Gratis hooikoorts apps - Klink niet als een trompetterende olifant!

Article
maandag, 07 mei 2018 om 12:33
gratis hooikoorts apps klink niet meer als een trompetterende olifant 130917
Snotteren, snuiten, niezen. Bah, de broekzakken zitten al vol met zakdoeken en dan moet je die snottebel dus maar afvegen aan een stukje papier dat al aanvoelt alsof je het net uit een bak water hebt gegrist. Wees daarom voorbereid met deze gratis hooikoorts apps.
Alle gratis hooikoorts apps uit deze lijst zijn verkrijgbaar op Android.

Hooikoortsrader

De eerste app laat je precies zien welke plekken van Nederland je moet vermijden als je een allergie hebt voor die vervelende pollen. Met één blik op de kaart weet je bijvoorbeeld dat Limburg een enorm risico vormt om je een snotterneus te bezorgen en wordt in één opslag duidelijk dat je het beste een vakantie op de Waddeneilanden kunt boeken.
gratis hooikoorts app
Het mooie aan de app is dat je naar voorspellingen kunt kijken die vrij ver in de toekomst liggen. Zo kun je kijken naar de verwachtingen van de komende 3 uur maar ook 5 dagen vooruit kijken. Natuurlijk blijft de Hooikoortsradar iets wat je met een korreltje zout moet nemen. De voorspellingen zijn net zo betrouwbaar als het weer.
Het mindere aan deze applicatie is dat je niet weet welke pollen er in de lucht hangen. Niet elk soort pol is namelijk relevant voor een hooikoortspatiënt. Alhoewel je van de ene pol als een olifant zult snuiten, heb je misschien van de andere pol eigenlijk vrijwel geen last.

Pollennieuws

Een andere app die je kan helpen in je missie om die snottebellen niet aan je neus te laten hangen, is Pollennieuws. Deze app biedt soortgelijke functionaliteiten als de eerder genoemde Hooikoortsrader. Zo kun je ook zien in welke gebieden op het moment de meeste pollen in de lucht hangen. Ook hier zien we dat we op het moment van schrijven op de Waddeneilanden de meeste kans hebben anderen niet doof te tetteren met ons genies.
gratis hooikoorts app
Hoewel je hier niet zo makkelijk naar verwachtingen kunt zoeken als bij de vorige applicatie, geeft Pollennieuws je wel meer informatie over andere zaken rondom dat rottige neusirriterende stuifmeel. Zo kun je zelf melding maken hoeveel last je hebt van hooikoorts en kun je zien welke pollen er op dit moment in de lucht hangen. Momenteel is er sprake van veel zeer allergenen grassoorten als de Grote Vosstaart en Reukgras.

Hooikoorts & pollen App - A. Vogel Nederland

A. Vogel staat bekend om de vele geneesmiddelen die op de markt verschijnen. Sprays voor verstopte neuzen, neusdruppels, ze behoren allemaal tot het assortiment. Maar A. Vogel heeft ook haar eigen applicatie waarmee jij veilig een frisse neus kunt halen.
Via deze app is het opnieuw mogelijk om voor de hele week lang te zien hoeveel pollen er in de lucht hangen. In tegenstelling tot de vorige kaartjes is deze app een stuk minder duidelijk in welke gebieden er nu eigenlijk last is van pollen. We zien enkele rode plekken, oftewel plaatsen waar sprake is van veel pollen, maar in tegenstelling tot de vorige twee applicaties zijn de grenzen van gebieden een stuk vager.
gratis hooikoorts app
Het is verder duidelijk dat de A. Vogel applicatie enkel is gemaakt als een vorm van promotie voor haar producten. Zo is er in de app ook nog een webwinkeltje toegevoegd waardoor je oogdruppels tegen hooikoorts kunt aanschaffen. En als je het niet online wilt bestellen, geeft de app een overzicht waar je hun middeltjes allemaal kunt kopen. Juist doordat de applicatie zo een duidelijke reclame insteek heeft, heeft deze app dan ook niet de voorkeur.
Vergis je trouwens niet met het Pollenweerbericht. Deze is alleen geschikt voor België.

AllerGOGO

We sluiten deze lijst Gratis hooikoorts apps af met AllerGOGO, een app die je helpt meer grip en overzicht te krijgen over de klachten die je de afgelopen dagen ondervond. Deze app is van het Deventer Ziekenhuis en is voor kinderen tussen 7 en 16 jaar.
Als je heel specifiek weet wat jouw neus laat lopen, dan heb je pas wat aan de AllerGOGO app. Zo kun je opgeven gevoelig te zijn voor de pollen van bomen, grassen, kruiden of dat je zelfs een allergie hebt voor huismijten. De app probeert een goed beeld te schetsen wat voor klachten je hebt rondom je neus en ogen. En als de app dan alle informatie heeft verzamelt, biedt het een hulpvol stuk gereedschap in je strijdt tegen hooikoorts.
gratis hooikoorts app
Je verteld de Allergotchi hierboven enkel hoeveel last je hebt van ogen, neus en je mond. De app geeft dan zinvolle tips als je bijvoorbeeld last hebt van jeukende ogen: "probeer die jeuk niet tegen te gaan door te wrijven. Pollen aan je handen kunnen zo in je ogen terecht komen." Daarnaast kun je een dagboek bijhouden betreffende de klachten die je ervaart en de medicatie die je al gebruikt om van je probleem af te komen.
De app geeft met een cijfer aan hoe druk het nu is met pollen in de lucht. Op het moment staat deze op 5 op een schaal van 10, wat betekent dat het aantal pollen redelijk te doen is.

Geniet van het weer met gratis hooikoorts apps

Alhoewel de pollen in de lucht hangen, betekent dit ook dat het mooier weer is. De barbecue kan dus weer aan en daarom heb je ook iets aan onze lijst met beste apps voor bij de barbecue.

Populair Nieuws