De beste gratis games op de PS4

Article
zondag, 27 maart 2022 om 9:00
apex legends 01f1594734112
Een nieuwe game is helaas niet goedkoop. Natuurlijk kun je wachten op een aanbieding, maar als je echt krap bij kas zit zou je soms willen dat je er even helemaal geen geld aan uit hoefde te geven. Dat hoeft ook niet, met bijvoorbeeld deze gratis PS4-games.

Apex Legends

Battle Royale-games komen geregeld voorbij als je het hebt over gratis games. Laten we er dus maar meteen eentje suggereren. Apex Legends is namelijk een bijzonder geslaagde game in het genre.
In de kern is Apex Legends hetzelfde concept als alle Battle Royale-games: de laaste overlevende wint. Alleen speel je deze game in teams en kun je kiezen uit unieke personages die allemaal andere vaardigheden hebben. Bovendien zitten belangrijke mechanics zoals het schieten ook nog eens heel goed in elkaar. Al met al is Apex Legends het spelen zeker waard.
2022 03 23 paladinsf1648048641

Paladins

Tenzij je echt onder een steen hebt geleefd ben je waarschijnlijk bekend met de naam Overwatch. Die game had vrij snel een enorme fanbase, maar het is geenszins de enige game in het hero shooter genre. Neem bijvoorbeeld Paladins.
Paladins kan snel over komen als ‘gratis Overwatch’. Dat is op zich niet onjuist, maar er is toch wel wat meer aan de hand. Zo kun je in deze game je personage verder customisen voor net een beetje extra strategie. Zo is Paladins toch wat meer dan een goedkoop alternatief voor andere hero shooters, al is dat natuurlijk ook een prima reden om de game eens te proberen.
2022 03 23 fortnite 2f1703082048

Fortnite

Als je tegenwoordig wel eens wat leest of kijkt over games kun je eigenlijk nauwelijks om Fortnite heen. De game is overal en heeft met bijna alles crossovers. De game wordt ook door veel mensen intens gehaat, maar laat dat je niet afleiden van het feit dat het eigenlijk een best verdienstelijke game is.
In de kern is de game natuurlijk gewoon een battle royale volgens het bekende recept. Honderd spelers worden gedropt met bijna niks in hun handen en moeten elkaar uitroeien met de wapens die ze vinden. Maar een leuke twist is het bouwen van je eigen basis. Zo kun je je tegenstanders buitenhouden en ben je nooit helemaal overgeleverd aan het terrein om je heen.
genshin impact has plans for new characters locations and ne tetqf1613141508

Genshin Impact

Het lijkt tot nu toe misschien alsof er alleen competitieve multiplayer gratis games zijn. Maar je kunt wel degelijk ook een grootschalig avontuur beleven in een gratis game. Zo kun je in Genshin Impact op pad door een grote open wereld.
In je eentje of met vier spelers ga je op reis door Teyvat. Je gaat op zoek naar je verloren tweelingbroer of zus. Qua gameplay wordt de game vaak vergeleken met Breath of the Wild, dus als je daar blij van wordt is Genshin Impact misschien het proberen waard.
destiny 2 glaivef1646305733

Destiny 2

Destiny 2 draait alweer een tijdje mee. De game kwam oorspronkelijk uit in 2017, maar de ondersteuning van de game is er vijf jaar later niet minder om geworden. Eerder dit jaar verscheen er nog een nieuwe uitbreiding (The Witch Queen) voor Bungie’s MMO-shooter.
Misschien heb je het gemist, want bij launch was het niet zo, maar Destiny 2 is sinds een paar jaar free to play. Voor nieuwe uitbreidingen moet je nog betalen, maar als je het eerst een keer wil proberen kun je veel vroege content van de game nu gratis op je PS4 downloaden.
brawlhalla press kitf1645260570

Brawlhalla

Super Smash Bros. is al sinds het origineel populair, dus er zijn ook de nodige kopieën gemaakt. Veel daarvan zijn toch aanzienlijk minder geslaagd dan de game die ze nadoen. Maar dat kun je niet zeggen van Brawlhalla, een game die je gewoon gratis kan spelen op je PS4.
Een belangrijk onderdeel van dat succes is waarschijnlijk dat deze game geen regelrechte kopie van Smash Bros. is. Je vindt hier geen all-star cast, maar originele personages. Bovendien heeft Brawlhalla ook qua gameplay echt een eigen identiteit, zo kun je bijvoorbeeld veel uitgebreider in de lucht vechten dan in Smash Bros.
2022 03 23 awesome adventures of captain spiritf1648048839

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van Life Is Strange. Deze games behoren tot de grootste successen van de afgelopen tien jaar. Maar wat nou als je zoiets als Life is Strange zoekt op een budget van precies nul euro? Dan kom je al snel uit op The Awesome Adventures of Captain Spirit.
Nu denk je misschien dat dit net als een aantal andere games op deze lijst een imitatie van of liefdesbrief aan een andere game is, maar dat is niet het geval. Captain Spirit is ontwikkeld door Dontnod, uitgegeven door Square Enix en speelt zich zelfs af in het Life Is Strange-universum. Sterker nog, er zijn banden met Life Is Strange 2. Kortom, het is in wezen een gratis Life Is Strange. Die laat je toch niet liggen?
splitgate gameplayf1641311302

Splitgate

Wie Portal heeft gespeeld zal zich misschien ooit hebben afgevraagd hoe het zou zijn om iets anders dan portalen te kunnen schieten met een Portal Gun. Splitgate heeft het antwoord op die vraag. Niet geheel onverwacht is het antwoord dat je ineens uit allerlei onverwachte hoeken beschoten kunt worden.
Daar staat dan tegenover dat je zelf ook andere spelers uit onverwachte hoeken kunt beschieten. De game heeft een behoorlijk aantal personages en maar liefst twintig maps. Het is bijna te mooi om waar te zijn dat de game gratis is op meerdere platforms, waaronder PS4.
rocket leaguef1613842369

Rocket League

Is voetbal nog steeds voetbal als de bal enorm is en de spelers in auto's zitten? Het zou dan op zijn minst wielbal of bumperbal moeten heten. Dat klinkt alleen niet zo lekker, dus heeft ontwikkelaar Psyonix het Rocket League genoemd.
Je kent Rocket League ongetwijfeld, de game is namelijk al een goede zeven jaar uit. Maar veel recenter is dat hij nu ook gratis te spelen is. Er is dus helemaal niets meer wat je tegenhoudt om ook eens een potje wielbal te spelen. Nee, Rocket League klinkt toch echt beter.