Animal Crossing Happy Home Designer Review - Ontwerp je suf!

Review
dinsdag, 22 september 2015 om 16:06
xgn google image
Wie Animal Crossing kent, weet dat het in de game mogelijk is om jouw eigen huis helemaal te decoreren. Animal Crossing: Happy Home Designer speelt in op dit fragment van de serie, en maakt er een losstaande ervaring van. Of het designen op deze manier net zo leuk is, lees je in de Animal Crossing Happy Home Designer review.
De wondere wereld van Animal Crossing. Iedereen die een game uit de serie heeft gespeeld kent de bekende gameplay. Je koopt een nieuw huis in een rustig dorpje, verwelkomt nieuwe inwoners, en je richt jouw huis naar eigen smaak in. Dat ging echter niet zomaar. Tom Nook, de lokale verkoper in de game, heeft altijd maar een beperkt aanbod dat per dag verschilt.
De designers die het zoeken en wachten beu zijn, kunnen nu de slingers ophangen. Met Animal Crossing Happy Home Designer wordt het designen van woningen topprioriteit. Je gaat aan de slag bij het bedrijf van vriend en vijand Tom Nook, om namens het bedrijf jouw nieuwe dorp op de kaart te zetten.
animal crossing happy home designer review samurai

Laat het designen beginnen!

Want in het begin van de game stelt jouw dorp nog niet veel voor. Aan jou de taak om de nieuwe inwoners op te vangen en te helpen bij het ontwerpen en bouwen van hun huizen. De game start simpel met het decoreren van een woonkamer, maar al snel krijg je grotere projecten in jouw schoot geworpen.
Dat ontwerpen doe je in combinatie met de catalogus die je bij je hebt. Met de stylus in de hand sleep je heel makkelijk alle meubels uit de catalogus in de kamer. Te allen tijde kun je door de kamer heen lopen om jouw resultaat vanuit alle hoeken te bekijken. Heb je een huis helemaal naar de smaak van de klant ingericht, dan kun je op naar de volgende.

Meubels in alle soorten en maten

Hoe meer mensen je helpt, hoe groter jouw catalogus wordt. Je krijgt steeds meer spulletjes die je kunt gebruiken om een kamer op te vrolijken, waardoor je steeds creatiever kunt worden. Vloerkleden, behang, meubels, vloeren, je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in Happy Home Designer.
Dat is maar goed ook, want jouw klanten kunnen de gekste eisen met zich meebrengen. Een zwembad midden in de woonkamer? Geen probleem. Een huis vol met kattenbeeldjes? Doen we! Het sfeertje van de game voelt vanaf de eerste seconde vertrouwd aan, en het grafische stijltje is opnieuw om op te vreten.
animal crossing happy home designer review huis verbouwen

Offers zijn gemaakt

Qua gelijkenissen stopt het daar echter wel. Animal Crossing Happy Home Designer pakt het designen groots aan, maar andere concepten binnen de Animal Crossing formule zijn daardoor wel gesneuveld. Zo zit het dwalen door jouw dorpje er niet meer in. Het enige gebied dat bereikbaar is, is het pleintje waar de zaak van Tom Nook is gevestigd, alsmede de openbare voorzieningen die je hebt ontworpen.
De huizen van de mensen die je helpt zijn los van elkaar wel te bezoeken, maar die worden vergezeld met een laadscherm. Het is spijtig om te zien dat de ‘wereld’ – zoals je die in vorige games kon vinden – niet meer aanwezig is, maar aan de andere kant is het ook wel weer logisch. De 3DS zou nooit alle huizen tegelijk kunnen weergeven.

Aan de slag met Amiibo kaarten

Om niet de hele dag te hoeven staren naar laadschermen, zit er in de game ook een manier om met inwoners te communiceren via digitale kanalen. Hier komen ook meteen de nieuwe Amiibo kaarten aan bod, die speciaal voor Animal Crossing Happy Home Designer zijn geïntroduceerd.
Met behulp van deze kaarten kun je inwoners makkelijk opbellen, ze bepaalde taken geven in publieke gebouwen en nog een handjevol kleine opties. Hoewel de kaarten meerdere keren aan bod komen in de game, zijn ze nooit verplicht nodig om de game te kunnen spelen.
animal crossing happy home designer review meubels plaatsen

Niet meer dan een gimmick

Dit zorgt er voor dat het Amiibo-concept van Nintendo nog altijd niet meer is dan een gimmick, een kleine extra die niet enorm veel toevoegt aan de ervaring. Dat is best jammer, aangezien het toch een investering is, bovenop het aanschaffen van de game. Bovendien, wie speelt op een normale Nintendo 3DS (XL), zal ook een scanner moeten aanschaffen, alvorens er gecommuniceerd kan worden met de Amiibo kaarten.
Leuker is dan de online ondersteuning voor Animal Crossing Happy Home Designer, die ervoor zorgt dat je ontworpen creaties kunt delen met het wereldwijde web. Nou ja, met andere spelers in dit geval. Bovendien kun je elkaars creaties ook bezoeken. Op die manier kun je jouw creativiteit nog een extra boost geven.

Herhaling voert de boventoon

Je creativiteit wordt in de game dus niet in de weg gezeten. Helaas valt de game soms wel een beetje in herhaling. Het grootste deel van de tijd doe je namelijk hetzelfde: het plaatsen van meubels in en om het huis. Animal Crossing is niet een game die je uren achter elkaar zult spelen. Je zult jezelf sneller één of twee huizen decoreren, om de game vervolgens weer aan de kant te leggen.
Het is dus maar net wat je verwacht van de game. Zie jij in Animal Crossing Happy Home Designer een game die jij even opstart tijdens, bijvoorbeeld een treinreis, dan is deze game een hele goede koop. Ben je van plan om uren achter elkaar die hard te gaan gamen, dan is de game iets minder geschikt.
animal crossing happy home designer review vrolijke mensjes

Animal Crossing Happy Home Designer Review - Geslaagd concept

Daarmee lijkt Nintendo met Animal Crossing Happy Home Designer de ideale ‘casual’ game voor de Nintendo 3DS te hebben gemaakt. Het stijltje is wat je kent van de serie, schattig en knuffelbaar. Het decoreren van huizen is leuk en bovendien makkelijk op te pakken. Sommige componenten, zoals de Amiibo-ondersteuning, weten niet echt te overtuigen, maar als geheel mag Animal Crossing Happy Home Designer gezien worden als een succesvolle nieuwe afslag binnen de wereld van Animal Crossing.
Cijfer: 7.5