Street Fighter 6 logo lijkt overgenomen van stock photo

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 13:30
2022 02 14 street fighter v ryuf1644853156
Onlangs kondigde Capcom Street Fighter 6 aan met een korte teaser. Daarin was weinig te zien, maar er blijkt iets opvallends gaande met het logo van de game. Dat lijkt namelijk gebaseerd op een stock photo.
Een goed logo is belangrijk voor de meeste producten en dus ook voor games. Maar dat betekent niet dat er altijd veel werk in gaat zitten. Het logo van Street Fighter 6 mag dan heel anders zijn dan voorgaande logo's in de reeks, maar Capcom lijkt zich er nogal makkelijk vanaf te hebben gemaakt.
Het logo van de game lijkt namelijk verdacht veel op een stock photo. De afbeelding die de basis van het logo lijkt te vormen is te koop bij Adobe voor zo’n 80 dollar (70 euro). Dit werd op Twitter opgemerkt door Aurich Lawson, creative director van de website Ars Technica.
De stock photo heeft inderdaad dezelfde basiskenmerken van het Street Fighter 6-logo, namelijk de letters SF in een zeshoek. In het Street Fighter logo is de zeshoek dunner, zijn de letters iets aangepast en is het cijfer 6 toegevoegd. De stock photo is in een makkelijk aanpasbaar bestandstype te kopen, dus de aanname is dat Capcom dat heeft gedaan en wat het vervolgens heeft aangepast.

Wanneer is de Street Fighter 6 release?

We weten op dit moment nog weinig over Street Fighter 6. De game werd aangekondigd nadat er een week lang naar werd afgeteld. In de zomer krijgen we meer te horen, maar op dit moment is nog niet bekend wanneer de game zal verschijnen of op welke platforms hij te spelen zal zijn.