Beste Nintendo Switch ports - Deze moet je alsnog spelen

Article
maandag, 07 mei 2018 om 13:39
xgn google image
Veel Nintendo games genieten een tweede leven. Terwijl ze op de Wii U geen groot publiek aantrokken, probeert Nintendo het opnieuw op de veel populairdere Switch. Met succes. Dit zijn de beste Nintendo Switch ports.
Met deze titels zien we pas het begin. Er komen namelijk nog veel meer titels naar de Switch. Captain Toad: Treasure Tracker krijgt een re-release en ook Hyrule Warriors krijgt een definitive edition op de Nintendo Switch. Maar voor nu zetten we onze vijf favoriete Switch ports op een rijtje.

5. Donkey Kong Country Tropical Freeze

We beginnen deze lijst met beste Nintendo Switch ports met Donkey Kong. Deze aap wist al velen harten te veroveren op de Wii U, maar doet dit al helemaal op de veel meer spelers tellende Nintendo Switch. In dit deel moet hij er alles aan doen om ijsvikingen te verjagen die zijn hele eiland in een grote ijsberg veranderen.
Je kunt uren vertoeven met het verzamelen van van alles. Eet veel bananen, want bananen zijn gezond. Donkey Kong zal dus bijzonder gezond zijn, want naast door platformers rennen, afschoten worden uit tonnen, het plat stampen van vijanden en hard vooruit stompen op een neushoorn, blijft deze aap bezig met het verzamelen van bananen. En als je geen bananen verzamelt ben je uren bezig met het vinden van de andere collectibles.
Je kunt je ook urenlang vermaken door de toffe levels die het spel biedt: met een tof 2.5D-level design weet het spel veel diepte te bieden (zowel in gameplay als visueel) en met de komst van Funky Kong naar deze port is het duidelijk dat deze game een hoog cijfer verdiende in onze Donkey Kong Country Tropical Freeze review.
130955

4. Skyrim

De game is al jaren oud en al jarenlang wordt hij naar verschillende apparaten gebracht. Hoewel er nooit een port naar de Nintendo Wii U is gekomen, is de Nintendo Switch nu wel aan de beurt. En dat hebben we geweten, want Skyrim was wederom weer een knaller. In onze Skyrim Switch review kreeg de titel maar liefst een 8.5.
Skyrim wordt voornamelijk geprezen om de vele uren gameplay die het biedt. Elke iteratie is de game weer een beetje verbeterd. Zodoende is de game ook een heleboel content rijker geworden, wat ervoor zorgt dat je er heel lang mee bezig kunt zijn. En als je dan al die content ook nog eens on the go kunt spelen is het helemaal feest.
Skyrim is niet een typische Nintendo game, toch heeft hij ook op de Nintendo Switch zo zijn doelgroep. De game ziet er, zeker voor een Nintendo Switch-titel, grafisch ook gelikt uit.
130956 1

3. Rayman Legends Definitive Edition

Ook Rayman is opnieuw op de Nintendo Switch verschenen. Geen gekke zet, want op de Wii U wist de game niet zoveel succes te behalen. Doordat de Wii U-release toentertijd werd uitgesteld tot na de PlayStation en Xbox versies, heeft Rayman veel Wii U-gamers dan ook zwaar teleurgesteld. Het duurde dan ook niet lang voor de game in de uitverkoop belande.
Nu krijgt dit toffe avontuur toch nog een kans tussen de Nintendo Switch ports. Ondanks dat veel mensen de game mis hebben gelopen, is deze namelijk wel heel goed. Eerder hebben wij de game al onder handen genomen en beoordeelden wij Rayman Legends zelfs met een 8.5 in onze Rayman Legends Definitive Edition review.
Rayman Legends is voornamelijk interessant omdat het ons terugbrengt naar de roots van Rayman. Waar Rayman een tijdje de plank missloeg met de vele Rabbits-titels, wist Rayman Legends eindelijk weer een platformavontuur neer te zetten waar door jong en oud van kan worden genoten. Het is gewoonweg tof om in-game met de verschillende maffe personages uit Rayman te spelen.
130957

2. Bayonetta 2 (en 1)

We zijn al bijna aan het einde van deze lijst met Switch ports. Maar eerst nog Bayonetta 2!
Zowel Bayonetta 1 als Bayonetta 2 zijn opnieuw uitgekomen op de Nintendo Switch. Het was doen ook eventjes een twijfelpunt welke van de twee in deze lijst zal worden opgenomen, want beiden in deze lijst opnemen en dan bij allebei ongeveer hetzelfde verhaal vertellen, is natuurlijk een beetje zonde. Uiteindelijk is er gekozen voor Bayonetta 2 omdat de game voortborduurt op deel 1, maar daarnaast ook een paar verbeteringen weet door te voeren.
In Bayonetta 2 review gaven we het spel voor de Nintendo Switch een vrij hoog cijfer: de game kreeg maar liefst een 9.0. De game schotelt een goede dosis hack- en slash voor waarbij je met je Umbra Witch lekker los kunt meppen op de verschillende engelen uit de hemelen. Je moet ook wel, want als je ze niet van je af weet te slaan, zullen ze je te grazen nemen. De engelen zijn namelijk naar de aarde gestuurd vanwege jou.
Bayonetta is geen typische Nintendo game, maar weet net als Skyrim uit deze lijst net weer een wat andere doelgroep aan te spreken. Naast alle schattige kindvriendelijke games waar Nintendo groot mee is geworden, heeft de sexy Bayonetta ook een plaats veroverd als exclusieve Nintendo-titel. Mooi tijd voor een derde deel in de serie!
130958

1. Mario Kart 8 Deluxe als beste van de Switch ports

En last but not least komt Mario nog even langsracen in deze lijst met Nintendo Switch ports!
We sluiten deze lijst af met misschien wel één van de beste Nintendo titels die de Wii U en Switch ooit hebben gehad: Mario Kart 8. Zelfs voor mensen die de Wii U-versie allang hebben gespeeld, biedt de makkelijke manier waarop co-op kan worden gespeeld op de Switch voor uren nieuw speelplezier. Mario Kart 8 Deluxe vindt namelijk zijn kracht in je vrienden lastigvallen met blauwe en rode schildjes, bananen en inkt in hun gezicht.
Het mooie aan Mario Kart 8 Deluxe is dat je direct met een compleet pakket start. Je hoeft niet eerst alles vrij te spelen, je kunt direct racen op de vele circuits die het spel kent. En dat natuurlijk ook nog met de meest toffe personages die het Mario universum kent. En het wordt steeds completer: de Nintendo Switch bevat alle DLC van de Wii U, waardoor je ook met Link en de Animal Crossing Villagers kunt racen.
In ieder geval wist Mario Kart 8 Deluxe in onze review ook al het hoogste te scoren van alle titels op deze lijst met beste Nintendo Switch ports. De game kreeg een verdiende 9.0. Tijd om in co-op je vrienden en familie eens in te maken.