De beste nieuwe LEGO sets in april 2023

Article
dinsdag, 11 april 2023 om 15:00
Het zonnetje begint weer wat te schijnen, al is het nog niet altijd bijzonder warm. Wel hangen de blockbusters van deze zomer in de lucht. Met de nieuwe LEGO sets van april kun je alvast een beetje in de stemming komen voor een paar van die films.

The New Guardians’ Ship

Binnenkort komt het verhaal van de Guardians of the Galaxy in het MCU ten einde. Dat kan LEGO natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan zonder er aandacht aan te besteden. In de nieuwe film hebben de Guardians ook weer een nieuw schip en daar is nu een LEGO set van te scoren.
Het schip heeft een wat bijzondere vorm, zeker vergeleken met de vorige schepen van de Guardians of the Galaxy. Ook naast andere echte en fysieke ruimteschepen die LEGO weleens maakt is het een opvallende vorm. Maar dat maakt hem natuurlijk alleen maar lekker herkenbaar en het bouwproces wordt er vaak ook interessanter van.
lego minecraft alexf1680616889

Minecraft Brickheadz

In de afgelopen jaren zijn er best wat LEGO sets uitgekomen die gebaseerd zijn op games. Het aanbod is nog niet enorm, maar er zijn sets van verschillende bekende franchises, zoals Mario en Horizon. Deze maand verschijnen er drie sets van één van de bekendste games ooit.
We hebben het natuurlijk over Minecraft. Er verschijnen Bricheadz van Alex (de standaard vrouwelijke avatar), de Minecraft-zombie en een Lama. Veel bouwtijd ben je er niet aan kwijt, maar het is een leuke decoratie voor je gaming setup.
lego guardians of the galaxy star lord helmf1680617204

Star-Lords helm

Het schip van de Guardians of the Galaxy is natuurlijk niet het enige dat een beetje herkenbaar is aan deze helden. Meestal is het het kostuum waaraan je een superheld uit duizenden herkent. Star Lord heeft bijvoorbeeld zijn helm (die eigenlijk geen helm is).
Laat LEGO nou toevallig de laatste tijd veel helmen maken. Die van Star Lord kan dan ook zeker niet ontbreken en is sinds begin deze maand verkrijgbaar. Aangezien hij aan de bovenkant open is, is hij door LEGO ook op de foto gezet als potlodenbakje. Maar wees wel voorzichtig: je wil natuurlijk geen krassen achterlaten op je LEGO steentjes.
lego up housef1677835000

Up huis

Disney wordt dit jaar 100 en LEGO mag meedoen aan de bijbehorende vieringen. Je zou misschien verwachten dat er dus LEGO-sets verschijnen van vooral de oudste Disney klassiekers. Maar de wat modernere klassiekers mogen ook meedoen.
Dat levert ons een set op die gebaseerd is op het huis uit Up. Menig Pixar-liefhebber noemt deze als één van de beste films van de studio en daar zijn we het niet mee oneens. Het huis uit de film verdient het dan ook zeker om vereeuwigd te worden in LEGO.
lego indiana jones golden idol 2023 03 14 102334f1678789429

Temple of the Golden Idol

Als je rond 2008 interesse had in LEGO zul je je misschien het Indiana Jones thema herinneren. Het begon rond de release van Kingdom of the Crystal Skull maar verdween vrij snel weer van de radar. Met de release van The Dial of Destiny in aantocht werd het tijd om het thema terug te brengen.
Er zijn een paar verschillende sets beschikbaar, maar de Temple of the Golden Idol is een grote highlight. Iedereen kent natuurlijk het iconische begin van Raiders of the Lost Ark. De tempel uit dat deel van de film is uitgebreid uitgebeeld in deze nieuwe LEGO-set, die ongetwijfeld goed zal staan in de collectie van een grote Indiana Jones-fan.