De top 5 beste multiplayer games van 2015

Article
dinsdag, 29 december 2015 om 11:50
xgn google image
Het afgelopen jaar was zeker geen slecht jaar voor mensen die niet graag in hun eentje gamen. Er kwamen meerdere multiplayer-only games uit, maar ook de games met een multiplayer erbij deden het meestal erg goed. De top 5 beste multiplayer games van 2015 lees je hier!

5. Star Wars Battlefront

Star Wars-fans hadden een fenomenaal jaar. De nieuwe film is nog steeds bezig met het breken van records, maar er kwam ook een nieuwe game uit: Star Wars Battlefront. De game ziet er geweldig uit en geeft je het echte Star Wars gevoel. Hoewel fans graag een singleplayer hadden gezien, zat dat er helaas niet in. Dat maakt voor deze top 5 gelukkig niet uit want de game speelt als multiplayer heerlijk weg.
Star Wars Battlefront mist echter een beetje variatie waardoor de game nog wel eens repetitief overkomt. Een aantal mappen erbij zou al meer dan welkom zijn. Daarnaast ontbreekt het ook een beetje aan teamwork dus scoorde Star Wars Battlefront niet hoger dan een respectabele vijfde plaats in deze top vijf beste multiplayer games. Sorry fans!
84020

4. Rocket League

Dit jaar kwam vrij plots Rocket League om de hoek kijken. De game schoot in korte tijd enorm omhoog in populariteit, en terecht, want het is nu eenmaal een hele vette multiplayer game. In Rocket League speel je met kleine Remote Controlled wagentjes in een arena een simpel potje voetbal. Neem daarbij een flinke dosis nitro en je maakt de gekste goals.
In 2008 kwam de game eigenlijk ook al uit onder een andere naam: Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars, maar toen verdween de game eigenlijk onder de radar. Misschien vanwege die naam? De vernieuwde versie doet het in ieder geval heel erg goed.
Ondanks dat je de game alleen kunt spelen, doe je het toch echt voor de multiplayer. Van het rustige één tegen één tot en met het chaotische vier tegen vier. Rocket League is echt een aanrader!
84022

3. Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege scoorde in de review een 8 mede omdat het geen verhaal of offlinemodus bevatte. Des te meer reden om hem wel in deze top 5 te stoppen! Rainbow Six Siege is een tactische, realistische shooter. Denk aan enkele terroristen die iemand gevangen hebben terwijl jij die moet bevrijden. Dit vergt wel een hoop samenwerking dus dit is wel het leukste om met vrienden te spelen.
Wanneer je met willekeurige mensen speelt, kan het gebeuren dat jullie allemaal een ander plan hebben. En dan gaat het fout. Heel erg fout. Hierdoor is Rainbow Six Siege wel echt gemaakt voor een specifiek publiek. Je moet van dat realisme houden, maar het is zeker de moeite waard om eens uit te proberen mocht je dat nog niet gedaan hebben. Dan is het nu tijd voor de zilveren plak!
84023

2. Call of Duty Black Ops 3

De tweede plaats gaat naar Call of Duty Black Ops 3. Elk jaar verschijnt er natuurlijk een nieuwe game in deze franchise, maar dit keer wist ontwikkelaar Treyarch een verrassende multiplayer neer te zetten. Daarnaast kun je ook de singleplayer en Zombie-modus co-op spelen en daarom kan Black Ops 3 niet ontbreken in deze top 5.
Wat de multiplayer zo verrassend maakt, is dat je niet met een standaard soldaatje speelt. Er zijn negen verschillende specialists die naast een standaard wapenarsenaal ook een speciaal wapen of een speciale aanval hebben die je kunt gebruiken. Samen met het freerunnen zorgt dit voor enorm dynamische gameplay.
Ondanks dat Hugo blijft zeuren dat Call of Duty terug moet gaan naar de Tweede Wereldoorlog doet het futuristische Black Ops 3 het heel erg goed. Misschien dat Hugo volgend jaar zijn zin krijgt? Who knows! Maar welke game pakt dan die gouden plak?
84026

1. Heroes of the Storm

De nummer 1 van 2015 is geworden: Heroes of the Storm! Een echte multiplayer game waar ontwikkelaar Blizzard hoge ogen mee wist te gooien dit jaar. Heroes of the Storm valt onder het MOBA-genre net zoals League of Legends en DotA 2, maar is door het lage instapniveau veel toegankelijker voor mensen die nieuw zijn met het genre. Daarnaast werkt het ook ietsjes anders.
Je speelt gewoon vijf tegen vijf met minions op elk lane die je dood kunt maken voor xp-punten, maar er zijn meerdere mappen met verschillende doelen. Hoewel de Nexus van je tegenstander kapot maken wel het einddoel blijft, verschilt het per map hoe je daar komt. Dit maakt alles een stuk minder eentonig. Blizzard blijft ook regelmatig nieuwe Heroes en mappen toevoegen om het interessant te houden.
En wat mag dit je allemaal kosten? Helemaal niets! Heroes of the Storm is volledig free-to-play, maar je kunt dingen wel kopen mocht het je niet snel genoeg gaan. Ben je benieuwd naar MOBA's dan is Heroes of the Storm zeker een goed punt om te beginnen. Gefeliciteerd Blizzard, jouw game is de beste multiplayer game van 2015 geworden!