Pokémon Sword en Shield features die wij willen zien

  In de Pokémon Direct van 27 februari werd de nieuwe generatie Pokémon RPG’s aangekondigd. Pokémon Sword en Shield zullen eind 2019 op de Nintendo Switch uitkomen. De achtste generatie Pokémon speelt zich af in de Galar regio. Tijdens de livestream werden er al beelden getoond van de game. Lees hier welke features wij willen zien in Pokémon Sword en Shield.

  5. Autosave

  Bij de vorige Pokémon games was het noodzakelijk om al je progressie handmatig op te slaan. Als je meerdere uren achter elkaar speelt kan het misschien wel zo zijn dat je vergeet om handmatig op te slaan. Als Nintendo wil voorkomen dat er Switches door de lucht vliegen zou het fijn zijn als er een mogelijkheid gaat komen om automatisch op te slaan.

  Nu is het niet een goed idee om dit standaard te maken, aangezien ook veel spelers handmatig opslaan gebruiken om bepaalde Pokémon te farmen, maar als je vanaf het begin van de game kunt aangeven of je automatisch of handmatig op kan slaan zou dit al heel fijn zijn.

  4. Meerdere profielen

  De klassieke formule van Pokémon bestaat uit één profiel waar je het verhaal op speelt. Het is dan ook niet mogelijk om een nieuw profiel te beginnen zonder het oude te moeten verwijderen. Hiervoor moet je naar het beginscherm van de game, zodat je de complete opslag gegevens kunt verwijderen.

  Vooral voor een console als de Switch, wat echt voor familie-gebruik bedoeld is zou het fijn zijn als je meerdere profielen kunt aanmaken in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Zo kan je broertje of zusje gerust de game spelen zonder dat jij je familieleden door de kamer hoeft te smijten als zij op jouw profiel spelen.

  3. Alle generaties Pokémon

  Een van de features die wij in Pokémon Sword en Shield willen zien is de mogelijkheid om alle generaties Pokémon te kunnen vangen. In de Pokémon Direct van 27 februari 2019 zagen we al Pokémon uit eerdere generaties als Hoothoot, Lucario en Munchlax dus het zou best eens kunnen dat al deze generaties ook aanwezig zijn in Pokémon Sword en Shield.

  We hebben behalve de nieuwe starter Pokémon nog geen enkele Pokémon gezien van de nieuwe generatie, maar daar zullen we nog wel meer informatie over krijgen in de komende tijd. Het zou de game zeker langer maken als je ook alle voorafgaande Pokémon kunt vangen.

  2. Reizen naar andere regio’s

  We willen al dat de oudere generaties Pokémon komen naar Pokémon Sword en Shield, maar deze moet je natuurlijk ook kunnen vangen. Hoe zou je dit anders kunnen doen dan door te reizen naar al de eerdere regio’s. Hier zul je dan ook alle Gymleaders weer kunnen verslaan en zou je ook weer mee kunnen doen aan de Elite Four van elke generatie Pokémon. Hierdoor zal de game extreem groot worden en zal de strijd om elke Pokémon te vangen nog groter worden.

  Zo kun je naar de Johto regio afreizen om Raiku en Suicune te vangen en zou je naar de Unova regio afreizen om hier de starters Oshawott, Snivy en Tepig te vangen.

  1. Switchen tussen 2D en 3D

  We zijn aangekomen bij nummer één van Pokémon Sword en Shield features. Pokémon Sword en Shield krijgen soortgelijke graphics als de Pokémon games op de Nintendo 3DS. Deze nieuwe stijl waarin de games te spelen zijn is natuurlijk geweldig mooi, maar wat nou als je toe bent aan een beetje nostalgie?

  De oplossing hiervoor is de mogelijkheid om te kunnen switchen tussen de nieuwe 3D graphics en de 2D graphics van de vroegere Pokémon games. Dit zagen we al eerder in games als Super Mario Odyssey, waar er ook 2D levels te spelen waren.

  Pokémon Sword en Shield features

  Pokémon Sword en Shield is de achtste generatie aan Pokémon. We hebben al beelden gekregen van de nieuwe regio en de nieuwe starters. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen eind 2019 te spelen zijn op de Nintendo Switch.

  Pokemon Sword

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.