De top 10 beste kids games - Verveel je geen seconde!

  Gamen is niet alleen voor volwassenen leuk, maar ook kinderen kunnen genieten van een leuke game. Toch kan het wel eens moeilijk zijn om de juiste games voor de jonkies te vinden. Geen zorgen! Wij hebben de top tien beste kids games voor je op een rijtje gezet.

  10. Scribblenauts Unlimited

  We beginnen de lijst van de top 10 beste kids games met Scribblenauts Unlimited, een schattige game waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Bij Scribblenauts betreed je altijd een wereld vol met puzzels en gekke situaties om op te lossen. Ook in Scribblenauts Unlimited is dit het geval, waarbij je de held Maxwell helpt kostbare Starites te verzamelen en de wereld kleurrijker te maken.

  Als speler ga je op verkenning door een uitgestrekte en handgetekende open wereld. Je ontdekt van alles over de familie van Maxwell en de voorgeschiedenis. Stel, je moet een kat uit een boom redden. Kies je voor een ladder, of geef je jezelf vleugels zodat je zelf het katje uit de boom kunt halen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden en dit zorgt voor eindeloos vermaak. Scribblenauts is kindvriendelijk, dus kan niet uit ons lijstje met de beste kids games ontbreken.

  Scribblenauts Unlimited is beschikbaar voor de Nintendo Switch, PC, Nintendo 3DS, Wii U, Xbox One, PlayStation 4 en mobiel.

  9. Just Dance 2019

  De volgende op onze lijst met de beste kids games is Just Dance 2019, een concept dat bijna iedereen wel kent. Met deze vrolijke game kun je swingen op de leukste hits. De game heeft genoeg nummers om op te dansen en is kindvriendelijk. Er is zelfs een speciale sectie voor kinderen. Je kunt liedjes vrijspelen door mojo, de in-game valuta vrij te spelen.

  Just Dance 2019 heeft een gloednieuw hoofdmenu die overzichtelijker is dan voorgaande games. Je kunt kiezen uit verschillende modi, zoals World Dance Floor, de Kids modus en allerlei afspeellijsten. De game is eigenlijk altijd wel leuk om te spelen, voor jong en uit. Daarom past Just Dance 2019 in onze lijst van de beste kids games.

  Just Dance 2019 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Wii, Xbox One, Xbox 360 en Wii U.

  8. Pokémon Let’s Go

  Zet je maar schrap voor een hoop toffe gevechten, want de volgende game in onze lijst van de beste kids games is Pokémon Let’s Go. Nintendo heeft deze super schattige game een nieuw leven ingeblazen. Een vernieuwd vangsysteem en de toffe 3D omgevingen geven de game een nieuwe wending. Voor Pokémon fans is dit de ideale game om op de Switch te spelen!

  Pokémon Let’s Go speelt zich af in de klassieke regio Kanto. Afhankelijk van welke game je gekocht hebt, wordt of Pikachu of Eevee je starter. In de voorgaande games konden wilde Pokémon je zomaar aanvallen in het gras, zonder dat je precies wist wat voor soort Pokémon dit was. In Pokémon Let’s Go vliegen Pidgey’s willekeurig in het rond, waardoor je ze makkelijker kunt ontwijken. Zodra je een gevecht gewonnen hebt, krijgt je hele team XP, in plaats van alleen de Pokémon in de battle, zoals voorheen. Ga jij voor Pikachu of Eevee?

  Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  7. Overcooked 2

  Er is niets leukers dan gezamenlijk gezellig een party game te spelen. De door Ghost Town en Team17 gemaakte Overcooked 2 is hier ideaal voor! Bij deze party game kan je in teams van maximaal vier spelers allerlei bestellingen koken in restaurants. Overcooked 2 is het vervolg op de originele Overcooked, die in 2016 kwam en ook leuk is om met vrienden te spelen!

  Klinkt leuk allemaal, maar wat is nu eigenlijk de bedoeling? In Overcooked 2 is je doel om ingrediënten te hakken en te koken, om ze vervolgens te combineren en te serveren aan klanten. Spelers kunnen items naar elkaar gooien en proberen te overleven in levels met bewegende vloeren en obstakels. Ook is er een online multiplayer functie, waarbij teams verbinding kunnen maken via een lokaal netwerk. Er is genoeg te doen in Overcooked 2 en daarom staat de game ook op onze lijst met beste kids games.

  Overcooked 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  6. LEGO DC Super-Villains

  Lego fans opgelet, want ook LEGO DC Super-Villains staan bij ons op het lijstje van de beste kids games. De Justice League is verdwenen en de wereld is compleet aan haar lot overgelaten. Dit merken de DC-schurken al vrij snel op en proberen de helden dwars te bomen.

  In deze game speel je samen met allerlei bekende schurken, zoals The Joker en Poison Ivy. Ook krijg je de mogelijkheid om je eigen schurk te creëren, die uiteindelijk de hoofdrolspeler in het verhaal zal worden. Verder is er een hoop content beschikbaar voor de game. Er zijn namelijk 6 levelpakketten en 4 personagepakkketten!

  LEGO DC Super-Villains is beschikbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  5. Minecraft

  Minecraft is een game die zowel door kinderen als volwassenen gespeeld wordt en blijft populair. De meeste mensen zullen de game dan ook wel kennen, dus kan de game eigenlijk niet ontbreken uit onze lijst met de beste kids games. Minecraft is op de meeste platformen te spelen, wat veel mensen te mogelijkheid geeft om de game te spelen. De wereldberoemde game is uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.

  Voor nieuwkomers zullen we het doel van de game even uitleggen: bouwen, bouwen en nog eens bouwen! Zolang je creatief bent zul je ver komen. Minecraft een open wereld met grondstoffen, dieren en meren. Er is dus genoeg ruimte om al je creativiteit te uiten. De game kan zowel online als offline worden gespeeld.

  Minecraft is beschikbaar voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, mobiel en PC.

  4. Spyro Reignited Trilogy

  Spyro is een iconisch personage dat bij veel gamers een nostalgisch gevoel zal opwekken. De Spyro games waren ontzettend populair op de oudere PlayStations en zijn nu weer teruggekeerd op de PS4. Met Spyro Reignited Trilogy kan de jongere generatie ook genieten van het bekende paarse draakje.

  De nieuwe Spyro Reignited Trilogy bestaat uit wel drie games: Spyro the Dragon, Spyro 2 Ripto’s Rage! en Spyro Year of the Dragon. Toen deze games uitkwamen, waren de karakters en animaties voor die tijd buitengewoon goed en ze zijn in Spyro Reignited Trilogy alleen maar beter geworden! Met een bundel van drie klassieke games hoef je je niet snel te vervelen.

  Spyro Reignited Trilogy is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

  3. LittleBigPlanet 3

  Inmiddels zijn we bij onze top drie aangekomen. We kunnen onze schattige en vrolijke Sackboy niet uit ons lijstje van de beste kids games laten ontbreken. Hij keert terug in een wereld vol fantasie, namelijk LittleBigPlanet 3. Deze game is ontwikkeld door Sumo Digital en uitgegeven door Sony Computer Entertainment. Alle leeftijden kunnen in principe LittleBigPlanet 3 spelen, wat zorgt voor eindeloos plezier!

  Het verhaal volgt Sackboy die alles uit de kast moet halen om de planeet Bunkum te redden van Newtown en drie titanen. Newton is een nieuw personage in de serie, die alles behalve aardig is. Als speler moet je unieke vaardigheden van Sackboy en zijn nieuwe vrienden Toggle, OddSock en Swoop gebruiken om de omgeving te verkennen en Newton te stoppen. De game bevat allerlei nieuwe toffe levels, maar tegelijkertijd ook herkenbare elementen uit de twee eerdere games. Sackboy blijft onze harten veroveren en daarom staat LittleBigPlanet 3 dan ook zeker op onze lijst van de beste kids games.

  LittleBigPlanet 3 is beschikbaar voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4.

  2. Captain Toad Treasure Tracker

  Op nummer twee van onze lijst met de beste kids games staat Captain Toad Treasure Tracker. In deze Nintendo game speel je niet als Mario of Luigi, maar als de enige echte Toad! Dit personage heeft nog echt in de spotlight gestaan bij de meeste games, maar nu is het zover! De game kwam al op de Wii U uit, maar was toen niet zo populair. Op de Switch is dit veranderd. Ook wij waren erg enthousiast, want wij gaven de game een negen in onze Captain Toad Treasure Tracker review!

  Captain Toad is op zoek naar schatten en doet dat samen met zijn vriendinnetje Toadette. Hun geluk kan bijna niet meer op als ze samen een grote schat in de vorm van een ster vinden. Dit verloopt natuurlijk niet zonder problemen, want uit het niets duikt er een enorme vogel op die zowel Toadette als de schat steelt. Dit laat Toad niet zomaar gebeuren, dus doorkruist hij meer dan 70 levels om zijn vriendinnetje te redden. Aan jou de taak om hem te helpen en vele puzzels op te lossen.

  Captain Toad Treasure Tracker is beschikbaar voor de Nintendo Switch, Wii U en de 3DS.

  1. Mario Kart 8 Deluxe

  De absolute topper bovenaan onze lijst van de beste kids games is dan toch wel echt Mario Kart 8 Deluxe. Wie houdt er nou niet van een potje racen tegen elkaar en bananenschillen naar elkaars hoofd slingeren? De game kwam al eerder uit op de Wii U, maar is vernieuwd op de Switch en leuker dan ooit!

  Het doel van Mario Kart blijft altijd wel hetzelfde. Je krijgt als speler keuze uit verschillende tracks en neemt het op tegen 11 tegenstanders. Na drie rondes moet jij ervoor zorgen als eerste over de finish te komen. Dit gaat niet zonder tegenslagen, want jouw tegenstanders hebben hetzelfde doel voor ogen en zullen er alles aan doen om te winnen. Mario Kart 8 Deluxe heeft 25 nieuwe tracks en zijn in tegenstelling tot Mario Kart 8 op de Wii U allemaal meteen al speelbaar. De game is ideaal om met vrienden te spelen of alleen. Pas wel op, deze game kan vriendschappen verpesten!

  Mario Kart 8 Deluxe is beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  Welke van deze kids games vind jij de beste?

  Wij hebben nu een paar toffe kids games voor je op een rij gezet, maar er zijn natuurlijk genoeg andere games die leuk zijn voor kinderen. Welke van deze kids games vind jij de beste? Laat het weten in de reacties!

  Scribblenauts Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 6 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.