De beste Marvel merchandise die het multiversum te bieden heeft

Article
zondag, 08 mei 2022 om 12:00
2022 05 06 mobius funkof1651849117
Marvel-fans konden deze week flink genieten. Moon Knight kwam met zijn (voorlopig?) laatste aflevering en Doctor Strange dook het multiversum in. De stemming zit er weer goed in, dus zetten we wat mooie Marvel merchandise in het zonnetje.

Mobius Funko

Het MCU is nu een ruim jaar bezig met series op Disney+. De kwaliteit is soms wat wisselend, maar elke serie heeft weer leuke momenten en personages opgenomen. Neem bijvoorbeeld Mobius M. Mobius.
Deze TVA-agent was een uiterst vermakelijk onderdeel van Loki. Hij wist ons helemaal in te palmen en zelfs met Loki raakt hij bevriend. Dat is een hele prestatie, dus we zien er naar uit om hem te zien in seizoen 2 en deze Funko Pop! verdient hij zeker.
2022 05 06 paladone thor hammer flesf1651849279

Mjolnir sleutelhanger (en flesopener)

Er zijn niet bijzonder veel Marvel-helden met een iconisch wapen. Meestal moeten ze het hebben van hun kostuum. Maar als je een held baseert op een mythologisch figuur dat onlosmakelijk verbonden is met zijn hamer, dan kun je moeilijk op een wapen.
Dat wapen kun je nu zelf in huis halen, als sleutelhanger. Op het slagveld is dat niet heel effectief, tenzij je een leger bierflesjes te lijf gaat. Want deze sleutelhanger is ook een flesopener. Dat had de depressieve Thor in Endgame (in sommige kringen bekend als The Big Thorbowski) goed kunnen gebruiken.
2022 05 06 agatha harkness funkof1651849393

Agatha Harkness Funko

Achteraf was het eigenlijk best duidelijk dat er iets niet klopte aan Agnes in WandaVision. Nou was er weinig dat echt klopte in die serie, dus het is ook weer niet heel gek dat de schurk toch af en toe onder de radar wist te vliegen. Hoe het ook zij, de onthulling dat Agnes in werkelijkheid Agatha Harkness was, zal ons nog lang bij blijven.
Ze is dan ook met recht vereeuwigd in een Funko Pop!-figuur. Een mooie toevoeging aan je plank met Marvel merchandise. Houd haar alleen wel uit de buurt van je hond.
2022 05 06 paladone nano guantlet mugf1651849575

Nano Gauntlet mug

Een leuk detail in de Marvel-films is dat de Iron Man-harnassen van Tony Stark steeds een stukje geavanceerder worden. Lang nadat we voor het laatste een uitvind-montage zagen bleven er nieuwe functies toegevoegd worden. Het hoogtepunt: een nanotech-harnas dat iedere gewenste vorm kan aannemen.
Dat was natuurlijk ook uiteindelijk essentieel in het verslaan van Thanos. Zonder de technologie van Tony waren de Avengers werkelijk nergens in Endgame. Deze mok kan niet je geblipte geliefden terugbrengen, maar je kunt er wel uit drinken en dat is ook belangrijk.
2022 05 06 hawkeye funkof1651849703

Hawkeye Funko

Hawkeye was niet bekend als de meest interessante Avenger, dus het was hoog tijd dat daar wat aan gedaan werd. Inderdaad, Clint Barton kreeg een eigen serie. De serie gaat natuurlijk grotendeels ook over Kate Bishop, maar onze waardering voor de oorspronkelijke Hawkeye is ook een stukje hoger.
Iets wat ook hielp was dat Clint eindelijk, met de nodige druk van Kate, een knap kostuum kreeg. Eindelijk liep hij eens rond in iets dat niet het saaist mogelijke superheldenkostuum was en gelukkig was zijn domme kapsel uit Endgame ook weg. Het is een look waar wij zeker goed naar kunnen kijken als we deze Funko op de plank zouden hebben.
pyramid internation eternalsf1651849883

Eternals Notebook

Volgens sommigen is Eternals de slechtste Marvel-film, of in ieder geval de slechtste sinds Thor: The Dark World. In die discussie gaan we ons hier niet mengen. Wat we wel gezegd willen hebben is dat de film visueel best mooi is.
We kunnen ons goed vinden in de gouden cirkels en ellipsen die we overal om de Eternals heen zagen. Het zorgt voor een hele aantrekkelijke kaft voor dit notitieboekje. Wellicht kun je hier al je geniale ideeën in opschrijven zodat je die met Phastos kan delen, mocht je die ooit ontmoeten.
shang chi and the legend of the ten rings funko pop vinyl katyf1651850032

Katy Funko

Het heeft even geduurd, maar vorig jaar bracht het MCU dan eindelijk een verhaal over The Mandarin en de Ten Rings dat niet voor hordes boze Marvel-fans zorgde. We kregen een uiterst vermakelijke martial arts-film in de vorm van Shang-Chi. Bovendien bezorgde deze film ons ook weer een paar uiterst vermakelijke personages.
Het beste nieuwe castlid in Shang-Chi was natuurlijk Morris. Daar konden we alleen geen merchandise van vinden, dus hebben we maar gekozen voor Katy. Om haar hebben we ook gelachen, dus ze is zeker welkom in onze Funko-collectie.
diamond direct spider gwenf1651850281

Spider-Gwen statue

Laten we even een uitstapje maken naar buiten het MCU. Eén van de betere marvel films die wij de afgelopen jaren hebben gezien was Into the Spider-Verse. In de eerste plaats is dat het verhaal van Miles Morales, maar we waren ook erg te spreken over Spider-Gwen.
Of dit beeldje ook gebaseerd is op Into the Spider-Verse is moeilijk te zeggen. Het kostuum in die film is namelijk nagenoeg identiek aan wat Gwen draagt in de comics. In dit geval zien we dat als een voordeel, want het betekent dat je het beeldje waarschijnlijk kan waarderen, ongeacht aan welke versie van het personage je het eerst denkt.
2022 05 06 professor x funkof1651850772

Professor X Funko

In de filmwereld is de X-Men franchise nogal wisselend van kwaliteit. Dat neemt alleen niet weg dat de cast, zeker in de eerdere films, goed was uitgezocht. We kunnen er heel goed mee leven dat we Professor X vaak voor de geest halen in de gedaante van Patrick Stewart.
In Funko Pop!-vorm lijkt de professor niet bijzonder veel op welke acteur dan ook. Maar ja, dat is nu eenmaal hoe de figuurtjes werken. Het is in ieder geval een mooie toevoeging aan je collectie als je groot fan bent van Professor X.
2022 05 06 doctor strange diamond directf1651850822

Doctor Strange statue

De ster van de afgelopen week in Marvel was natuurlijk Doctor Strange. Voordat hij zijn werkelijke intrede deed in het MCU hoorden we hier en daar wat skepsis of Benedict Cumberbatch een goede keuze was voor de rol. Inmiddels zijn we redelijk overtuigd dat de man met de absurde naam een goede toevoeging is aan de MCU-cast.
Dit beeldje van de dokter/tovenaar zouden we dan ook zo in onze vitrinekast willen zetten. Figuren en beeldjes zijn nog wel eens van wisselende kwaliteit, maar deze lijkt op Cumberbatch én weet Doctor Strange goed te treffen. Wij durven het wel aan om ons door hem te laten beschermen tegen de dreigingen uit het Multiverse of Madness!

Populair Nieuws