De leukste Easter Eggs in de Uncharted games

Article
woensdag, 22 januari 2020 om 13:15
uncharted nathan drakef1639658089
Met Uncharted: The Nathan Drake Collection als één van de titels gratis met PlayStation Plus zullen er veel nieuwe spelers in de schoenen stappen van de charismatische avonturier. Soms moet je alleen wel goed zoeken naar de grapjes van Naughty Dog. Dat blijkt wel uit de leukste Easter Eggs die je in de Uncharted games kan vinden.

Indiana Drake

Het is geen geheim dat Nathan Drake sterk gebaseerd is op de charismatische Indiana Jones. Beiden zijn ze wel heel avontuurlijke archeologen die vaak in aanraking komen met gevaarlijke types. Naughty Dog heeft dan ook een paar hints in de game gestopt die letterlijk refereren naar Indiana Jones. Zo komen ze allebei na een flashback in precies hetzelfde shot in beeld, waarna ze meteen in hun gezicht worden geslagen.
In Uncharted 4 verken je daarnaast een begraafplaats met je broer, op zoek naar een specifiek graf. Wanneer je bij de verkeerde grafsteen staat, zegt Nathan "Bad Dates". Precies dezelfde zin die wordt gezegd in Raiders of the Lost Ark in een soortgelijke situatie.
uncharted hog wildf1579623659

Hog Wild

De Uncharted-franchise is niet de eerste succesvolle reeks games die ontwikkelaar Naughty Dog heeft gemaakt. De studio is namelijk bekend geworden door de Crash Bandicoot-games. Eén van de levels in de platformer heet Wild Hog, waarbij je op een wild varken moet rijden. Drie keer raden waarnaar Sully’s watervliegtuig Hog Wild is vernoemd...
uncharted strange relicf1579623747

Mysterieus ei uit Jak & Daxter

Ook de populaire Jak & Daxter-serie komt van de hand van Naughty Dog. Eén van de resources die je daarin moet verzamelen zijn Precursor Orbs. Je zal goed moeten zoeken in de games, maar dezelfde Orbs kan je in elke Uncharted game terugvinden als een Strange Relic.
uncharted 4 panamaf1579623802

Referentie naar Uncharted 4 al in de eerste game

Negen jaar zit er tussen Uncharted: Drake’s Fortune en Uncharted 4: A Thief’s End, maar in de eerste titel zat al een referentie naar het vierde deel. In gesprek met Elena laat Nathan namelijk weten dat een Panamese gevangenis bepaald geen pretje is. In Uncharted 4 komen we erachter waar de avonturier het over heeft, want in een flashback komen we in de vermelde gevangenis terecht.
uncharted 4 guybrushf1579623904

Guybrush Threepwood verstopt in Uncharted

De Escape from Monkey Island-games zullen misschien niet iedereen bekend in de oren klinken, maar liefhebbers van point and click games zullen met een glimlach terugdenken aan de franchise. In de games ging je met de welbespraakte Guybrush Threepwood aan de gang, die terug te vinden is op een portret in Uncharted 4. Nate en zijn vrienden claimen dat ze niet weten wie de piraat is, maar wij weten wel beter.
uncharted 4 numberplatef1579623950

Elena op een kentekenplaat

Sommige Easter Eggs zijn overduidelijk, maar andere Easter Eggs zijn een stuk beter verstopt. Een bepaalde kentekenplaat valt overduidelijk onder laatstgenoemde. In Uncharted 4 stap je namelijk in een jeep met kenteken VN373, met daarboven een icoon van een vis met een R. Het lijkt in eerste instantie nergens op, maar wanneer je het nummerbord omdraait staat er... ELENA FISH-R.
brothers a tale of two sonsf1579624042

Uncharted: A Tale of Two Sons

In Uncharted 4 ontmoeten we eindelijk Sam, de oudere broer van Nathan. In Chapter 8 draagt Sam een blauwe spijkerjas, terwijl Nathan gekleed gaat in een bruine outfit. Precies hetzelfde als de broers in de indie-game Brothers: A Tale of Two Sons.
uncharted 4 stage fright

Naughty Dog die de draak met zichzelf steekt

Tijdens een persconferentie in 2015 moest een demo de spectaculaire actie tonen in Uncharted 4. Eén probleem: Nathan Drake bleef minuten lang stilstaan. Achteraf bleek het te liggen aan een defecte controller, maar het was desalniettemin een pijnlijk moment voor Naughty Dog. Gelukkig kan de ontwikkelaar er zelf ook om lachen. Als je namelijk op hetzelfde moment in de game, vlak voor de City Chase, ook vijf minuten lang stil blijft staan, krijg je een Trophy voor je geduld.
Zijn er nog andere Easter Eggs die jij hebt gevonden in de verschillende Uncharted games? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties