overleven. Dit doet hij met een scala aan wapens die je in de wereld kunt vinden en in elkaar kunt knutselen. Dit is dan ook zeker niet je typische wasbeer, maar het wordt nog gekker.

  Je kunt deze wasbeer naar eigen wens aanpassen als het aankomt op grootte, sekse en zelfs de dikte van zijn schattige vacht. Dit heeft vervolgens allemaal invloed op de gameplay, want als je voor een dun, ondervoed scharminkel gaat ben je een stuk sneller bijvoorbeeld. Het zorgt er ook voor dat je een stuk minder schade kunt incasseren van de dodelijke open wereld. Het is in ieder geval zeker dat Biomutant één van de beste open world games is om je oog op te houden de komende tijd, want de game komt deze zomer uit op de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  7. Pokémon Sword & Shield

  Plek zeven van de lijst met beste open world games om naar uit te kijken wordt opgevuld met de nieuwe Pokémon-games. Technisch gezien zijn Sword en Shield twee verschillende games, maar de 23-jarige reeks kennende zullen de verschillen tussen de twee minimaal zijn. Hoogstens zijn er een paar Pokémon exclusief in het ene deel die je vervolgens moet ruilen met iemand die de andere versie heeft. Dat laatste is alleen nog niet zeker voor nu.

  Wat wel zeker is, is dat Sword & Shield de achtste generatie Pokémon met zich meebrengt en dat je door een volledig nieuwe regio mag struinen. Dit keer wordt de Galar-regio aangedaan die al snel doet denken aan het Verenigd Koninkrijk en jij bent zo vrij als een Pidgey om die naar hartenlust te verkennen. Natuurlijk is je doel nog wel steeds om ze allemaal te vangen en dat vooruitzicht is precies waarom dit één van de beste open world games is om naar uit te kijken.

  Pokémon Sword komt uit op de Nintendo Switch dit najaar. Hetzelfde geldt voor Pokémon Shield.

  6. Ghost of Tsushima

  Ghost of Tsushima is ook één van de beste open world games om naar uit te kijken, maar dan wel om een hele andere reden. Namelijk vanwege het pracht en praal dat de trailers tot nu toe voorschotelen. Het vooruitzicht van spetterende beelden ten tijde van de eerste Mongoolse invasie in Japan is al een goede reden om naar de game uit te kijken, maar daar houdt het niet op.

  De game wordt ontwikkeld door de makers van inFamous, Sucker Punch, die er met de eerdergenoemde serie voor wist te zorgen dat je je voelde als een superheld. Ditmaal moet je het gevoel krijgen dat je de laatste samurai bent op het eiland Tsushima door er op los te hakken met je katana. Dit hakken brengt je slechts zover en daarom heb je als samurai ook beschikking tot een geheime vechttechniek, The Way of the Ghost, die je moet gaan gebruiken tegen de Mongolen. Ghost of Tsushima heeft op het moment nog geen releasedatum en komt exclusief uit op de PlayStation 4.

  5. RAGE 2

  Nog net binnen de top vijf van de beste open world games om naar uit te kijken valt RAGE 2, de nieuwe game Avalanche Studios (bekend van Just Cause en Mad Max). In deze kleurrijke, post-apocalyptische wereld kun je alles overhoop schieten terwijl je beschikking hebt over de meest bizarre krachten. Zo toonde de trailers als dat het mogelijk is om met wat lijkt op een telekinetische stoot iemand zijn hoofd te laten exploderen.

  Het vechten in first-person is alleen maar een klein onderdeel van de game, want deze kleurrijke open wereld is jouw zandbak om in te graven en reken er maar op dat deze groot is. Deze kun je met de meest buitensporige wagens ontdekken, maar pas wel op dat je vierwieler niet onder vuur genomen wordt. De gevechten gaan onderweg namelijk gewoon door en vanaf 14 mei kun je dat zelf ervaren!

  RAGE 2 komt op 14 mei uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Days Gone

  Days Gone valt net buiten de top drie beste open world games om naar uit te kijken, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de game. In tegenstelling zelfs, de game ziet er ontzettend goed uit en de wereld zit vol dodelijke gevaren die je gaat ontdekken. Nadat een dodelijk virus een groot deel van de mensheid heeft omgetoverd tot freakers, is het aan Deacon om zich een weg te banen door het dodelijke terrein.

  Dit doet hij met zijn mechanische tweewieler die hem uit flink wat benauwde situaties kan halen. Met de benenwagen wordt het namelijk wel lastig om een geïnfecteerde beer te ontvluchten en een horde freakers (de term voor de geïnfecteerden) voorblijven zal ook moeilijk worden. Pak daarom maar mooi de beruchte brommer van Deacon vanaf 26 april, want vanaf die datum is de game exclusief verkrijgbaar op de PlayStation 4.

  3. The Outer Worlds

  Het brons in de lijst met beste open world games gaat naar The Outer Worlds, de nieuwe game van Obsidian Entertainment (bekend van Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth). In de nieuwe open wereld die Obsidian ons voorschotelt, heb je de mogelijkheid om een universum vol met door bedrijven gekoloniseerde planeten te ontdekken. Er lijkt alleen meer achter deze bedrijven te zitten en het is aan jou om te ontdekken of er kwade bedoelingen achter de schermen zijn.

  Dit doe je vanuit first-person met een scala aan wapens die je gebruikt tijdens het vechten. Ook moet je vechten met je eigen brein, want de game zit vol met keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. Verwacht daarom maar dat The Outer Worlds je volledig weet op te slokken wanneer de game ergens in 2019 uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Borderlands 3

  Het zilver in deze lijst met beste open world games om naar uit te kijken gaat naar het recentelijk aangekondigde Borderlands 3. De game werd tijdens PAX East onthuld tot vreugde van veel fans en dat heeft natuurlijk een goede reden. De Borderlands-games staan bekend om hun levendige (en vooral ook grappige) open wereld die boordevol zitten met geheimen om te ontdekken.

  Het derde deel is dan ook langverwacht, want de laatste Borderlands-game stamt alweer uit oktober 2014 als we collecties niet meerekenen. In 2015 kwam namelijk nog The Handsome Collection uit op de PlayStation 4 en Xbox One die ons de avonturen in Pandora nog een keer mee liet maken. Nu het derde deel onderweg is, kunnen we dan ook niets anders dan halsreikend naar de titel uitkijken en dat is dan ook reden dat het één van de beste open world games is om naar uit te kijken.

  1. Cyberpunk 2077

  Er kan er natuurlijk maar één gekroond worden tot koning als we het hebben over de beste open world games om naar uit te kijken. De kroon gaat naar Cyberpunk 2077, de nieuwe RPG van CD Projekt RED (makers van The Witcher III), waarin je als huurling V het grote Night City kunt verkennen. De stad is opgedeeld in zes unieke districten met een futuristisch sausje dat je als de wiedeweerga wil ontdekken.

  In tegenstelling tot The Witcher III: Wild Hunt doe je dit alleen niet vanuit het derdepersoonsperspectief, maar vanuit first-person. Dit betekent alleen niet direct dat Cyberpunk 2077 gezien moet worden als een shooter, want de game zit vol met mechanics die je van een diepgaande RPG verwacht. Zo kun je je arsenaal uitbreiden met cybernetische implantaten die ervoor zorgen dat je met een metalen klauw vijanden kunt openrijten. Cyberpunk 2077 heeft op dit moment nog geen releasedatum, maar komt in ieder geval uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Geen fan van de beste open world games om naar uit te kijken?

  Grote, gedetailleerde werelden die je in de beste open world games om naar uit te kijken tegenkomt, zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er een oplossing. We hebben namelijk ook de tien beste RPG games om naar uit te kijken voor je op een rijtje gezet.

  The Elder Scrolls VI

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.