Borderlands 3 trailer breakdown - Alles wat je moet weten over deze titel

  Op 28 maart heeft Gearbox de eerste trailer naar buiten gebracht van Borderlands 3. Lang hebben we moeten wachten en is er gespeculeerd over de game, maar nu hebben we eindelijk beelden gekregen. Lees hier alles wat je moet weten over de Borderlands 3 trailer.

  10. Voertuigen

  We starten onze Borderlands 3 trailer breakdown met voertuigen. In Borderlands 2 hadden we natuurlijk de buggy, waar je verschillende wapens op kon monteren, maar in Borderlands 3 zullen we meer verschillende voertuigen gaan zien. Naast de standaard-auto die we ook in Borderlands 2 zien, zien we in de trailer van Borderlands 3 ook een monowiel-achtig voertuig.

  Naast dit zien we de buggy ook met een ander soort banden. Deze geven hints naar de mogelijkheid om volledig of deels te kunnen vliegen in de wereld van Borderlands 3. Deze wereld zal trouwens niet alleen bestaan uit Pandora, wat we in de trailer kunnen zien.

  9. Nieuwe wapensoorten

  Borderlands kent een enorme hoeveelheid aan ludieke wapens. De Borderlands 3 trailer doet hier nog een schepje bovenop. In een zeer korte scène zien we de speelbare Siren-klasse met een wapen, waar flesjes blauwe prut aan vast zitten. Dit zal waarschijnlijk een nieuw element in de game worden.

  De trailer wordt afgesloten met een geweer wat o’zo schattig rond paradeert op zijn eigen twee mechanische beentjes. Heb je handen te weinig voor al je wapens? Borderlands 3 heeft hier een oplossing voor.

  8. Nieuwe werelden

  Je leest het goed, Borderlands 3 zal hoogstwaarschijnlijk meerdere werelden bevatten. In de Borderlands 3 features die wij willen zien werd dit ook al aangekaart, maar we kunnen er nu vrijwel zeker van zijn dat dit gaat gebeuren. De Borderlands 3 trailer vindt namelijk op een aantal verschillende locaties plaats. Zo zien we omgevingen die je kunt vergelijken met de woeste wildernis van Pandora, maar ook extreem andere werelden.

  Het contrast wordt in de trailer gelegd met een extreem grote metropolische omgeving, die je kunt vergelijken met de wereld van Blade Runner. Het lijkt ons sterk dat deze en nog meer omgevingen op dezelfde wereld zijn.

  7. Tijdspanne

  Over de tijd waarin Borderlands 3 zich afspeelt is eigenlijk niks bekend. De enige aanwijzing die we uit de Borderlands 3 trailer kunnen halen is een oude bekende. We zien namelijk Tiny Tina, die iets minder Tiny is geworden. In Borderlands 2 wordt zij geïntroduceerd als de gevaarlijkste 13-jarige ooit.

  De nieuwe trailer van Borderlands 3 maakt plaats voor een opgegroeide Tina, die waarschijnlijk mentaal nog steeds in de luier zit. We zien haar namelijk dansen met één van haar knuffelkonijnen. Tina is zeker uit haar tienerjaren en hieruit kunnen we halen dat Borderlands 3 minimaal 7 jaar na de gebeurtenissen van Borderlands 2 plaats zal vinden.

  6. Oude karakters

  Naast nieuwe slechteriken en Vault Hunters zien we ook veel oude bekenden terug in de Borderlands 3 trailer. Eerder bespraken we al de verschijning van Tiny Tina, maar zij is zeker niet de enige. Zer0, Maya, Brick, Mordecai, Moxxi, Sir Hammerlock, Lilith en gelukkig ook ClapTrap zijn van de partij in Borderlands 3. Welke rol zij zullen gaan spelen is niet duidelijk.

  Niet ieder karakter zal even zwaartellen voor het verhaal van Borderlands 3. Waarschijnlijk zullen de Sirens uit Borderlands 1 en 2 het meest in beeld komen. Lilith is in de trailer namelijk meerdere malen te zien, waar zij samen met de grote slechteriken in beeld is.

  5. Lilith mist haar Siren tattoos

  De Borderlands 3 trailer kent meerdere Sirens. Zo zien we Maya uit Borderlands 2 met lang haar (Wat haar overigens zeer goed staat) en natuurlijk ook Lilith. Wat opmerkelijk is is dat Lilith aan het begin van de trailer in volle glorie te zien is met zelfs haar rode vuur-vleugels, maar naarmate de trailer vordert zijn haar tattoos nergens te bekennen.

  In een scene uit de trailer zien we de Big Baddies op de achtergrond, waar Lilith op de grond kruipt naar wat lijkt op een Vault Key. Nu is dit al op zich een belangrijk iets, maar nog vele mate interessanter is dat zij nu geen van haar blauwe tattoos heeft. Wie weet hebben de grote slechteriken wel de mogelijkheid om een Siren van haar krachten te beroven. Geen goed nieuws voor de dames.

  4. Tales From The Borderlands doet ook mee

  Zoals we al eerder hebben vermeld zullen er veel van de oude Borderlands-karakters te zien zijn in Borderlands 3. Een leuke verrassing was ook dat we zelfs een personage uit Tales From The Borderlands zagen. Rhys, de CEO van Atlas zien we samen met Zer0 in een kamertje, waar hij wordt vergezeld door Crimson Raider-agenten. Niet gek, aangezien de Crimson Raiders onderdeel zijn van Atlas.

  Rhys was één van de speelbare karakters in de Telltale game Tales From The Borderlands. Hij droomde ervan om de nieuwe Handsome Jack te worden en werd uiteindelijk de CEO van Atlas.

  3. Nieuwe vijanden

  Een zeer belangrijk aspect van de Borderlands zijn de vijanden. Naast de klassieke Psycho’s en vijanden bekend uit vorige delen zien we een aantal nieuwe vijanden waar we tegen zullen moeten strijden. Zo zien we vijanden van vlees en bloed als dino’s die vuur spuwen en krijgen we ook een blik op de mechanische monsters in Borderlands 3.

  Wat opvalt aan deze mechanische vijanden is dat zij hetzelfde kleurenschema hebben als de MALIWAN-wapens in Borderlands. Waarschijnlijk zullen deze tegenstanders eigendom zijn van de coöperatie. Zij worden vergezeld door zwevende bollen die waarschijnlijk dienen als helers of schilden.

  2. Nieuwe Vault Hunters

  Een Borderlands-game is natuurlijk niet compleet zonder de speelbare karakters. Net als in vorige delen zul je aan het begin van Borderlands 3 kunnen kiezen uit vier Vault Hunters. In de Borderlands 3 trailer krijgen we al een voorproefje van wat de unieke skills zullen zijn voor elk van deze personages.

  We zien een duidelijke Siren die onder andere magische handen kan oproepen om de vijand te vermorzelen (Wat er intens cool uitziet). Ook krijgen we een klasse die je kunt vergelijken met Zer0 uit Borderlands 2. Deze kan namelijk een holografische dubbelganger oproepen om waarschijnlijk de vijand af te leiden. Het tweede vrouwelijke karakter kan een gigantische Mech oproepen, waar andere karakters ook gebruik van kunnen maken.

  Als laatste zien we de meest opvallende klasse. In eerste instantie zou je deze vergelijken met de Gunzerker uit BL2, maar wat opvalt is dat in een scène van de trailer dit personage te zien is met op de achtergrond een aantal monsters. Deze hebben allemaal een soortgelijk kleurenschema en hebben een aantal van dezelfde lichaamseigenschappen van de Vault Hunter. Hoogstwaarschijnlijk zal dit een soort Nechromancer of Beastmaster-klasse worden, waar je monsters voor je laat vechten.

  1. Big Baddies

  Iedereen die ook maar iets heeft met de Borderlands-franchise kent Handsome Jack wel. De sadistische slechterik doet alles eraan om de Vault Hunters tegen te werken. In Borderlands 3 zal de rol van Big Baddie worden overgenomen door twee karakters. Deze hebben een zeer stoer, alternatief uiterlijk en zullen zeker voor problemen gaan zorgen.

  Het vrouwelijke personage is duidelijk een Siren, wat van haar tattoos is af te leiden. In een wereld waar de Sirens allemaal vrouwelijk zijn valt het op dat het mannelijke personage ook soortgelijke tattoos heeft. Deze zijn weliswaar rood, maar wie weet gaan we een mannelijke Siren zien in Borderlands 3. Oh ja, hij heeft ook een coole mechanische arm waarmee schedels als een pakje boter aanvoelen. Het stel leidt een soort cult die zichzelf The Children of The Vault noemen.

  Borderlands 3 trailer breakdown

  Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten uit de Borderlands 3 trailer. Wanneer de titel uit zal komen is nog niet duidelijk. Tot nu toe moeten we het doen met de eerste officiële trailer die tijdens Pax East 2019 bekend werd gemaakt.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.