De beste Horizon Forbidden West tips voor beginners

Article
zondag, 20 februari 2022 om 14:00
hfw screen logo ps5 storytrailer companions 4k minf1644339618
Horizon Forbidden West is eindelijk hier en wij zijn alvast uitgebreid met de game aan de slag geweest. We hebben voor jou dan ook alvast een flinke lading met tips zodat je een goede start maakt aan de game. De beste Horizon Forbidden West tips voor beginners zetten we hier voor je op een rijtje.

1. Koop en upgrade niet meer dan nodig

We trappen deze lijst af met misschien wel de belangrijkste tip voor Horizon Forbidden West, namelijk om doelbewust te kiezen wanneer je geld spendeert. In Horizon Forbidden West betaal je wederom met shards en voor Aloy is er een scala aan wapens en outfits om te kopen en te upgraden. Toch valt het sterk af te raden om direct alles aan te schaffen.
Je kunt immers niet alles in je wapenwiel gebruiken en sommige wapens en outfits blijven dus ongebruikt in je Inventory staan. Als je wel direct alles koopt, spendeer je dus onnodig je shards en onderdelen en dat moet je vooral niet doen. Gedurende de game krijg je namelijk steeds betere wapens en outfits om te kopen.
Als je dan al je geld al uitgegeven hebt aan wapens met een groene rand en die helemaal hebt geüpgraded, zit je in de problemen. Dan moet je grinden om shards en onderdelen te vinden om betere wapens te kopen. Door je hand op de knip te houden en specifieke aankopen in het begin te upgraden, kom je dus het beste uit. Zo heb je meer geld en onderdelen voor de betere wapens en outfits.
pexels kerde severin 5961216f1633603917

2. Speel op PS5 in Performance Modus

Horizon Forbidden West is een wonderschone game op de PlayStation 5. Spelers krijgen alleen de optie tussen twee speelmodi. Je kunt gaan voor een grafische modus of een performance optie. Waar eerstgenoemde zorgt voor native 4K-beelden en 30 frames per seconde (fps), brengt de performance modus je upscaled 4K en 60 fps.
Die 60 fps is belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de game zoveel vloeiender en lekkerder speelt dan wanneer je in 30 fps speelt. Uiteraard zullen er spelers zijn die liever van de grafische pracht en praal genieten dan van de 60 fps-optie. Die spelers wensen we uiteraard veel plezier, terwijl we zelf lekker genieten van de vloeiende gameplay in de Performance Modus.
horizon forbidden west aloy vogelf1643202495

3. Ontdek de wereld niet te vroeg

De Forbidden West is een gigantische speeltuin om van te genieten. Aloy kan dan ook alle kanten op en lekker de tijd nemen om de wereld te verkennen. Let er alleen wel op dat je dit niet te vroeg doet. Wie direct besluit de wereld uit te pluizen vanaf het eerste moment stuit al snel op een aantal ontoegankelijke gebieden.
Dat is natuurlijk zonde, want spelers willen niet voor een dichte deur komen te staan wanneer ze op ontdekkingsreis gaan. Het is daarom verstandig om lekker het verhaal door te spelen tot je een paar essentiële upgrades krijgt. Deze zijn onderdeel van het verhaal waarna je toegang krijgt tot de plekken waar je eerst niet bij kon. Op deze manier speel je efficient terwijl je toch van de complete wereld geniet.

4. Beklim de Tallnecks

Om echt van Forbidden West te genieten raden we je overigens wel aan om de Tallnecks te beklimmen. Deze zaten natuurlijk al in het eerste deel en hebben elke keer een creatieve oplossing nodig om te beklimmen. Als je dit doet, geef je Aloy als het ware meer informatie over het gebied waarin je bent.
Op de reusachtige kaart zal een stuk meer informatie vrijkomen over alle machines die in de nabije omgeving te vinden zijn, net als kampvuren, vijandige kampen en nog veel meer. Met al die informatie krijg je een veel beter beeld van de wereld, terwijl je ook nog eens van het heerlijke uitzicht geniet bovenop de reusachtige machine. Een goede win-win-situatie als je het ons vraagt.
horizon forbidden west 4f1622150852

5. Creeër Jobs

Jezelf taken geven in een game is niets nieuws. In open-world games geef je jezelf vaak genoeg taken om zo de wereld wat behapbaarder te maken. Guerrilla heeft in Horizon Forbidden West daar een handige toevoeging voor.
Er is namelijk een Jobs-systeem waarbij je jezelf opdrachten kunt geven. Je kunt jezelf als het ware taken toekennen voor het verzamelen van specifieke upgrade-onderdelen. Deze zijn vervolgens op je map te zien en kun je gemakkelijk afwerken. Het is dus handig om uit te stippelen welke gear je naar een hoger niveau wil tillen en hiervoor Jobs te creëren.
Door dit te doen, krijg je namelijk nog een extra voordeel tijdens de jacht. Wanneer je met je focus vijanden scant, kun je namelijk door de onderdelen gaan die de machines hebben. Als je een Job gecreëerd hebt, komt onder de benodigde onderdelen te staan dat deze essentieel voor je zelfgemaakte quest is. Een handig systeem waarvan je dus gelijk kunt profiteren!
horizon forbidden west slangf1642430571

6. Scan vijanden voor je ze uitschakelt

Het vechten in Horizon Forbidden West is, net als in het eerste deel, een tactisch actiespektakel. Om ervoor te zorgen dat je goede tactieken gebruikt, raden we alleen wel aan om eerst vijanden te scannen. Iedere vijand heeft zijn eigen zwakte en daar gebruik van maken is de sleutel tot succes.
Mocht je lukraak in het weg willen schieten om de machines aan te pakken, kom je al snel van een koude kermis thuis. De dino’s kunnen een bak aan pijlen incasseren voordat ze daadwerkelijk sneuvelen. Als je niet onnodig uren wilt verspillen, dien je focus te gebruiken om de zwakke plekken van de machines te scannen (en taggen). Dat is de enige manier om een schot in de roos te krijgen.

7. Gebruik de elemental damage

Dat je vijanden scant is uiteraard een belangrijke tip om machines te bestrijden. Er is alleen nog een tweede tip die je moet gebruiken bij het bestrijden van de vijanden. Natuurlijk doelen we daarmee op het gebruik van de verschillende soorten pijlen. Specifiek doelen we op elemental damage.
IJs, vuur en water zijn slechts enkele voorbeelden van de soorten schade die je bij machines kunt aanrichten. Iedere machine is bestendig tegen een bepaald type en daarom is het aan te raden om je arsenaal goed te verdelen. Zorg ervoor dat je wapenwiel van alle schadesoorten voorzien is, zodat je nooit voor een verrassing komt te staan.
horizon forbidden west 2f1632911376

8. Kampleiders verslaan

Horizon Forbidden West zit vol met Rebel Camps. Het zijn vijandige kampen van rebellen die zonder pardon achter Aloy aan gaan om haar een kopje kleiner te maken. Wanneer je een rebellenkamp in het vizier hebt, is er alleen een goede manier om deze te tackelen.
Je moet namelijk eerst de kampleiders opzoeken. Dit kun je gemakkelijk doen door je focus te gebruiken en de omgeving te scannen. Gaandeweg kom je de kampleider tegen en door naar hem toe te sluipen, kun je het beste toeslaan. Een Critical Strike kan al een flinke lading schade veroorzaken, maar een Strike from Above is het meest effectief. Daarmee schakel je de kampleiders vaak in één klap uit.
Er zijn twee redenen waarom dit voordelig is. De eerste heeft te maken met het feit dat kampleiders vaak een Heavy Weapon gebruiken en je daarmee snel kunnen doden. De andere reden is dat kampen uiteen kunnen vallen als de kampleider uitgeschakeld is en je dus niet als een bloeddorstige moordenaar een kamp hoeft uit te schakelen.
51208293245 a720da81cc h1f1675161671

9. Loot alles

Looten is essentieel in Horizon Forbidden West. Wie niet iedere vijand of omgeving leegtrekt van al haar mogelijke voorwerpen, kan nog wel eens bedrogen uitkomen. Shards krijg je bijvoorbeeld door vijanden en machines te looten. Die gebruik je vervolgens om wapens (samen met andere onderdelen) te kopen of om nieuwe pijlen van te maken.
Er zijn tal van onderdelen die Aloy constant nodig heeft om pijlen, vallen en speren van te maken. Alleen door goed te looten, zorg je ervoor dat je een lekkere voorraad hebt en niet qua munitie in de problemen komt. Mocht je op een gegeven moment toch helemaal zat zijn van het looten, kun je ook nog naar een schuilplaats gaan en vanuit je Stash voorwerpen aanvullen. De enige voorwaarde daarvoor is alleen wel dat je in de eerdere uren zoveel loot hebt opgeraapt dat een deel naar je Stash is gestuurd.

10. Beloon jezelf rijkelijk via zijmissies

Horizon Forbidden West heeft meer zijmissies dan we op onze handen en voeten kunnen tellen. Hoewel het hoofdverhaal natuurlijk super spannend is en meer dan de moeite waard is, zijn het de zijmissies die ook meer dan ooit je tijd waard zijn. Deze belonen je namelijk op verschillende manieren.
Zo zijn de verhaallijnen veelal tof om te volgen en diep je hiermee de wereld op heerlijke wijze uit. Toch is dit niet de voornaamste reden om zijpaden in te slaan. Je doet het namelijk vooral vanwege de rijkelijke beloningen die je krijgt in de vorm van XP, wapens en bovenal skill points.
Skill points ga je in overvloed krijgen in Horizon Forbidden West. Dat heeft te maken met het feit dat de game meer dan 130 actieve en passieve skills heeft om te vergaren. Die allemaal vrij spelen doe je niet zomaar en door lekker veel in de zijmissies te duiken kun je relatief snel flink wat skills bij elkaar sparen.

Horizon Forbidden West is hier!

Het heeft even mogen duren, maar Horizon Forbidden West is eindelijk hier. Ben je aan het genieten van de game en op zoek naar een handige manier om de Platinum-troffee te krijgen? Check dan snel hier onze Horizon Forbidden West Platinum Guide. Voor nog meer over Horizon Forbidden West kun je hier alles vinden over het Horizon Forbidden West alfabet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties