De 10 beste gratis Android games - Vermaak je gratis!

  Je hebt het wel vaker. Je wilt een game spelen op je telefoon, of dit nou Huawei of Samsung is, maar je wilt eigenlijk geen geld uitgeven. Dus ben je op zoek naar gratis Android games, maar wat zijn de beste? Wij hebben een lijst voor je gemaakt om de juiste keuze te maken.

  Final Fantasy Brave Exvius

  In onze review van Final Fantasy Brave Exvius is de game beloond met een goed cijfer, namelijk een prachtige 8,5. Verder werd de game ook wel beschreven als

  "Een machtige mobiele RPG."

  We worden naar de fantasierijke wereld van Brave Exvius gebracht, waar onheil op de loer ligt. Een kwaadaardige Veritas wil alle kristallen vernietigen en de ridders Rain en Laswell moeten dit tegen zien te houden. In dit avontuur moet je op brute wijze monsters afslachten en nieuwe bondgenoten maken.

  Deze gratis Android game klinkt misschien een beetje als een standaard RPG, maar het blijft een toffe game en zeker een van de beste voor op je telefoon. Dit komt mede doordat de game actief geüpdatet wordt met nieuwe content en er valt al genoeg te doen in Brave Exvius. De Final Fantasy-serie heeft al meerdere goede games op zijn naam staan, en deze mag zeker niet op dat lijstje ontbreken. Geniet dus van deze game, waar je ook bent.

  Happy Burger

  Vlieg door de lucht als de meest blije hamburger die je ooit hebt gezien. Verzamel al het goud, ontwijk alle vijanden en zorg dat je zo hoog mogelijk springt. Door je telefoon te bewegen verplaats je de hamburger in deze game. Hoe hoger je komt, des te meer toegang je krijgt tot dingen als accessoires en handige snufjes die je in het spel kunnen helpen. Voor het beste vermaak in games download je deze gratis Android app.

  De game ziet er vrij simpel uit, maar het spel is leuker en ingewikkelder dan het lijkt. De hamburger is schattig en de accessoires (hoedjes, brillen, sjaaltjes) zijn hartstikke tof, maar vergis je dus niet in het uiterlijk. Als je een tijd vermaak wilt of wat afleiding, dan is dit het geschikte spel daarvoor. Het is zo droog om een springende hamburger te besturen, dat je niets anders kan dan plezier hebben.

  Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

  Wanneer je wakker wordt, is je vader plotseling verdwenen. Het enige wat je vader heeft achtergelaten is een brief, maar het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Het enige wat je hebt naast de brief is een mysterieus halssnoer als aanwijzing en een oud notitieboek. Waan je door onbekende zeeën en gevaarlijke omgevingen, om uiteindelijk het zeemonster Oceanhorn te verslaan.

  Oceanhorn is een gratis game, maar uiteindelijk zal je wel om alles te kunnen ontgrendelen aankopen moeten doen. Dit is jammer, maar tot die tijd kun je genieten van dit fantasierijke en spannende verhaal! Want ondanks het feit dat je microtransacties moet aanschaffen om verder te komen in het verhaal, is dit alsnog één van de beste gratis Android games in de Play Store.

  Rummikub

  Rummikub

  Iedereen kent de familie-avondjes nog wel, gezellig met z'n allen rond de tafel, een aantal snacks en genieten van een goed spel. Waaronder klassiekers zoals Rummikub. Al je Rummikub-kennis kan je nu gebruiken in deze digitale versie op Android, klaar om iedereen in te maken. Rangschik de stenen in de beste combinaties van kleurtjes en nummers en zorg dat je zo snel mogelijk al je stenen kwijt bent.

  Je kunt deze Android game offline spelen, online met anderen of spelen met je Facebookvrienden. Niemand heeft nu dus meer een excuus om Rummikub niet te spelen. Geniet van één van de beste ouderwetse bordspellen, in het klein op je Android-telefoon.

  Plants vs. Zombies

  Zombies proberen je huis binnen te dringen en jouw planten zijn de laatste mogelijkheid om ze te stoppen. Gelukkig zijn je tuinbewoners klaar voor de strijd en hebben ze allemaal een andere functie. Je kunt bijvoorbeeld met je planten erwten naar de zombies schieten, waarmee je ze van een afstand neerschiet, of laten opeten door een grote vleesetende plant. Het maakt niet uit wat je doet, als de zombies maar worden tegengehouden.

  De opzet van Plants vs. Zombies klinkt simpel, maar de game is verrassend spannend en uitdagend. De levels worden steeds moeilijker en je moet het beste in je naar boven halen om de zombie-hordes te verslaan. De game is gratis te downloaden en er valt ook lang van te genieten, dus het is het waard om te downloaden. Je kunt deze game ook offline spelen zonder Wifi of mobiele data, waardoor je er ook altijd van kunt genieten. Kortom, één van de beste gratis Android games.

  Sushi Cat

  Sushi Cat is een game waar je een steeds dikker wordende kat bent die zo veel mogelijk sushi moet eten. Deze kat eet zich een weg over het scherm in de hoop het volgende level te halen. De gelei-achtige kat maakt je blij en baant zich niet alleen een weg door de sushi heen, maar ook een weg naar je hart. Maar wees wel voorzichtig, je hebt maar een paar pogingen om het volgende level te behalen!

  Simpele puzzels en katten: de game kan niet beter worden. Je wordt compleet vermaakt voor een lange tijd in deze schattige game en zal je daarom niet snel vervelen. Er zijn genoeg levels die je kunt spelen en waar je jezelf vol kunt proppen met sushi. Helaas vult het niet je eigen maag. Dit is zeker weten één van de schattigste games die gratis is te verkrijgen in de Play Store.

  Animal Crossing: Pocket Camp

  De meeste mensen kennen de Animal Crossing games wel, zoals games als Animal Crossing: New Leaf en Animal Crossing: Home Designer. Deze games waren goed ontvangen (zoals je ook kan lezen in onze Animal Crossing: New Leaf review en Animal Crossing: Home Designer review) en er is dus ook een Animal Crossing-game voor op je Android-telefoon: Animal Crossing: Pocket Camp. In deze game is het de bedoeling dat je het beste kamp ooit op gaat zetten.

  Je kunt zelf beslissen hoe je dit kamp in elkaar zet. Maak je er bijvoorbeeld een sportief kamp van, een schattig kamp of misschien wel een knutselkamp, alles is mogelijk. Help tijdens je avontuur andere dieren, bijvoorbeeld met het vinden van eten, bouw je eigen meubels en behaal alle quests. Kortom, er is genoeg te beleven. Geniet waar je ook bent van deze topgame op Android.

  Neko Atsume: Kitty Collector

  De game is simpel. Plaats eten in je tuin en wacht tot er katten op af komen. En daarna kun je spelen met deze katten. Verzamel er zoveel mogelijk en speel met ze allemaal. Je kunt deze schattige kittens ook namen geven en vaker terugzien. Je herkent ze door op ze te drukken en te ontdekken hoe vaak ze al in je tuintje zijn geweest. Het klinkt vreemd, maar deze game is ontzettend vermakelijk.

  Je bent veel aan het afwachten en eigenlijk ook veel bezig met de katten bekijken, maar het is verslavend om er zoveel mogelijk te lokken. Je gaat namelijk nadenken over hoe je het eten neerzet, waar je de speeltjes plaatst, hoe je zoveel mogelijk katten aantrekt en ga zo maar door. Het spel is strategischer dan je verwacht en dat maakt het spel verrassend interessant.

  Pokémon GO

  We kunnen geen special maken over de beste gratis games voor Android en dan Pokémon GO er niet tussen zetten. In Pokémon GO moet je in de echte wereld lopen en zoveel mogelijk Pokémon verzamelen. Deze Pokémon kun je dan gebruiken in gym-gevechten. Versla iedereen en word een echte baas in je eigen omgeving! Voel eindelijk hoe het is om een echte Pokémon-trainer te zijn.

  We hebben allemaal al jaren de droom om zelf een volleerd trainer te worden. Dit is eindelijk onze kans om de droom na te jagen en het is nog eens leuk ook. Je moet er bovendien veel voor naar buiten, dus het is nog gezond ook, naast het feit dat het zeer vermakelijk is. Zonder twijfel één van de beste gratis Android games van het moment.

  Episode

  Kies een verhaal en leef er letterlijk in. Je wordt één van de belangrijkste personages, want jij maakt alle keuzes voor het karakter. De keuzes die je maakt hebben invloed op wat er gebeurt en dit kan goed of slecht uitpakken. Speel ook verhalen na van films of met bekende acteurs en YouTubers. Beslis hoe jouw karakter eruitziet en wat voor persoonlijkheid diegene heeft.

  Episode kan je zonder twijfel vermaken voor een tijd. Het is een lekker spel om onderweg te spelen of als je even moet wachten. Het enige irritante aan de game is dat je soms een aantal uur moet wachten voordat je het volgende hoofdstuk kunt spelen van een verhaal als je er geen geld aan wilt uitgeven. Dit komt doordat je een diamant in moet leveren om een hoofdstuk te kunnen spelen. Deze kun je kopen of je moet een paar uur wachten tot je nieuwe diamanten hebt.

  Toch is Episode met het aanbod van verhalen en de keuzes die je kunt maken een leuke game. Episode is zeker weten een van de beste gratis Android games.

  Wat vind jij de beste gratis Android games?

  Wij hebben je verteld wat wij de beste gratis games voor Android vinden, maar wat vind jij eigenlijk de beste game? Heb je nog aanraders voor ons en je medelezers? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.