De top 5 beste komedies van 2020

Article
donderdag, 17 december 2020 om 15:00
beste komedies van 2020f1607428748
Ondertussen loopt het jaar alweer tegen het einde, het ideale moment voor de eindejaarlijstjes. En omdat we in dit jaar al genoeg tegenspoed hebben gehad mogen we op z’n tijd ook best wat lachen met de leukste komediefilms. Dit zijn de beste komedies van 2020.

Borat 2

We beginnen dit overzicht met de nieuwste film van Sacha Boren Cohen, Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan ook wel bekend als Borat 2. Eind oktober verscheen een artikel met de beste films van Sacha Boran Cohen, maar de nieuwste Borat film had daar ook zo tussen gekund.
De tweede Borat film is het vervolg op de succesvolle film uit 2006 en de hand van Sacha Boren Cohen is ook in deze film weer duidelijk terug te zien. Cohen wist overigens zelf al de nodige media-aandacht voor de film te genereren. In de film is Trumps advocaat Giuliani namelijk te zien. In een opname is te zien hoe Giuliani zijn hand in zijn broek stopt bij een naar zijn weten 15-jarig meisje. Giuliani ontkende het overigens gaf op zijn Twitter aan dat hij de opnameapparatuur goed deed.

Bad Boys for Life

De tweede film die natuurlijk niet in dit overzicht mag ontbreken is de film Bad Boys for Life met Will Smith en Martin Lawrence. Deze film stond al in de lijst van ‘beste sequels van 2020’, maar hoort natuurlijk ook gewoon bij de beste komedies van 2020.
In 1995 verscheen de actiekomedie Bad Boys. Deze film was destijds een groot succes en daarom kwam er acht jaar later een vervolgfilm. We moesten er even op wachten, maar in 2020 verscheen uiteindelijk ook de derde Bad Boys film, Bad Boys for Life. De film wist in positieve zin erg te verrassen en staat daarom geheel terecht bij de beste komedies van 2020.

Onward

Dit overzicht was natuurlijk niet compleet zonder een mooie animatiefilm. In het pre-corona tijdperk verscheen de Disney-Pixar animatiefilm Onward. Naast dat de film erg mooi gemaakt was, was er ook zeker de ruimte voor de nodige humor.
Onward gaat over twee elfenbroertjes (ingesproken door niemand minder dan Chris Pratt en Tom Holland) die hun vader hebben verloren. Deze ingrijpende gebeurtenis vinden ze een goede aanleiding om op ontdekkingsreis te gaan met de vraag of magie bestaat.

Eurovision Song Contest: The Story of the Fire Saga

Ook Will Ferrell bracht dit jaar een nieuwe komedie uit. Samen met Rachel McAdams is hij sinds deze zomer op Netflix te zien met de film Eurovision Song Contest: The Story of the Fire Saga. Deze absurde film gaat over de twee onbekende IJslandse muzikanten Lars en Sigrit (gespeeld door Ferrell en McAdams).
Het duo komt een beetje per ongeluk op een shortlist voor het Euro Songfestival. Nadat de rest van de lijst verongelukt mogen de twee opeens naar het Song Festival. Of ze ervoor geschikt zijn is zeer de vraag, maar een bizar avontuur wordt het zeker.

The Wrong Missy

We zijn alweer bij het einde van dit overzicht, maar een komediefilm overzicht zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een Happy Madison-film. Adam Sandler heeft een paar jaar geleden een megadeal met Netflix gesloten en sindsdien brengt hij elk jaar met Happy Madison een aantal films uit op Netflix.
Hubie Halloween vonden we ietwat tegenvallen, maar de Netflix Original The Wrong Missy haalde wel de lijst. In The Wrong Missy komt Sandler overigens zelf niet voorbij, maar we zien wel zijn goede vriend David Spade en Lauren Lapkus.
In The Wrong Missy ontmoet Tim (David Spade) een bloedmooie vrouw op het vliegveld. Een poosje later gaat hij voor een zakenreis naar een tropisch eiland en besluit hij deze mevrouw uit te nodigen. Alleen stuurt Tim de uitnodiging per ongeluk naar iemand anders waar hij ooit een mislukte date mee had. Deze pijnlijke fout realiseert hij zich alleen pas in het vliegtuig, maar het zorgt wel voor een bizarre trip.

Populair Nieuws