Beste horrorfilms 2018 - Heeft jouw hart het dit jaar overleefd?

  Het einde van het jaar nadert en we hebben de horrorfilms van 2018 bijna overleefd. Hoewel het tegenwoordig erg lastig lijkt om een horrorfilm te maken, zit er toch een aantal teams in de filmwereld dat het tegendeel kan bewijzen. Van slashers tot geesten tot bloeddorstige zombies, dit waren de beste horrorfilms van 2018.

  Independent Films

  10. Ghostland

  Regisseur Pascal Laugier staat het meest bekend om zijn horrorfilm Martyrs uit 2008, waarbij de film het vooral moest hebben van mishandeling en gore in plaats van een sterk plot. Tien jaar later keert hij terug met een van de beste horrorfilms van 2018. Hoewel Ghostland qua gore iets minder heftig is dan Martyrs, volgt zijn nieuwe film tien jaar later ongeveer hetzelfde voorbeeld. Sommige mensen willen een horrorfilm zien waar een flink verhaal achter zit, maar mocht je hersendood naar de televisie willen staren en je af en toe helemaal dood willen schrikken dan is dit de film voor jou!

  Een plot kan niet slecht zijn als er niks over te vertellen valt. In dit geval valt er weinig over het simpele verhaal te vertellen. Een moeder verhuist met haar twee dochters naar een huis dat zij erven van een tante. De ene dochter is blij met het nieuwe huis en is een eenzame schrijfster van horrorboeken en de andere dochter is wel verdrietig over het verlaten van hun oude woonplek, omdat ze daardoor haar vriendje achter moest laten.

  Je ziet al snel een krantenstuk dat uitlegt dat er mysterieuze inbraken zijn waarbij ouders worden vermoord en de dochters mateloos worden gemarteld. Het is de nacht die volgt die voor de twee dochters hun grootste traumatische ervaring zal zijn. Wat Ghostland een van de beste horrorfilms van 2018 maakt is de griezelige sfeer die door middel van nare poppen en jachttrofeeën waar motten van hebben gesnoept wordt neergezet.

  The Searchers

  9. The Strangers: Prey at Night

  Nummer negen op de lijst van beste horrorfilms in 2018 is The Strangers: Prey at Night. Dit is een sequel op de eerste The Strangers film. Hoewel de eerste een groter succes was dan het tweede deel, haalt dit niet weg dat deze gestoorde vreemdelingen je niet nogmaals de stuipen op het lijf kunnen jagen. Het meest nare aan The Strangers films is het verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen, zoals de Manson Family Murders en de Keddie Cabin Murders.

  Er zijn veel horrorfilms die claimen gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal om spanning op te bouwen, maar dit lijkt regelmatig een vals statement te zijn. Dit is niet het geval bij The Strangers: Prey at Night, waarbij de moorden zijn geïnspireerd op de bekende Manson Family Murders en de onbekende, onopgeloste Keddie Cabin Murders. Het feit dat de gebeurtenissen uit deze film ergens echt gebeurd zijn en jou ook kunnen overkomen, maakt de film nog veel enger dan hij al is.

  In de film volgen we een gezin dat bestaat uit vier personen. Dit gezin verblijft tijdelijk op een afgelegen, rustig stacaravanpark tot deze rust bruut wordt verstoord door drie gemaskerde psychopaten. Dit zijn de ingrediënten voor een van de beste horrorfilms van 2018.

  Paramount Pictures

  8. Overlord

  Deze film is voor horrorliefhebbers met een voorkeur voor een flinke dosis actie. Voor deze filmkijkers is deze film perfect omdat het een combinatie is tussen een oorlogsfilm en een zombiefilm: perfect dus. De film speelt zich af op de dag voor D-Day in 1944, hierbij volg je een aantal Amerikaanse soldaten die zich voorbereiden op het begin van de eliminatie van de nazi’s.

  De soldaten vinden zich op dat moment plaats in een vliegtuig en zijn onderweg naar een kerktoren, om deze te bombarderen als eerste aanval. Dit draait alleen de hele andere kant op wanneer het vliegtuig van de soldaten wordt aangevallen en vervolgens neerstort. Vervolgens moeten de overlevende soldaten de koste wat het kost de missie af zien te ronden.

  Benieuwd naar waarom deze zombiefilm een van de beste horrorfilms van 2018 is? Bekijk de actie dan in onze Overlord review.

  Netflix

  7. Apostle

  Een film over een sekte wekt al bijzondere suggesties, welke in Apostle zeer goed zijn uitgevoerd. Dat maakt ook dat Apostle thuishoort in deze lijst van de beste horrorfilms van 2018. Door middel van fantastisch acteerwerk, een intrigerend verhaal en weerzinwekkende scènes waarbij je net niet kunt wegkijken omdat je te geïnteresseerd bent geraakt in de film, lijkt het alsof de regisseur door middel van Apostle een machine heeft gecreëerd die de tijd versnelt.

  In de film volgen we Thomas Richardson, een wat vervreemde zoon van een rijke familie, op zijn missie om zijn gekidnapte zus te redden van een eiland met een gestoorde sekte. Deze sekte is niet bang voor martelingen en de filmmakers zijn niet bang om deze aan je te laten zien. Deze horrorfilm heeft de capaciteit om onder je huid te kruipen en je kippenvel te geven voor de twee uur dat de film duurt en daarna zul je dit nog even voelen.

  Apostle is de enige Netflix Original in de lijst van beste horrorfilms van 2018 en is al sinds 12 oktober te bekijken op Netflix.

  Amazon Studios

  6. Suspiria

  Een van de beste horrorfilms van 2018 speelt zich af in de jaren '70 van Berlijn, waarbij de gehate muur voor een verwarrende tijd zorgde. In de film volgen we de Amerikaanse Susie, een meisje met de droom om balletdanseres te worden. Alle dames van het dansschool proberen een wit voetje te halen bij Madame Blanc, die de beste is in haar vak maar daarbij ook beschikt over strenge lesmethodes. Hoe streng deze methodes zijn is te zien in de film, maar je kunt ons op ons woord geloven dat het geen slappe maatregelen zijn.

  De sfeer in deze film is continue onheilspellend en dit zorgt voor een spannende film die je niet in de koude kleren zal gaan zitten. Deze bijzondere film zal zorgen voor angst voor en na de film en is daarbij ook een van de beste horrorfilms van 2018. Met prachtig camerawerk en fantastische acteerkunsten zorgt Suspiria voor een angstaanjagende remake van de gelijknamige Italiaanse film.

  Universal Pictures International

  5. Halloween (2018)

  Sequels zijn niet altijd een goed idee, een statement dat meerdere keren is bewezen door films die zijn verpest door vreselijke tweede delen. Gelukkig was dit niet het geval bij Halloween (2018), de film die zich veertig jaar na de originele film afspeelt. Nu is dit niet echt een tweede deel, gezien Halloween al meerdere delen heeft, maar het is wel een directe opvolger van het origineel. Deze horrorfilm ontving veel positieve reviews en was dan ook gruwelijk vermakelijk voor slasher-fans.

  In Halloween (2018) keert Michael Myers terug na veertig jaar in een inrichting door te hebben gebracht. Ondertussen heeft zijn enige slachtoffer dat het heeft overleeft, Laurie Strode, niet stilgezeten. Zij heeft al die jaren getraind en zich voorbereid voor de dag dat Michael terugkeert. In deze film is Michael Myers wederom ongekend intimiderend en kunnen we genieten van Jamie Lee Curtis, die in haar rol als Laurie Strode van Scream Queen naar totale badass is geëvolueerd.

  Ook wij hebben mogen genieten van deze film, waarna wij een Halloween (2018) review hebben geschreven.

  Netflix

  4. Annihilation

  In Annihilation is er een indrukwekkende mix tussen science-fiction en horror ontstaan. In de film volgen we Lena (Natalie Portman), een bioloog en voormalig soldaat. Ze gaat op een missie om uit te vinden wat er met haar man is gebeurd in Area X. Dit is een sinister gebied dat zich uitstrekt over de Amerikaanse kust. Wanneer zij en haar team dit gebied ontdekken komen ze erachter dat Area X zowel mooi als gevaarlijk kan zijn.

  Deze gevaren zorgen voor een constant gevoel van ongemak en spanning. Je weet namelijk de gehele film lang dat er iets niet klopt en dat er elk moment iets dodelijks zou kunnen zijn. Dit ongemak zorgt ervoor dat dit een van de beste horrorfilms van 2018 is geworden. Sommige dieren wil je gewoon niet gekruisd zien, terwijl dat juist iets is wat je in de film wel tegenkomt.

  Sinds 12 maart heeft Netflix de rechten van deze horror-parel opgekocht en is de film makkelijk vanuit eigen scherm te bekijken.

  Paramount Pictures

  3. A Quiet Place

  Stilte betekent overleven in A Quiet Place, een horrorachtige film vol met monsters die alleen op je kunnen jagen als je geluid maakt. De film is geregisseerd door John Krasinski, ook wel bekend van The Office. In de film speelt hij zelf de rol van het vaderfiguur van het gezin dat we volgen bij het kijken van de film.

  Ondanks de naam die andere suggesties op zou wekken, is deze beklemmende horrorfilm redelijk luidruchtig. Mensen hebben de stilte misschien nodig om te overleven, maar de monsters waar zij van vluchten hebben in dit geval geen bedreiging waardoor deze zo luid kunnen zijn als maar kan. Deze meedogenloze jagers zorgen voor een origineel verhaal vol spanning en sensatie.

  De mysterieuze tinten uit deze film mag een beetje horror-fan niet missen, mocht je er nog niet over uit zijn of je deze wil kijken hebben wij nog een A Quiet Place review voor jullie klaarstaan. Een aanrader is deze film wel, het is namelijk een van de beste horrorfilms van 2018.

  Rook Films

  2. In Fabric

  In Fabric kwam uit op 13 september 2018 en haalde het net niet om nummer 1 te zijn in de top 10 beste horrorfilms van 2018. Het is een bijzondere, nieuwe kijk op het horrorgenre, aangezien het een soort van horrorversie van The Sisterhood of the Traveling Pants lijkt te zijn. Dit abstracte kunstwerk heeft daarbij wel gezorgd voor een extreem ongemakkelijk gevoel in deze bloederige film.

  In de film volgen we eens iets anders dan een hoofdpersonage. We volgen meer een kledingwinkel en om specifiek te zijn; de rode jurk die in de winkel aanwezig is. Deze jurk past elke vrouw perfect om het lijf, maar helaas voor de vrouwen die hierin trappen roept het een kwaadaardige vloek op ze af. In ieder geval zien ze er wel mooi uit als ze hun ongelukkige dood tegemoet gaan.

  A24

  1. Hereditary

  Deze horrorfilm wordt verschillend, maar over het algemeen heel goed ontvangen door publiek en critici. Het is namelijk geen film die iedereen top vindt, want de film bevat weinig jumpscares. Dit wordt aan de andere kant uitermate goed gecompenseerd door middel van een ijzersterk verhaal vol spanning die je continu achtervolgt. Het is een horrorfilm die onder je huid kruipt en je vastgrijpt in de nacht wanneer je probeert te slapen en dat is precies wat een goede horrorfilm moet doen.

  Hereditary is een van de beste horrorfilms die in 2018 is uitgekomen. Dit komt doordat de film genoeg tijd neemt om personages te verkennen en het verhaal op te bouwen. Daarnaast zijn het weerzinwekkende acteerwerk en de muziek als een kers op de taart. Ondanks het genre, dat tegenwoordig al redelijk snel afgezaagd is, weet Ari Aster, regisseur van Hereditary, weer iets origineels naar het witte doek te brengen waar horrorfans flink bij kunnen gruwelen.

  De beste horrorfilms van 2018

  Dit zijn de beste horrorfilms van 2018 op een rijtje. Er zitten films tussen die ons een aantal nachten slaap hebben gekost en ons de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Benieuwd naar welke horrorfilms we volgend jaar kunnen uitkijken? Wij hebben een lijst met horrorfilms die in 2019 uitkomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.