De top 5 beste games van 2015 volgens Kasper Mennink

Article
maandag, 28 december 2015 om 18:00
xgn google image
Kasper is een gamer in hart en nieren. Als hij niet aan Judo doet of sociaal doet met mensen, zou je denken dat hij vastgeplakt zit aan zijn PC. Al is hij sinds kort ook de trotste eigenaar van een PS4, want ja.. Bloodborne. Die moést hij spelen. Dit is de top 5 beste games van 2015 volgens Kasper!

5. Assassin’s Creed Syndicate (PC)

Als groot liefhebber van de franchise en historicus is Assassin’s Creed elke keer weer een smulfestijn voor mij. Syndicate doet de bittere nasmaak die Unity bij release was vergeten, en dat is chill. Het negentiende eeuwse Londen leeft als nooit tevoren en misstaat dan ook zeker niet als decor voor Syndicate. Bovendien ben je sneller dan ooit op gebouwen dankzij de rope launcher.
Assassin’s Creed games staan geheid garant voor minimaal 20+ uur aan gameplay en een uur of 20 à 30 heb ik dan ook zeker gestopt in de PC-versie van Syndicate. En ik heb van elke minuut genoten. Hoewel de game niets vernieuwends doet in de zin van het woord en het koets rijden aanvoelt alsof je in een monstertruck rijdt, is het wederom genieten.
Desondanks hoop ik dat Ubisoft misschien een jaartje langer de tijd neemt voor de eerstvolgende Assassin’s Creed game, want als je er zo over nadenkt doen de games niets nieuws en de franchise heeft naar mijn idee iets anders en nieuws nodig om de herhalingscirkel waar de franchise zich in bevindt te doorbreken.
83715

4. Fallout 4 (PC)

Rondwandelen in een postapocalyptische wereld, wie doet dat nou niet graag? Fallout 4 laat ons wederom in een vernietigde wereld rondlopen waarin zoveel te zien en te ontdekken valt, dat je minstens 100 uur kwijt kan zijn aan deze game. Fallout 4 is dan ook één van de beste titels van het jaar en het is een game die mensen de komende maanden, zo niet járen nog gaan spelen. Alles is uitgebreid in Fallout 4 en dat merk je gelijk zodra je Vault 111 uitstapt.
De enorme diversiteit aan wapens, vijanden, quests en de talloze opties van S.P.E.C.I.A.L. slokken gegarandeerd je vrije tijd op. Ik heb nog niet zoveel uur gemaakt in Boston als ik zou willen, maar de ruim 30 uur die ik gespeeld heb smaken zeker naar meer. Dogmeat en ik hebben al de nodige plekken verkend maar er wacht nog veel meer in Boston. Fallout 4 is zeker een van de beste games van het jaar, maar drie andere games waren in mijn ogen beter.
83716

3. Bloodborne (PS4)

FromSoftware maakt échte games. De ontwikkelaar heeft de afgelopen jaren games uitgegeven die onvergetelijke ervaringen voortbrengen. Ik heb het hier natuurlijk over Dark Souls (2), maar ook de meest recente game Bloodborne is genieten voor gamers die van een echte uitdaging houden. Net zo moeilijk als de voorgangers en nog sneller dan ooit: dat is Bloodborne.
Speciaal voor het spelen van deze game heb ik dit jaar een PlayStation 4 aangeschaft. En man, wat was het de aanschaf waard! Het combatsysteem is veel sneller en je kunt je nu niet meer als een watje achter een schild verschuilen. De combat dwingt je om het initiatief te nemen en genadeloos toe te slaan.
Met een flink arsenaal aan trick weapons ga jij de gedrochten uit Yharnam te lijf. Daar waar in Dark Souls nogal veel verschillende wapens en uitrustingen te vinden zijn, valt het in Bloodborne wel mee. Er zijn wel veel wapens en uitrustingen, maar niet té veel. Bovendien is het grafische stijltje van Bloodborne geniaal en past het heel goed bij het lugubere Yharnam.
Bloodborne is wat mij betreft verplichte kost voor iedere PS4 bezitter. Heb jij een PS4 maar ontbreekt de game in je collectie? Aarzel dan geen moment en haal ‘m in huis. Bloodborne is een van de beste games van het jaar die je niet mag missen!
83717

2. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain (PC)

Het laatste deel van Metal Gear Solid biedt meer vrijheid dan ooit. Met een enorme hoeveelheid wapens en buddies kun je meer dan ooit iedere missie te lijf gaan zoals jij het wil. Al wil de echte Metal Gear Solid fan nog steeds zoveel mogelijk complete stealth, no kills te werk gaan. Als groot Metal Gear Solid fan was dit dan ook zeker mijn way to go in dit vijfde deel.
Door de enorme diversiteit aan missies, side ops, het opbouwen van je basis en het herspelen van sommige missies om die S-rank te halen zorgen ervoor dat Metal Gear Solid 5 meer uren opslokt dan de vorige delen. Ik heb dan ook met gemak meer dan 90 uur in The Phantom Pain gestopt. Hoewel de nadruk wat meer op de gameplay ligt, is het verhaal nog steeds goed verteld. Het is wel aan te raden de vorige delen te spelen om alle inside informatie te begrijpen in de game.
Metal Gear Solid 5 is wat het verhaal betreft wat tegenvallend voor de echte fans, maar qua gameplay maakt The Phantom Pain een hoop goed. Het is dan ook niet verrassend dat de game door veel mensen lovend ontvangen werd. Ik heb me uitermate vermaakt met de game en raad een ieder dan ook aan de game een keer te spelen.
83718

1. The Witcher 3: Wild Hunt (PC)

De beste game was voor mij, niet verrassend, The Witcher 3. De RPG van CD Projekt RED is als liefde op het eerste gezicht. Vanaf moment één word je door Temeria opgeslokt en het laat je niet meer los. Er valt zoveel te zien en te ontdekken, dat hou je niet voor mogelijk.
Het spelen van The Witcher 3 is dan ook Genieten met een hoofdletter G. Iedere minuut die je speelt tovert een glimlach op je gezicht. Je geniet van Geralt en zijn sarcasme, de snelle en lekker wegspelende combat en ook de leuke bijkarakters en NPC’s die je tegen het lijf loopt. Behalve de mainquests zijn er ook tientallen sidequests die je in contact brengen met allerlei maffe gasten en je verveelt je daarom geen seconde.
The Witcher 3 is de game waar ik dit jaar het meeste aantal uren in heb gestopt. Met meer dan 100 uur op de teller heb ik de meeste uithoeken van Temeria wel gezien, maar als je alles wil zien en ontdekken kun je bij die 100 uur nog makkelijk 50 uur optellen. Geen enkele andere game zoals The Witcher 3 wist mij zo lang, en met mij vele anderen, te boeien van begin tot eind. Het is daarom ook niet gek dat The Witcher 3 Game of the Year is geworden!

Populair Nieuws