Nintendo Switch platform games - De beste titels om rond te springen

Article
dinsdag, 09 april 2019 om 17:38
de beste nintendo switch plaftorm games om nu te spelen 149445
De Switch">Nintendo Switch is een geweldig console die mobiliteit combineert met een gladde game-ervaring. Thuis plaats je deze makkelijk in de tv-dock en onderweg pak je de Switch net zo makkelijk uit je tas. Dit keer gaan we dieper in op het genre waar Nintendo groot mee is geworden. Lees hier de beste Nintendo Switch platform games.

10. Shovel Knight

Op nummer 10 van onze beste Nintendo Switch platform games staat Shovel Knight. Als heldhaftige ridder ga jij op pad om jouw ontvoerde liefde uit de klauwen van een boze tovenares te redden. Tijdens je zoektocht zul je langs veel uitdagende vijanden komen. De enige manier om deze te verslaan is met een machtig wapen, iets wat de vijand doet trillen op hun benen. In Shovel Knight pak je geen magisch zwaard, nee je gebruikt een grote schep om de vijand te verslaan.
Oog in oog kom je te staan met The Order of No Quarter, wat bestaat uit acht kwade ridders. Vecht en schep je een weg door de vijanden en maak je wapens en pantser steeds sterker door schatten te zoeken en op te scheppen. Je kunt de levels van de game in verschillende volgorden spelen, wat zorgt voor een persoonlijke ervaring.
149446

9. Super Meat Boy

We blijven nog even in de sferen van een heldhaftige ridder die zijn meisje moet redden. Alleen dit keer op een iets andere manier. In Super Meat Boy ga je namelijk op pad als een zompig hompje vlees die zijn vriendinnetje gemaakt van pleisters moet redden. In de nummer 9 van onze beste platform games op de Nintendo Switch baan je een weg door extreem moeilijke levels die je keer op keer zullen verrassen.
Spring van muur tot muur, ren over velden bezaaid met kettingzagen of sprint door instortende grotten om zo naar je vriendinnetje te komen. Je zult in verschillende moeilijke werelden belanden als spookachtige ziekenhuizen of zelfs de donkerste diepten van de hel.
149447

8. Rayman Legends: Definitive Edition

De achtste plaats van onze lijst met beste platform games voor de Nintendo Switch wordt ingenomen door Rayman Legends. Wanneer Rayman, Globox en de Teensies door een bos wandelen ontdekken ze een tent met allemaal schilderijen. Later merken ze pas dat elk schilderij een portaal is naar de wereld die te zien is op het doek. In elk van deze werelden gaat het gezelschap op zoek naar de diepste en meest mysterieuze geheimen die ze maar kunnen vinden.
Net als bij de teksten van Herman Van Veen zul je moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan in de wereld van Rayman Legends. Nieuw in de Nintendo Switch-versie is ook dat je de Kung Foot-spelmodus in je eentje kunt spelen of in lokale co-op met twee consoles.
149448

7. Sonic Mania

De nummer 7 van onze lijst met beste Nintendo Switch platform games gaat naar Sonic Mania. In deze titel ervaar je een klassiek Sonic-verhaal in prachtige HD 2D-graphics. Naast dat deze titel de oude vertrouwde levels brengt van Sonic, zijn er ook gloednieuwe versies van oude bekende met veel nieuwe geheimen en sluipweggetjes.
Speel als Sonic, Tails en Knuckles terwijl je hun vaardigheden gebruikt om de altijd kwaadaardige Dr. Eggman te verslaan. De ultieme Sonic-ervaring zul je beleven tijdens het spelen van Sonic Mania op de Nintendo Switch.
149449

6. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong maakt zijn franchisedebuut op de Nintendo Switch met Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Deze titel was al te spelen op de Wii U, maar is nu ook toegevoegd aan de bibliotheek van de Nintendo Switch. De Snowmads zijn het eiland van Donkey Kong binnengevallen en het is aan de familie Kong om het gehele eiland te ontdooien.
Je speelt als verschillende karakters als Donkey Kong, Diddy Kong, Dixie Kong, Cranky Kong en Funky Kong. Je gebruikt de verschillende vaardigheden van elk karakter om zo alles van de wereld te zien. Nieuw op de Nintendo Switch-versie van de game is een relaxte makkelijke spelstand waar je als Funky Kong speelt. Hierdoor wordt de game gemakkelijker en kun je dubbele sprongen maken, langer zweven, oneindig rollen en eindeloos veel onderwaterschroeven maken.
149451

5. Celeste

Op nummer vijf van onze beste platform games op de Nintendo Switch staat Celeste. Spelers met hoogtevrees zullen niet naar beneden moeten kijken tijdens het spelen van deze titel. Je helpt Madeline namelijk om de gigantische berg Celeste Mountain te beklimmen in meer dan 700 levels.
De besturing van Celeste is vrij simpel. Je springt, sprint en klimt een weg naar de top. Naast de obstakels die de grote berg je zullen geven is het aan jou om ook obstakels binnen Madelin zelf op te lossen en help je haar ook nog is van haar hoogtevrees af.
149452

4. Kirby Star Allies

Op nummer 4 van de beste Nintendo switch platform games staat Kirby Star Allies. Ons meest favoriete roze personage wordt dit keer vergezeld door verschillende vriendjes. Deze zul je wel zelf moeten maken door hartjes naar ze te gooien en zo vriendschappen te sluiten. Naast de oude bekende zuigkrachten van Kirby heb je ook toegang tot de aanvallen van jouw vrienden. Zo kun je iemand jouw zwaard in vuur en vlam laten zetten voor extra schade.
In Kirby Star Allies bevecht je de vijanden die in de ban zijn van zwarte hartjes, die de karakters compleet overnemen en tegen anderen opzet. Zijn de levels iets te moeilijk? Kirby Star Allies kun je tot maximaal vier spelers tegelijk spelen.
149453

3. Yoshi’s Crafted World

Yoshi’s Crafted World gaat er met het brons vandoor in onze lijst met beste Nintendo Switch platform games. In een wereld, gemaakt van karton ga je op pad en neem je het op tegen Baby Bowser en zijn geniepige handlanger Kamek. Elk level zit vol met geheimen, zowel achter als voor de schermen. In Yoshi’s Crafted World kunnen we dit letterlijk nemen, aangezien we van twee kanten door de wereld heen kunnen.
Het is aan jou om de Dromenzon te repareren en vrede te herstellen op het eiland van Yoshi. Wil je dit avontuur delen met iemand anders? Dat kan, met twee Joy-Cons kun je namelijk in lokale co-op de wereld gaan ontdekken.
149454

2. Super Mario Bros. U Deluxe

Het zilver op onze lijst geven we weg aan Super Mario Bros. U Deluxe. Een van de meest klassieke Mario-games kan natuurlijk niet ontbreken bij de beste Nintendo Switch platform games. Ren, spring en stamp je door 164 2D-levels in traditionele Super Mario-stijl. Tot wel vier spelers kunnen samenwerken om zoveel mogelijk munten te verzamelen en het op te nemen tegen Bowser en zijn lakeien.
In de Switch-versie van de game zijn er ook twee nieuwe personages te besturen. Toadette en Nabbit hebben allebei eigen vaardigheden, zo ontvangt Nabbit geen schade van vijanden en verandert Toadette in Peachette als zij een superkroon gebruikt. Is Super Mario Bros. te makkelijk? Dan kun je aan het avontuur beginnen, maar dan met Luigi. De levels zijn lastiger en je hebt veel minder tijd om naar de vlag aan het einde van het level te rennen.
149455

1. Super Mario Odyssey

Het goud van de beste Nintendo Switch platform games gaat naar Super Mario Odyssey. Deze fantastische game mag natuurlijk niet ontbreken als het gaat om goede platformers. Mario Odyssey is een essentiële titel voor iedereen met een Switch en vooral degene die van platformers houdt.
De verschillende Mario-werelden hebben een 3D-sausje gekregen wat naar meer smaakt. Je hebt volledige vrijheid in de werelden en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Samen met je trouwe pet Cappy ga je opnieuw op zoek naar Peach, die in de klauwen van Bowser ligt. Cappy geeft je veel nieuwe vaardigheden om te gebruiken. Zo kun je hem gebruiken om op plaatsen te komen waar je normaal nooit kunt komen.

De beste Nintendo Switch platform games

Deze platform games moet je hebben gespeeld op de Nintendo Switch. Nintendo levert keer op keer kwaliteit met zijn Mario-titels, maar ook met de titels die zij leveren die ook in onze lijst terug te vinden zijn. Alleen aan onze nummer één zul je uren besteden om de werelden te doorkruisen, laat staan als je al deze geweldige titels gaat spelen. Al deze titels zijn te downloaden in de Nintendo E-Shop.

Populair Nieuws