Online geld verdienen doe je zo - Je brood verdienen met social media!

Article
zondag, 24 juni 2018 om 9:51
geld verdienen social media 5x 133613 4
Een leven zonder social media is niet meer in te beelden. We zijn er zo veel mee bezig, maar wist je ook dat je er een leuk zakcentje aan kan overhouden? Ja, je kan geld verdienen met het internet. Lees hier 5 manieren om geld te verdienen met social media. Online geld verdienen doe je zo!

Instagram

Als je ervan houdt om te fotograferen en je foto's mooi op te maken, dan is Instagram echt iets voor jou. En als je dacht dat alleen beroemde mensen geld kunnen verdienen via het platform, heb je het goed mis. Want jij kan het ook, het enige wat je nodig hebt is volgers, likes en reacties. En dit kost tijd, maar geduld is key en je moet je account opbouwen, een eigen draai vinden, en niet geheel onbelangrijk: origineel zijn.
Heel belangrijk is dat je je volgers iets leuks geeft om naar te kijken. Professionele foto's zijn dus een must en het is ook belangrijk om consequent te posten zodat je volgers weten wat ze van je kunnen verwachten. Mensen willen je volgen omdat je mooie foto's hebt die ze nergens anders kunnen vinden, zorg dus dat je origineel bent. Zo plaatst @girleatworld altijd jaloersmakende vakantiekiekjes met lekker eten.
En als je eenmaal veel volgers hebt, dan kun je adverteren. Als je veel volgers hebt, zijn bedrijven al snel geïnteresseerd in een samenwerking en kun je gesponsorde foto's plaatsen. Je verdient al aan deze posts zelf, maar als je volgers dan doorklikken naar de website, verdien je nog meer geld.
133614

Snapchat

Snapchat is heel populair, en bijna alle jongeren hebben wel een account. 72% van alle Nederlandse jongeren, om precies te zijn. Het is dan ook niet heel gek dat bedrijven via Snapchat perfect hun doelgroep kunnen bereiken.
Geld verdienen via Snapchat doe je eigenlijk alleen door marketing, oftewel reclame maken voor anderen. En als je veel volgers hebt. dan kan dit heel snel gaan. Je verdient al geld wanneer een volger van jouw snap doorklikt naar de website, zich inschrijft voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief, of zelfs een product koopt.
Je kan je bijvoorbeeld inschrijven bij Daisycon, een bedrijf wat jou linkt aan bepaalde bedrijven. Dan kan je producten en bedrijven promoten naar eigen keuze, en als volgers via jouw snap doorklikken, dan verdien jij geld.
133616

Youtube

Misschien wel de bekendste manier om online geld te verdienen, is Youtube. Elke week op een vaste dag een leuk filmpje plaatsen en geld verdienen met views, likes en comments. Perfect voor de videomakers onder ons, want je kan van je hobby je beroep maken! Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want je kan pas écht geld verdienen als je miljoenen kijkers hebt (Pewdiepie, Enzoknol).
Je verdient niet alleen aan views en likes, maar je kan ook advertenties instellen. Als je bijvoorbeeld filmpjes maakt over beauty, dan kan een make-up merk perfect adverteren bij jouw filmpje. Je kan ook producten promoten, net als bij Snapchat. Als jouw doelgroep gek is op beauty, kan je bijvoorbeeld een filmpje maken over de nieuwste haarproducten van Andrélon.
Ga dus niet uit van een maandsalaris, maar van een leuk zakcentje wat je kan verdienen met je hobby.
133617

Bloggen

Nog een goede manier om van je hobby je werk te maken, is door een online blog bij te houden. Als blogger heb je een eigen website en plaats je artikelen. En bloggen lijkt eigenlijk heel erg op Youtube, alleen dan schrijf je artikelen in plaats van dat je filmpjes maakt. En net als bij Youtube, verdien je geld door middel van views, maar ook door advertenties te plaatsen.
Als je een eigen website hebt, is het belangrijk dat je eruit springt en dat lezers jouw verhalen willen lezen. Origineel zijn is dus belangrijk. Als je een groot bereik hebt, kun je advertenties plaatsen en kijkers door laten linken naar andere sites, en zo geld verdienen.

Fortnite

Oké, geen social media, maar wel een manier om online bij te verdienen. Fortnite is misschien wel het populairste spel op dit moment, en er zijn 3 miljoen mensen die het spel dagelijks spelen. En als je een beetje goed bent, kan je er maar liefst 30 pond (34 euro) mee verdienen per uur.
Via website Bidvine kan je jezelf namelijk aanbieden als Fortnite coach/trainer om de gebruikers die minder goed in het spel zijn, een beetje te helpen. Die kunnen jou "inhuren" als trainer. Dit kan je wel pas doen als je meer dan 25 keer hebt gewonnen.

Populair Nieuws