Assassins Creed 3 Remastered Review - Flink wat remastered content

  Assassins Creed fans mogen er weer aan geloven. Het ondertussen zeven jaar oude Assassins Creed 3 krijgt een remastered editie en daarom is het tijd om een review. Is het echt broodnodig om deze opgepoetste versie in huis te halen, of voldoet het ook gewoon om de oude variant eens flink af te stoffen?

  Met Assassin's Creed III Remastered gaan we op avontuur in het Amerika van 1775. Een roerige tijd, waarin veel gebeurt. Als het personage Conor jaag jij op een heleboel vijanden die er andere ideeën op nahouden dan jij. Dat doe je in een grote open wereld bestaande uit steden maar ook grote wildernissen zoals bossen. Daarnaast sla je met de Asassin's Creed III remaster maar liefst twee vliegen in éen klap. Liberation HD is namelijk ook aan deze mix toegevoegd, wat je nog een extra verhaal met in de hoofdrol Aveline voorschotelt.

  Vele uren plezier

  Het is al een flinke tijd geleden (2012!) sinds het avontuur van Asassin's Creed III startte. Het spel kwam toentertijd al op een heleboel verschillende platformen uit en werd dan ook door een enorme hoeveelheid spelers gespeeld. Terecht! Het was een goed spel waarin je al een flink aantal uren aan plezier kon stoppen. Niet alleen was er een intens lang verhaal waar jij je als speler helemaal in vast kon bijten, ook werd er een flink beroep gedaan op je vrije tijd als je alle extra’s binnen het spel wilde behalen. Het verhaal van de hoofdgame beslaat toch met gemak vijftien a twintig uur van jouw vrije tijd. En dan heb je het nog niet uitgespeeld.

  Al die gameplaytijd wil Ubisoft je een grafisch verbeterde versie van Assassin's Creed 3 voorschotelen. Dit is te zien, want in vergelijking met de oude game voelt alles net wat scherper en beter belicht aan. Het spel is in grote lijnen voorzien van nieuwe textures die die ervaring moeten opkrikken, zeker voor de PlayStation 4 Pro, Xbox One X of high-end PC. Op een oudere console ziet de upgrade er niet bijzonder uit.

  Assassins Creed 3 Remastered review

  Een poetsdoekje

  Als je verder kijkt dan het poetsdoekje, wordt duidelijk dat het niet meer de meest moderne game is van eerder. Voornamelijk tijdens het lopen door de intens grote spelwereld, valt het op dat op de achtergrond vaak nog een heleboel verschillende objecten worden geladen. Ook tijdens de cut scenes is er ruimte voor betering. Deze lopen niet altijd even vloeiend en daardoor voelt deze game toch nog wel een beetje aan als 2012.. Een poetsdoekje is niet alles. Alhoewel textures verbeterd zijn, word je soms nog wel even uit het avontuur gehaald wanneer tijdens cut scenes de monden van personages niet synchroon lopen met de tekst. Iets wat nu harder opvalt dan vroeger.

  Voornamelijk in Assassin's Creed III Liberation, de Vita-game die als bonus ook nog is geremastered, merk je dat een poetsdoekje niet alles is. Qua gameplay valt het voornamelijk op dat de game van de wat oudere stempel is en eigenlijk is ontworpen als een handheld-game. Zo voelt het spel toch wat meer lineair aan dan je van de andere titels gewend bent. Toch is dit een leuke titel om eventjes mee te pakken en in de huid van een andere hoofdrolspeler te kruipen. Zo ontrolt zich weer een nieuw verhaal wat interessant is om te ontdekken. Voornamelijk als je nooit in het bezit bent geweest van een PlayStation Vita en daarom ook nooit de sfeer van deze Assassin's Creed-game hebt kunnen proeven.

  Assassins Creed 3 Remastered review

  Verbeterde gameplay

  Het gros van de tijd experimenteer je daarentegen eerst met de verbeterde gameplay van de hoofdgame. Zo heeft Ubisoft enkele veranderingen doorgevoerd die dit nieuwe spel toch net iets meer in lijn proberen te brengen met de Assassin's Creed-games zoals we ze vandaag de dag kennen. Zo geeft deze remaster je veel meer opties als het gaat om het toepassen van stealth. Dit geeft een hoop extra voldoening wanneer je vijanden wilt besluipen om ze daarna uit de weg te kunnen ruimen. Op die manier wordt alles wat verbeterd doordat je door struiken kruipt, kunt fluiten en nu de optie krijgt om twee mannen in één keer neer te steken.

  Daarnaast wordt dit spel wat overzichtelijker gemaakt door een verbeterde minimap. De verbeteringen zijn zo subtiel erin verwerkt dat het aanvoelt alsof ze er altijd al waren: vijanden laten nu namelijk zien in welke richting ze lopen. Handig als je wilt voorspellen wat de beste manier is om ze met een verrassingsaanval van achteren uit te voeren. Zo hoef je niet telkens door vijanden per ongeluk ontdekt te worden. Word je toch ontdekt, dan worden op de minimap schuilplekken aangegeven, zodat je snel weg kunt duiken. Blijf je daar lang genoeg (en word je schuilplek niet ontdekt) dan ben je veilig voor zolang het duurt.

  Assassins Creed 3 Remastered review

  Opnieuw ontdekken?

  Die kleine nieuwe gameplaymogelijkheden plus de herbeleving van het verhaal, maken het interessant om deze remaster een nieuwe kans te geven. Zo ben je uren bezig met het (her)ontdekken van Conors (Assassin's Creed III) en Aveline (Assassins Creed: Liberation) avonturen. Mocht je daarmee klaar zijn dan kun je ook nog aan de slag met drie bonusscenario’s. Zo voegt deze remaster drie Assassins Creed III downloadbare content aan de hele beleving toe. Al met al garandeert dit je ervan dat, wanneer je eenmaal van de hoofdgame geniet, eigenlijk uren aan toffe content hebt waar je dagenlang zoet mee bent.

  Mocht je verveeld raken met de missies die je worden geboden, dan valt er nog een heleboel in de spelwereld van de twee Assassin's Creed games te beleven. Zo kun je nog minigames spelen zoals één of ander maf schaakspel, kun je nog op zoek gaan naar tal van extra’s. Typisch voor Assassins Creed heeft deeltje drie namelijk ook weer heel veel zijmissies en voorwerpen om te vinden. Bedenk dat je daarbij verschillende interessante spelomgevingen als Boston, en New York. Met Desmond Miles treed je ook regelmatig buiten de Animus, waardoor je ook missies in het heden moet voltooien.

  Assassins Creed 3 Remastered review

  Assassins Creed 3 Remastered Review – snelle remaster

  Heb geen torenhoge verwachten van deze remaster! Aan alle kanten is te zien dat dit een remaster is van toch een wat verouderd spel. Dat wil daarentegen niet zeggen dat je geen plezier aan deze game kunt beleven. Het is tof om opnieuw in de avonturen van Assassin's Creed 3 en Liberation te duiken. Het verhaal is intens goed uitgewerkt waardoor je zelfs bij het opnieuw spelen van het verhaal weer nieuwe dingen opvallen. Deze remaster is een leuk tussendoortje als je op de betere titels bent uitgekeken. Geen must have.

  Aan content hoef je niet tekort te komen met deel 3, Liberation en flink wat downloadbare content. Deze remaster geeft het completere plaatje. Al kun je er ook nog prima mee door als je de oude versie lekker afstoft. Dit pakket heb je niet binnen een weekendje uitgespeeld.

  Assassins Creed 3 Remastered wordt aangeboden als onderdeel van de Assassins Creed Odyssey Season Pass. Ook is deze los verkrijgbaar voor ongeveer 39,99 euro.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Hele game, Liberation plus downloadbare content
  • Uren aan gameplay door twee games
  • Verbeteringen doorgevoerd in stealth
  • 4K HDR op PS4 Pro, Xbox One X en PC
  • Veel locaties om te (her)ontdekken
  • Verbeterde minimap
  • Springers tijdens de cut scenes
  • Duidelijk een wat oudere game qua prestaties
  • Soms zwakke framerate

  Assassin's Creed III Remastered

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.